KESJULY18

2018-01-24 17:45:34
Σημαντική εξέλιξη στο Υπουργικό για τους εργαζόμενους στα απογευματινά - βραδινά προγράμματα του ΥΠΠ

Σημαντική εξέλιξη στο Υπουργικό για τους εργαζόμενους στα απογευματινά - βραδινά προγράμματα του ΥΠΠ


 Σύμφωνα με πληροφορίες του Paideia-News σημαντική εξέλιξη για τους εργαζόμενους στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του ΥΠΠ σημειώθηκε στη σημερινή στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής παρουσίασε στο υπουργικό το θεμα αναλυτικά. Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα εξετάσει όλες τις πτυχές που αφορούν τη λειτουργία των Απογευματινών και Βραδινών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού συμπεριλαμβανομένου και των όρων απασχόλησης του προσωπικού και έχει ορίσει για τον σκοπό αυτό εξ Υπουργών Επιτροπή, αποτελούμενη από τους Υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού, Οικονομικών και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εξουσιοδοτήσει την πιο πάνω εξ Υπουργών Επιτροπή να συστήσει Τεχνική Επιτροπή και να διορίσει, ως μέλη της, τους Γενικούς Διευθυντές ή εκπροσώπους των εμπλεκόμενων Υπουργείων και εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας, προς υποβοήθηση του έργου της. Η εξ Υπουργών Επιτροπή αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο της μέσα σε καθορισμένα χρονικά πλαίσια. Συγκεκριμένα θα υποβάλει τις εισηγήσεις της προς το Υπουργικό Συμβούλιο εντός Μαρτίου 2018. Στο πλαίσιο της πιο πάνω διαδικασίας αναμένεται να γίνει διαβούλευση με κάθε ενδιαφερόμενο.

Η απόφαση βρίσκεται στο ίδιο πνεύμα φιλοσοφίας με την υπογραφή συμφωνίας πλαισίου μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Βάσει της συμφωνίας, το Υπουργείο Οικονομικών και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις μέχρι το τελος του Μαρτίου 2018 θα καταλήξουν σε οριστική συμφωνία γαι την υλοποίηση των συμφωνηθέντων.   

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Άννα Παραγυιού
Thu January 25, 2018, 12:48:00
Ο επιθεωρητής είναι άτομο με διαφορετική διαβάθμιση, δεν έχει δικαιοδοσία ο/η παιδαγωγικός σύμβουλος να επιθεωρήσει. Υπάρχει Επιθεωρητής, ειδικευμένος στον κάθε κλάδο και έχει τη δικαιοδοσία και τις θέσεις για να επιθεωρήσει εάν κληθεί απαραίτητη η παροχή του.

Ο/Η Παιδαγωγική Σύμβουλος διαθέτει παιδαγωγικά καθήκοντα, διοργάνωση συνεδρίων, εργαστηρίων, σεμιναρίων για επιμόρφωση και ενημερωτικούς σκοπούς. Κάποιες φορές οι διευθύνοντες των Κ.Ι.Ε. επιτρέπεται να κάνουν μια γενική επιθεώρηση, όπως αυτήν που κάνουνε οι πρωινοί διευθυντές για να ελέγξουνε τη χρήση του πίνακα, την ταξική πειθαρχία, την επαφή των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς, τη μεταδοτικότητα του εκπαιδευτή ή ακόμη και το υλικό που δίδεται, αλλά δεν έχουν γνωστική επαφή.

Στα πρωινά σχολεία, που παίζονται βαθμοί, ελέγχοι κ.ά, ο επιθεωρητής πάντοτε μπορεί να προτείνει, ακόμη κι αν υπάρχει υποδιευθυντής του κλάδου π.χ. συντονιστής, μπορεί να κάνει κάποιες εισηγήσεις, προτάσεις κ.ά., λόγω εμπειρίας που διαθέτει ένεκα του ότι ήταν και ο ίδιος εκπαιδευτικός, αλλά όχι δεν έχει την πείρα με τη σειρά του που έχει ο επιθεωρητής που πέρασε από πολλά πόστα για να κατοχυρώσει τη γνώση που απαιτείται.

Ας ελπίσουμε ότι ανεξάρτητα με το ποια πρόσωπα θα απαρτίζουνε το υπουργικό συμβούλιο, θα ακολουθηθούν τα απαιτούμενα στοιχεία και δε θα ταφούν από τους νέους διαδόχους των Υπουργών, είτε είναι τα ίδια πρόσωπα είτε είναι άλλα, χωρίς γνώμονα τις Προεδρικές Εκλογές, γιατί ακόμη κι αν εξελεγεί ο ίδιος Πρόεδρος μπορεί να αλλάξει τους Υπουργούς.

Πάντα χρειαζόμαστε έλεγχο σε όλα.

Ευγενία Ηλία
Wed January 24, 2018, 18:31:16
Καλό θα είναι να βάλουνε επιθεωρητές και όχι μόνο σύμβουλο, άτομο που να είναι διορισμένο μέσα από διαδικασίες ως Επιθεωρητής, τουλάχιστον για τα αγγλικά που είναι πολλοί οι διδάσκοντες. Η "Παιδαγωγική Σύμβουλος" δεν αρκεί, γιατί δεν είναι Επιθεωρήτρια.

Έλλη Θεοδώρου
Wed January 24, 2018, 18:26:50
Πρέπει να υπάρχει ο γνώμονας για τα άτομα και τις οικονομικές τους ανάγκες και όχι μόνο οι αριθμοί, μην τα βλέπετε εξωτερικά, βλέπετέ τα με το μάτι το ανθρώπινο.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
CYIMASTER
MOECEE
Middlesex2016