KESJULY18

2018-02-03 11:28:42
ΑΚΙΔΑ: Δάσκαλος είναι;… Κυνηγήστε τον…

ΑΚΙΔΑ: Δάσκαλος είναι;… Κυνηγήστε τον…


Με ανακοίνωση της η ΑΚΙΔΑ αναφέρει:

«Τις τελευταίες τρεις μέρες ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, τίμησαν τη μέρα των Ελληνικών Γραμμάτων, τη Μνήμη των Τριών Ιεραρχών και τους λειτουργούς της Εκπαίδευσης με τον γνωστό και τετριμμένο, πια, τρόπο, που συνηθίζουν να το πράττουν τα τελευταία χρόνια: Διασύροντας και πλήττοντας τον θεσμό του εκπαιδευτικού με αφορμή «πληροφορίες» για ξυλοδαρμό παιδιού, ενισχύοντας την πολιτική του εργοδότη, που με τους συμμάχους του, στοχεύει στο να καταρρακώσει το επαγγελματικό κύρος και αξιοπρέπεια του δασκάλου και της νηπιαγωγού μέσα από εισαγωγή μεθοδεύσεων εξοστρακισμού.

«Φέρεται…», εκφωνείται στο ένα τηλεοπτικό κανάλι. «Καταγγέλθηκε….», γράφεται στη δείνα ηλεκτρονική πλατφόρμα. Και ο συναγωνισμός ποιος θα πει τα περισσότερα ή ποιο Μέσο θα το ανακοινώσει πιο πολλές φορές καθοδηγεί τη δημοσιοποίηση. Ερώτημα: Μήπως της δημοσιοποίησης έπρεπε να προηγείται η διερεύνηση; Ή κριτήριο είναι η κουλτούρα που αναπτύχθηκε πως ό, τι ακούγεται, το οποίο πλήττει το κύρος και την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού αποτελεί θέσφατο και συνεπώς αναπαράγεται πως τέρψη της κοινωνίας;

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών ΑΚίΔΑ σε σχέση με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες καταθέτει με κατηγορηματικό τρόπο τα εξής:

  1. Καταδικάζεται κάθε μορφή βίας από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, τη βία εναντίον οποιουδήποτε παιδιού μα και τη βία εναντίον της προσωπικότητας κάθε εκπαιδευτικού ως και κάθε ανθρώπου.
  2. Καταδικάζει την παραπληροφόρηση και τη σκοπιμότητα που αυτή εξυπηρετεί σε κάθε περίπτωση.
  3. Καλεί την αρμόδια αρχή να προβεί άμεσα και με δικαιοκρισία στις δέουσες ενέργειες διερεύνησης κάθε πτυχής της όλης υπόθεσης και να αποδώσει τις ευθύνες εκεί και σε όποιον αναλογούν.
  4. Καλεί την αρμόδια αρχή να θέσει όλους ανεξαίρετα που επεμβαίνουν και αποσυντονίζουν το έργο του σχολείου προ των ευθυνών τους και να δώσει τέλος σε αυτό το κυνήγι ανθρωποφαγίας του δασκάλου και της νηπιαγωγού.
  5. Τέλος καλεί την αρμόδια αρχή, επιτέλους, να προστατεύσει τα παιδιά, τις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς επηρεάζονται από δύσκολες συμπεριφορές και κρούσματα απειθαρχίας, εκσυγχρονίζοντας το πλαίσιο πειθαρχίας στις σχολικές μονάδες, να ενισχύσει τον εκπαιδευτικό με εργαλεία αναγκαία για τη διαχείριση των δύσκολων αυτών συμπεριφορών και θεσμοθετώντας κανόνες δεοντολογίας για την παρουσία κάθε προσώπου που εισέρχεται στον χώρο του σχολείου.
  6. Καλεί, επίσης τα ΜΜΕ να σεβαστούν τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας αλλά και το Δημόσιο Σχολείο μέσα από την υπηρεσία της αλήθειας και του σεβασμού της παρουσίας των λειτουργών του.

Η ΑΚίΔΑ προειδοποιεί για πολλοστή φορά: Ενέργειες που υπηρετούν την παραπληροφόρηση, πλήττουν τον εκπαιδευτικό, ενισχύουν την πολιτική της απορρύθμισης του επαγγελματικού στάτους του δασκάλου και της νηπιαγωγού και της αποδυνάμωσης του Δημόσιου Σχολείου και των λειτουργών του, που το ΥΠΠ και οι σύμμαχοί του προωθούν τα τελευταία χρόνια, ένα και μόνο αποτέλεσμα έχουν: Την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, την απομείωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, ζημιώνοντας ως φυσικό επακόλουθο τον ίδιο τον μαθητή.

Η ΑΚίΔΑ απαιτεί να υπηρετείται η αλήθεια και η δικαιοσύνη από όλους και με αυτό το κριτήριο πορεύεται, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα του κάθε δασκάλου και της κάθε νηπιαγωγού να προσφέρει μέσα σε πλαίσια ασφαλούς επαγγελματικού περιβάλλοντος, που να το διέπει η δημοκρατία, η νομιμότητα, η ισότητα απονομής ευθυνών, η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία.

Χαιρετίζει, τέλος, την άμεση αντίδραση της Γραμματείας της ΠΟΕΔ που με την ανακοίνωσή της στέκει με αντικειμενικότητα απέναντι σε όσα τεκταίνονται. Στόχος, πρόσθετος, μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις των Συλλογικών της Οργάνων, πρέπει να είναι η άμεση υλοποίηση ενός μακροπρόθεσμου σχεδιασμού κι εφαρμογής πολιτικής στήριξης και προάσπισης του κύρους του εκπαιδευτικού».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016