KESJULY18

2018-01-31 14:27:46
Συνεδριο «Σεξουαλική Κακοποίηση παιδιών προσχολικής ηλικίας:

Συνεδριο «Σεξουαλική Κακοποίηση παιδιών προσχολικής ηλικίας:


 Αναγνώριση, Διαχείριση, Πρόληψη - Ο ρόλος του Νηπιαγωγείου»

Διευθυντές/Διευθύντριες/ Διευθύνουσες Δημόσιων, Κοινοτικών και Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων

Θέμα: Συνέδριο με τίτλο «Σεξουαλική Κακοποίηση παιδιών προσχολικής ηλικίας: Αναγνώριση, Διαχείριση, Πρόληψη - Ο ρόλος του Νηπιαγωγείου»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Πρόληψης και Καταπολέμησης Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, διοργανώνει Συνέδριο στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής και Σχεδίου Δράσης για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας. Το Συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Προσχολικής Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί, σε εργάσιμο χρόνο, στη Λευκωσία (12/02/2018 και 21/02/2018), στη Λάρνακα-Αμμόχωστο (13/02/2018), στη Λεμεσό (23/02/2018) και στην Πάφο (05/03/2018), όπως φαίνεται στον Πίνακα που επισυνάπτεται.

Το Συνέδριο έχει σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα αναγνώρισης και διαχείρισης περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών προσχολικής ηλικίας, όπως επίσης και την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει το νηπιαγωγείο στην πρόληψη και διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Κεντρική ομιλήτρια του Συνεδρίου είναι η Δρ Ελένη Καραγιάννη, Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος, Συντονίστρια Κλινικής Εκπαίδευσης στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στο Συνέδριο συμμετέχουν, επίσης, με σύντομες τοποθετήσεις εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας Κύπρου, του Σπιτιού του Παιδιού, του Γραφείου Ευημερίας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Επισυνάπτεται προσχέδιο του προγράμματος του Συνεδρίου.

Στο Συνέδριο μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μόνο ένα άτομο από κάθε σχολική μονάδα, κατόπιν συνεννόησης με τον/τη Διευθυντή/Διευθύντρια του σχολείου. Το συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν ο/η Διευθυντής/Διευθύντρια ή η Διευθύνουσα ή ένας/μία εκπαιδευτικός της σχολικής μονάδας, αφού γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια των παιδιών και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (http://www.pi-eggrafes.ac.cv). Για τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων των εκπαιδευτικών. Οι δηλώσεις θα γίνονται δεκτές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών (http://www.pi-eggrafes.ac.cv), στην κατηγορία Ημερίδες-Συνέδρια, από την 1η μέχρι την 8η Φεβρουαρίου 2018. Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο θα ανακοινωθούν στις 9 Φεβρουαρίου 2018 στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (www.pi.ac.cv). Στους/στις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Σε περίπτωση που η ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου σε συγκεκριμένη επαρχία συγκρούεται με άλλες υποχρεώσεις του σχολείου, ο/η εκπρόσωπος του σχολείου μπορεί να παρακολουθήσει το Συνέδριο σε άλλη επαρχία.

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες/ουσες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το Εγχειρίδιο Εκπαιδευτικού για Αναγνώριση και Διαχείριση Περιστατικών Σεξουαλικής Κακοποίησης Παιδιών, το οποίο έχει ήδη αποσταλεί στα σχολεία.

Για τυχόν διευκρινίσεις ή περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στις λειτουργούς του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Δρ Μαρία Σιακαλλή (τηλ. 22402328) και Δρ Πολυξένη Στυλιανού (τηλ. 22402306).

 
 

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

Χρίστος Χατζηαθανασίου                         Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου-Ευριπίδου Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης              Διευθύντρια Π.Ι. α.α.

Συνέδριο με τίτλο

«Αναγνώριση και Διαχείριση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Επαρχία

Ημερομηνία

Χώρος

Λευκωσία

Δευτέρα,

12 Φεβρουαρίου 2018

Ξενοδοχείο Cleopatra

Τετάρτη,

21 Φεβρουαρίου 2018

Λάρνακα - Αμμόχωστος

Τρίτη,

13 Φεβρουαρίου 2018

Ξενοδοχείο Sun Hall

Λεμεσός

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Ξενοδοχείο Ajax

Πάφος

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

Ξενοδοχείο Alexander the Great Beach Hotel

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

8:00 - 8:30

Εγγραφές

8:30 - 9:00

Χαιρετισμοί

9:00 - 9:45

Κεντρική Ομιλία: «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών Νηπιακής Ηλικίας: Στοιχεία και Αντιμετώπιση»

Δρ Ελένη Καραγιάννη, Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος, Συντονίστρια Κλινικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου

9:45 - 10:00

Συζήτηση

10:00 - 10:30

Διάλειμμα

10:30 - 11:45

Τοποθετήσεις Υπηρεσιών

  1. Νομική Υπηρεσία: Εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας
  2. Αστυνομία Κύπρου: κ. Κώστας Βέης,

Αστυνόμος Β', Υπεύθυνος Γραφείου για Θέματα Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Ανηλίκων, Αρχηγείο Αστυνομίας

  1. Σπίτι του Παιδιού: κ. Τάνια Μασιά
  2. Γραφείο Ευημερίας: κ. Χαρά Ταπανίδου,

Προϊστάμενη του Τμήματος Οικογένεια και Παιδί των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας

  1. Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού: Δρ Χριστίνα Ιωάννου, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος Α', Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας

11:45 - 12:45

Ερωτήσεις και Συζήτηση

12:45 - 13:00

Επίδοση πιστοποιητικών παρακολούθησης


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016