KESJULY18

2018-02-02 14:22:50
ΠΟΕΔ: Όχι στον δημόσιο διασυρμό εκπαιδευτικών και την εκ των προτέρων καταδίκη τους από ΜΜΕ

ΠΟΕΔ: Όχι στον δημόσιο διασυρμό εκπαιδευτικών και την εκ των προτέρων καταδίκη τους από ΜΜΕ


   Με ανακοίνωση της «η ΠΟΕΔ δηλώνει ότι θα πρέπει να προστατεύεται το τεκμήριο της αθωότητας για τον οποιοδήποτε μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου και να μην καταδικάζεται οποιοσδήποτε και να διαπομπεύεται από διάφορα ΜΜΕ με την όποια καταγγελία σε βάρος του. Ταυτόχρονα, όμως τονίζει  ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται και απαιτεί την πλήρη διερεύνηση της πιθανής διάπραξης τέτοιων περιστατικών, μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες.

Για τον λόγο αυτό η ΠΟΕΔ εκφράζει την έντονη αντίδρασή της για τη δημόσια διαπόμπευση εκπαιδευτικών αλλά και άλλων ομάδων συμπολιτών μας, που γίνεται κατ’ επανάληψη από διάφορα ΜΜΕ. Ως Οργάνωση, καταδικάζουμε τέτοιες βεβιασμένες τοποθετήσεις και δηλώσεις που γίνονται με πηχυαίους τίτλους σε βάρος εκπαιδευτικών από διάφορα διαδικτυακά και άλλα ΜΜΕ, με αφορμή καταγγελίες που γίνονται κατά διαστήματα, και ενώ ακόμα η διερεύνησή τους δεν έχει καν αρχίσει ή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η ΠΟΕΔ εδώ και καιρό απαιτεί από το ΥΠΠ και την Πολιτεία την εφαρμογή όλων των νόμιμων διαδικασιών σε ότι αφορά τη διερεύνηση οποιονδήποτε ενυπόγραφων καταγγελιών σε βάρος εκπαιδευτικών, με στόχο την απονομή της δικαιοσύνης το ταχύτερο δυνατόν, αλλά και την απόδοση των ευθυνών, εκεί και όπου ανήκουν. Το σημαντικότερο σε αυτή τη διαδικασία είναι να υπάρχει σωστή και αντικειμενική διερεύνηση όλων των καταγγελιών μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας. Σε περίπτωση απόδειξης της ενοχής οποιουδήποτε τότε υπάρχουν συγκεκριμένες ποινές που πρέπει να εφαρμόζονται. Θα πρέπει παράλληλα όμως να προστατεύεται και το κύρος του εκπαιδευτικού. Η δημόσια και εκ των προτέρων καταδίκη και διασυρμός εκπαιδευτικών από οποιοδήποτε ΜΜΕ με αφορμή καταγγελίες, παραβιάζει κάθε δημοκρατική αρχή και το τεκμήριο της αθωότητας». 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Αντρούλα Λαμάρη
Mon February 05, 2018, 10:41:40
Ο μαθητής είχε ΔΕΠΥ; Ήταν άτακτος; Ήταν απειθάρχητος; Τι γνώριζε το σχολείο γι' αυτόν. Έχρηζε συνοδού; Πρέπει να ελεγχθούν όλα τα δεδομένα.

Όπως σε ένα δικαστήριο, πάντοτε όλες οι υποθέσεις έλεγχουν και διερευνάνε τις δύο πλευρές, άρα και στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να διερευνηθεί και η άποψη της δασκάλας και του μαθητή.

Είμαι μητέρα. Γνωρίζω δασκάλους που είναι άγριοι και εκφοβίζουν με τη συμπεριφορά τους τούς μαθητές. Γνωρίζω δασκάλους που τους φέρνουν οι μαθητές εκτός ορίων. Γνωρίζω δασκάλους που αδιαφορούν στο να ελέγξουν ή επιβάλουν στους μαθητές πειθαρχικά μέτρα. Έχω δύο παιδιά, που πάνε δημοτικό, συνάντησα δασκάλους τεμπέληδες, αυστηρούς που δημιουργούν εχθρικό κλίμα σε μαθητές, ακόμη δασκάλα που στοχοποιούσε μαθητές και δάσκαλο αποστασιοποιημένο. Ακόμη και δασκάλα εξαιρετική ακόμη κι αν ήταν μεγάλη, αγαπούσε τα παιδιά πολύ.

Άρα πρέπει όλα να ελεγχθούν. Η κόρη μου στη Γ' Δημοτικού άλλαξε σχολείο και πήγε στη Λ/σο, γιατί μέναμε στη Λ/σια και μετά το διαζύγιο ήρθαμε Λεμεσό. Διαφορετικοί δασκάλοι, διαφορετικοί μαθητές. Πάντοτε πρέπει να ελεγχθεί η διαφορετικότητα και το κάθε δεδομένο να εξετασθεί. Ο γιος μου πήγαινε στο ίδιο δημοτικό από την Α' δημοτικού με τους ίδους συμμαθητές μέχρι τη Στ'. Σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε το θέμα επανάληψης του ιδίου δασκάλου, ο ίδιος στη Δ' και στην Ε' τάξη. Τους δίδασκε και στη Στ' τάξη αλλά όχι ως κύριος δάσκαλος. Η δασκάλα της τέχνης, της μουσικής, η ίδια για τρία χρόνια. Ο δάσκαλος της γυμναστικής διαφορετικός κάθε χρόνο. Πάντοτε οι δάσκαλοι αλλάζουνε, και οι μαθητές με την απειθαρχία τους, τη φρονιμάδα τους, την επιμέλειά τους, όλα πρέπει να ελεγχθούνε και να εξετασθούνε προς την κάθε περίπτωση.

Τέλος, ως μαθήτρια δημοτικού, είχα συμμαθητές άτακτους και συμμαθητές φρόνιμους. Πήγαμε και γυμνάσιο μαζί. Κάποιοι ατάκτευαν, κάποιοι βάζανε νου, όταν μεγαλώναμε - ο κάθε άνθρωπος αλλάζει, ωριμάζει ή εχθρεύει πάντα σύμφωνα με τις καταστάσεις.

Λάβετε παρακαλώ υπόψη σας τα όσα έγραψα.

Ευχαριστώ πολύ!

Σάββας Στίγγας
Sat February 03, 2018, 15:16:40
Λογικά πρέπει να είναι προσεκτικότατοι στις ενέργειές τους και στις επιρρίψεις ευθυνών και να γίνουνε οι ορθές διαδικασίες διερεύνησης και με ενδελέχεια να ελεγχθούν τα δεδομένα του κάθε εκπαιδευτικού που υφίσταται κάτω από πίεση, εάν φυσικά και δεν επιτρέπεται η βιαιοπραγία στους μαθητές οποιασδήποτε ηλικίας και ειδικά σε παιδιά δημοτικού, ωστόσο πρέπει να διερευνηθεί πλήρως η απειθαρχία και η στάση των μαθητών.

Παράλληλα, αυτό που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι τη στιγμή που εμπλέκονται υπηρεσίες που μέσα στην ιδιότητά τους υφίσταται η νομική και η δικαιοσύνη αναμφίβολα θα ελεγχθούν με επισημότητα, αντικειμενικότητα και επαγγελματισμό όλα τα στοιχεία που θα δώσουνε τη σχετιζόμενη λύση.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016