KESJULY18

2018-01-24 11:37:57
ΔΕΔΕ: Ολοκληρώθηκε η 48ωρη προειδοποιητική απεργία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

ΔΕΔΕ: Ολοκληρώθηκε η 48ωρη προειδοποιητική απεργία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Με ανακοίνωσή της η Συντεχνία Διδακτορικών Επιστημόνων Διδασκαλίας και Έρευνας (ΔΕΔΕ) αναφέρει:

«Η 48ωρη προειδοποιητική μας απεργία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Πέραν από την καθολική συμμετοχή των μελών της ΔΕΔΕ που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στην έρευνα και τη διδασκαλία αυτό το εξάμηνο, συμμετείχαν στην στάση εργασίας μας και πολλοί άλλοι συνάδελφοι που ενώ δεν είναι τυπικά μέλη της ΔΕΔΕ, εντούτοις συμπαρατάχτηκαν στον δίκαιο αγώνα για την βελτίωση των όρων εργασίας όλων των ακαδημαϊκών σε μη οργανικές θέσεις. Στην απεργία συμμετείχε η μεγάλη πλειοψηφία των διδακτόρων εργαζόμενων στο Π.Κ. καθώς επίσης και διδακτορικοί φοιτητές που αναμένεται να αντιμετωπίσουν αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας προσεχώς, ενώ η μη προσέλευση σημαντικής μερίδας φοιτητών στις αίθουσες επηρέασε και μαθήματα μόνιμων ακαδημαϊκών (ΔΕΠ). Ως αποτέλεσμα των απεργιακών μέτρων της ΔΕΔΕ το Πανεπιστήμιο Κύπρου υπολειτούργησε κατά το διήμερο.

Με βάση την πληροφόρηση και τους υπολογισμούς της ΔΕΔΕ επηρεάστηκαν συνολικά από την απεργία πέραν των 80 μαθημάτων και πέραν των 20 ερευνητικών προγραμμάτων. Το ότι αυτή η εκπληκτική συμμετοχή στην απεργία επιτεύχθηκε παρά τους εκφοβισμούς και τους εκβιασμούς που επιχειρήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Ως Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΔΕ ευχαριστούμε όλους τους απεργούς για την αποφασιστικότητα που επέδειξαν και ιδιαίτερα τα νέα μας μέλη και όσους συνάδελφους/ισσες, που αν και ακόμα δεν είναι τυπικά ενταγμένοι στη συντεχνία μας, συμπορεύτηκαν μαζί μας.

Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους στήριξαν έμπρακτα την απεργία μας - τις ακαδημαϊκές συντεχνίες του ΤΕΠΑΚ και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, την ΠΕΟ και τη ΔΕΟΚ από τις μεγάλες γενικές συντεχνίες, την Ένωση Φοιτητών του Π.Κ. ΦΕΠΑΝ, τις φοιτητικές παρατάξεις Προοδευτική, Αγώνα και Αναγέννηση και την πληθώρα φοιτητών που συμπαρατάχτηκαν μαζί μας. Ευχαριστούμε επίσης τις πολιτικές δυνάμεις, άλλα οργανωμένα σύνολα αλλά και πλήθος πολιτών που με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους εξέφρασαν την στήριξη και την αλληλεγγύη τους στη ΔΕΔΕ και τη διεκδίκηση αξιοπρέπειας στην πανεπιστημιακή εργασία. Ευχαριστούμε και σειρά συναδέλφων μας μόνιμων ακαδημαϊκών (ΔΕΠ) που δεν υπέκυψαν στις πραγματικά ασφυκτικές πιέσεις της διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου και με διάφορους τρόπους στήριξαν και στηρίζουν ανοιχτά τον αγώνα μας.

Τέλος σημειώνουμε την επίσκεψη του Πρύτανη του Π.Κ. κ. Χριστοφίδη στο χώρο συγκέντρωσης της απεργίας και τον αρνητισμό που επανέλαβε τόσο σε σχέση με την πλήρη υλοποίηση της συμφωνίας του Ιούνη όσο και ως προς την ετοιμότητα της διοίκησης του Π.Κ. να προσκαλέσει επίσημα την ΔΕΔΕ σε ένα θεσμικό διάλογο για να συνομολογήσουμε από κοινού ένα πλαίσιο δίκαιης και έλλογης ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων των διδακτόρων εργαζομένων στο Π.Κ. Αν η συνεχιζόμενη αδιαλλαξία την οποία εξέφρασε ενώπιον των απεργών ο κ. Χριστοφίδης είναι η επίσημη θέση της διοίκησης του Π.Κ., η ΔΕΔΕ θα μελετήσει προσεχώς τις κινήσεις της μη αποκλειόμενης και της κλιμάκωσης των απεργιακών μέτρων το επόμενο διάστημα».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016