KESJULY18

2018-01-20 12:06:58
ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ: Συνάντηση με Καδή και Πάλμα στο Προεδρικό

ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ: Συνάντηση με Καδή και Πάλμα στο Προεδρικό


Ο ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ, με ανακοίνωσή του αναφέρει:

 «Πραγματοποιήθηκε στις 19/1/2018 συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και αντιπροσωπεία των συνδέσμων ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ, ΠΑΣΕΕΕΚΥΠ και ΟΠΕΠΟΣ, που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στα απογευματινά και βραδινά εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, και του Υπουργού Παιδείας κ. Καδή καθώς και του Υφυπουργού παρά τω Πρόεδρω κ. Πάλμα.

Στη συνάντηση τέθηκε ξανά από πλευράς συντεχνιών το πάγιο αίτημα της κατάργησης της αγοράς υπηρεσιών και της επιστροφής των εργαζομένων σε καθεστώς μισθωτού. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζήτησαν να γίνει πρόταση του Υπουργού Παιδείας προς το Υπουργικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρία του για κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών και την επαναφορά στο καθεστώς μισθωτού. Επεξηγήθηκε ότι η πρόταση των συνδικαλιστικών οργανώσεων όπως τέθηκε δεν προϋποθέτει κανένα κόστος για το κράτος και αποκαθιστά την άδικη μεταχείριση των εκπαιδευτικών στο δικαίωμα ανεργιακού επιδόματος, τους μήνες που δεν έχουν απασχόληση. Ο Υπουργός Παιδείας ζήτησε χρονικό περιθώριο δύο μηνών για συζήτηση του όλου θέματος με την δικαιολογία ότι χρειαζόταν χρόνο να μελετήσει το όλο θέμα, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να δεσμεύεται ότι θα ληφθεί απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου για κατάργηση την εφαρμογής της αγοράς υπηρεσιών με τη νέα σχολική περίοδο.

 

Ως εκ τούτου οι Συντεχνίες ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ με τους Συνδέσμους ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ, ΠΑΣΕΕΕΚΥΠ και ΟΠΕΠΟΣ έχουν αποφασίσει από κοινού όπως μεταφέρουν τα αποτελέσματα της συνάντησης στα μέλη τους και ταυτόχρονα να μελετήσουν τρόπους αντίδρασης. Στόχος των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι και παραμένει η κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών και η επαναφορά των εργαζόμενων σε μισθωτούς από αυτοεργάζόμενους».  


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Βαλάντω Σπύρου
Sat January 20, 2018, 18:16:04
Θέλουμε πιο ανθρώπινους τρόπους λειτουργίας στην υπηρεσία των Κρατικών Ινστιτούτων και όχι τις θέσεις που τηρούνται που είναι αρνητικότατες.

Σκεφτείτε κύριοι πώς είναι για νέους ανθρώπους να θέλουν να τους στηρίζουν οικονομικά οι γονείς τους. Εμένα η μάνα μου μια φτωχή σχολική καθαρίστρια, μου έδιδε χρήματα για το δάνειό μου το καλοκαίρι γιατί δεν μπορούσα να το πληρώσω γιατί ζούσα με το μισθό του συζύγου μου.

Γι' αυτό καταλάβετε καλά ποιος είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Εργάζομαι σε γραφείο, αντιλαμβάνομαι τις συγκρούσεις, αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα, είμαστε άνθρωποι, θα πούμε μια κουβέντα παραπάνω, θα διαπληκτιστούμε, θα μας κάνουνε το παράπονο, αλλά όχι και τέτοιες καταστάσεις να υπάρχει μη υποστήριξη. Λυπάμαι που βλέπω ανθρώπους που είναι αξιωματούχοι στη Δημοκρατία, είτε υπό υπουργικά πόστα, είτε σε ψηλά πόστα σε υπηρεσίες της Δημοκρατίας που να έχουνε τρωτά οι ίδιοι στο πώς να λειτουργήσουν τα τμήματα τα οποία αναλαμβάνουνε.

Καλό είναι να διερευνηθούνε τα παράπονα γιατί πρόκειται για ουσιαστικό θέμα. Καλό είναι οι νέοι που είναι η ραχοκοκκαλιά της οικονομίας, και που οι πλείστοι που εργάζονται στα Κ.Ι.Ε. είναι νεαροί αδιόριστοι, οφείλουνε να μάθουνε μέσα από την επιμόρφωση και αυτοί είναι που θα στεριώσουνε την οικονομία. Προς τούτο όλοι οι σχετιζόμενοι και εμπλεκόμενοι φορείς έχουν ευθύνη και μάλιστα εντονότατη, για να δώσουνε στους νέους καθηγητές την απαραίτητη κατεύθυνση για την επαγγελματική αποκατάστασή τους. Κάνουμε λάθη; Εκείνοι δεν κάνανε λάθη όταν ήταν αδιόριστοι; Όταν ανάλαβαν για πρώτη φορά τα καθήκοντά τους ως νεαροί, όταν ξεκινήσανε την καριέρα τους, τούς ποδοπατήσανε;

Αν και δεν καταπιάνομαι επαγγελματικά με την εκπαίδευση, επειδή καταπιάστηκα και απογοητεύτηκα τρανότατα από τη λειτουργία του συγκεκριμένου θεσμού τήρησα απόσταση από ένα λειτούργημα που θα ήθελα να ασκήσω.

Όμως, αν η κατάσταση διορθωθεί και λάβει τον καθωσπρεπικό χαραχτήρα που της αρμόζει ως εκπαίδευση σε ινστιτούτα με φροντιστηριακό μάθημα που επηρεάζεται από δεκάδες παράγοντες, τότε θα γίνουνε και καλύτεροι μεν οι εκπαιδευτικοί και πιο ομαλοποιημένες οι συνθήκες διδασκαλίας, εργασίας, προιμοδότησης των γνώσεων και απόκτησης μόρφωσης σε νεαρούς. Άλλωστε, γιατί δεν ακούμε την "κατάθεση" των εκπαιδευτών; Όταν εγώ έκανα παράπονο στην Αστυνομία για απειλή από γονιό, τότε εκτός από τη δική μου κατάθεση λήφθηκε και του ατόμου. Πάντοτε ακούγονται και οι δύο απόψεις, για να βρεθεί η χρυσή τομή και να αιτιολογηθούν τα όποια μέτρα παρθούν.

Η διαμαρτυρία είναι δικαίωμα και συνάμα υποχρέωση.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016