KESJULY18

2018-01-17 20:47:04
Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο: «Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς Πόρους του ΥΠΠ»

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο: «Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς Πόρους του ΥΠΠ»


Το Συνέδριο με θέμα «Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς Πόρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού» διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία χθες, Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Τρακασόλ στη Λεμεσό.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Κυριάκος Χατζηγιάννης, ο Βουλευτής και Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Γιώργος Κάρουλας, ο Βουλευτής Λεμεσού, κ. Πανίκος Λεωνίδου, ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς, ο Πρόεδρος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συνομοσπονδιών Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων, Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και άλλων φορέων.

Το μεγάλο πλήθος συμμετεχόντων, που ξεπέρασε τα τετρακόσια άτομα, παρακολούθησε ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και παρουσιάσεις από τον Προϊστάμενο της Μονάδας Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκπρόσωπο του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, τον Προϊστάμενο της Μονάδας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και από τους Προϊστάμενους ή εκπροσώπους των Ομάδων Υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου στον χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού ανέφερε ότι «για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, η αποτελεσματική απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων, που διατίθενται για αναπτυξιακά έργα, είναι γεγονός και η αξιοποίησή τους είναι καίρια στην προώθηση και υλοποίηση των στρατηγικών στόχων και επιδιώξεων μας. Μέριμνα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού είναι να δαπανώνται οι ευρωπαϊκοί πόροι για την εφαρμογή πολιτικών, που πραγματικά βοηθούν και στηρίζουν τους πολίτες που τους έχουν ανάγκη». Τόνισε ότι «η μεγάλη πρόκληση που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα και με συνέπεια έγκειται στην ορθή εφαρμογή των διαδικασιών υλοποίησης των Έργων, ώστε να προωθήσουμε την επίτευξη στόχων στρατηγικής, που αποτελούν προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παράλληλα προωθούνται και υποστηρίζονται από την Πολιτεία, καθώς και να αποκομίσουμε στο μέγιστο δυνατό τα κοινωνικά οφέλη που προκύπτουν».

Ευχάριστη νότα στο Συνέδριο έδωσε το σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασαν μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ενταγμένα στο Έργο «Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης», ενώ κατά το διάλλειμα προσφέρθηκαν αλμυρά εδέσματα που ετοίμασαν σπουδαστές του Προγράμματος Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Η αθρόα προσέλευση στο Συνέδριο καταδεικνύει ότι η κοινή γνώμη αναγνωρίζει τη σημασία, τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων για την εφαρμογή σημαντικών έργων στην παιδεία μας.

Σήμερα, η συνολική αξία των επτά συγχρηματοδοτούμενων έργων που εκτελούνται από τη Μονάδα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ξεπερνά τα €46.000.000.

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο: «Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς Πόρους του ΥΠΠ»


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Eυτυχία Ιωάννου
Wed January 17, 2018, 22:31:02
Συγχαρητήρια στον προϊστάμενο και σε όλα τα μέλη της ομάδας διαχείρισης ευρωπαϊκών ταμείων του ΥΠΠ για την τέλεια διοργάνωση του συνεδρίου καθώς και για το έργο που επιτελούν. Μέσω της απορρόφησης κονδυλίων αναβαθμίζεται η παιδεία μας και βοηθούνται μαθητές προερχόμενοι από δυσπραγούσες οικογένειες.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016