KESJULY18

2018-01-25 13:19:08
Διεκδικητικό πλαίσιο ΠΟΕΔ για την τριετία 2017-2020

Διεκδικητικό πλαίσιο ΠΟΕΔ για την τριετία 2017-2020


Η ΠΟΕΔ ανακοινώνει ότι:

 «Η Τακτική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της ΠΟΕΔ σε δύο διαδοχικές συνεδρίες της που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 και το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου του 2018, αποφάσισε ομόφωνα όπως τα πιο κάτω εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά θέματα, αποτελέσουν το διεκδικητικό πλαίσιο της Οργάνωσης για την Τριετία 2017-2020:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 1. Προάσπιση της Δημόσιας Δημοτικής, Προδημοτικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Εκπαίδευσης.
 2. Διεκδίκηση στελέχωσης των σχολείων στη βάση των εκπαιδευτικών αναγκών και όχι οικονομίστικων προσεγγίσεων, ώστε να στηρίζονται αποτελεσματικά οι μαθητές, οι σχολικές μονάδες και οι εκπαιδευτικοί να ασκήσουν το πολυσχιδές εκπαιδευτικό τους έργο.
 3. Έλεγχος της επιβάρυνσης του εκπαιδευτικού έργου από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού που έχει ως αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό του δημόσιου σχολείου από τους στόχους της στοιχειώδους εκπαίδευσης.  Όπου τεκμηριωμένα  κρίνεται αναγκαία η εισαγωγή νέων πρακτικών ή καινοτομιών, να παραχωρείται ανάλογος διοικητικός χρόνος στις σχολικές μονάδες.
 4. Θεσμοθέτηση και υλοποίηση συμφωνιών (Υπεύθυνος Τμήματος, ΤΠΕ, αλλόγλωσσα, πρόγραμμα αναλφαβητισμού, γραμματειακό προσωπικό σε όλες τις βαθμίδες, επαναφορά ενισχυτικής διδασκαλίας κλπ)  και ισότιμη εφαρμογή τους από μέρους του Υπουργείου Παιδείας σε όλα τα δημόσια σχολεία (δημοτικά, νηπιαγωγεία, ειδικά σχολεία).
 5. Προώθηση και επίλυση των ιδιαίτερων ζητημάτων που αφορούν την αναβάθμιση της Προδημοτικής και Ειδική Εκπαίδευσης.
 6. Αύξηση του διοικητικού χρόνου του Διευθυντή και του βοηθού Διευθυντή με αντίστοιχη μείωση του διδακτικού τους χρόνου, με στόχο τον μηδενισμό του διδακτικού χρόνου του Διευθυντή και τη σοβαρή μείωση του διδακτικού χρόνου του Β. Διευθυντή, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στον πολύ σημαντικό διοικητικό και παιδαγωγικό τους ρόλο μέσα στις σχολικές μονάδες.
 7. Ένταξη των Δεικτών Επιτυχίας & Επάρκειας ως συμβουλευτικού εργαλείου για τον εκπαιδευτικό, ωσότου τεκμηριωθεί ο ρόλος και διασφαλιστεί ο αποτελεσματικός τρόπος εφαρμογής τους  μετά και από συμφωνία της Οργάνωσης με το ΥΠΠ.
 8. Ομαλή εφαρμογή του Προγράμματος Επαγγελματικής Μάθησης των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις αποφάσεις της Οργάνωσης με στόχο τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου προς όφελος της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
 9. Εφαρμογή επιστημονικά τεκμηριωμένης πολιτικής για τους μαθητές με κίνδυνο να καταστούν αναλφάβητοι και τους μαθητές με μεταναστευτική βιογραφία, με στόχο την αποτελεσματική στήριξή τους και με την παράλληλη στήριξη της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών.

10. Εκσυγχρονισμό του Σχεδίου Αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου προς όφελος του μαθητή, του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου γενικότερα.

11. Σχεδιασμό Εθνικής Στρατηγικής για πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων της Παιδικής Παραβατικότητας και της Σχολικής Βίας μετά από διαβούλευση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, με στόχο την έμπρακτη στήριξη των μαθητών, των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών.

12. Αναβάθμιση της λειτουργίας του θεσμού του υποχρεωτικού Ολοήμερου Σχολείου  και του Προαιρετικού Ολοήμερου και επίλυση των σχετικών ζητημάτων μετά από επαναξιολόγηση των δύο θεσμών.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 1. Διεκδίκηση της συμμετοχής της Οργάνωσης σε όλα τα θεσμικά όργανα διαλόγου ως ισότιμου εταίρου με τον εργοδότη, με στόχο την άμεση προώθηση των αιτημάτων των μελών της.
 2. Επίλυση εκπαιδευτικών και  συνεπαγόμενων εργασιακών ζητημάτων (π.χ. σχέδιο αξιολόγησης, καθεστώς εργοδότησης στα ΠΟΣ, κτλ)  μέσα από τη σύγκληση των θεσμοθετημένων σωμάτων διαλόγου ΜΕΠΕΥ – ΜΙΤΕΠΕΥ.
 3. Προάσπιση του επαγγελματικού κύρους του εκπαιδευτικού και απαίτηση από την εργοδοτική πλευρά όπως πράξει το ίδιο.
 4. Λήψη όλων των μέτρων για διασφάλιση θέσεων εργασίας και θέσεων προαγωγής στη Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση.
 5. Ανατροπή του καθεστώτος εργοδότησης με αγορά υπηρεσιών στα ΠΟΣ, ΕΟΣ, ΔΡΑΣΕ και ΟΑΠ.
 6. Προώθηση των αιτημάτων των συναδέλφων Μουσικών στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης αλλά και διευκόλυνσης του έργου τους.
 7. Βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας των εκτάκτων συναδέλφων (συμβασιούχοι, αορίστου χρόνου), διασφάλιση των αντικαταστατών και καθορισμός των αντίστοιχων δικαιωμάτων και ωφελημάτων τους σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους, έτσι ώστε να αποτρέπεται η δημιουργία εκπαιδευτικών πολλών ταχυτήτων.
 8. Κατάργηση όλων των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών  αποκοπών και μειώσεων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν στους νεοεισερχομένους εκπαιδευτικούς  και της μείωσης που επιβάλλεται στη σύνταξη και το εφάπαξ φιλοδώρημα στην περίπτωση πρόωρης αφυπηρέτησης.
 9. Αποτροπή της αποδόμησης του υφιστάμενου τρόπου υπολογισμού του μισθού των εκπαιδευτικών μέσα από προτεινόμενα νομοσχέδια που αφορούν στο κρατικό μισθολόγιο.
 10. Ένταξη των εκπαιδευτικών δημοτικής, προδημοτικής και ειδικής που έχουν μονιμοποιηθεί/θα μονιμοποιηθούν μετά την 30η Σεπτεμβρίου 2011 ενταχθούν/εντάσσονται στο κυβερνητικό ή σε ανάλογο σχέδιο συντάξεων.
 11. Κατάργηση της μείωσης στις κλίμακες εισδοχής στην κρατική υπηρεσία, για τους νεοεισερχομένους, κατά 10%. 
 12. Κατοχύρωση των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων στο επαγγελματικό σχέδιο σύνταξης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ»

 


Αφήστε ένα σχόλιο

 • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016