KESJULY18

2018-01-12 11:27:35
Ο υπ. Παιδείας τέλεσε τα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Λινόπετρας

Ο υπ. Παιδείας τέλεσε τα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Λινόπετρας


 O υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής τέλεσε σήμερα Παρασκευή τα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Λινόπετρας. Όπως είπε ο κ. Καδής: «Το Δημοτικό Σχολείο Λινόπετρας χτίστηκε μετά την τουρκική εισβολή του 1974 για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των κατοίκων, ένεκα του μεγάλου αριθμού προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή. Έκτοτε δεν έγιναν οποιεσδήποτε βελτιωτικές εργασίες με αποτέλεσμα το σχολικό κτήριο να παρουσιάζει διάφορα προβλήματα που καθιστούσαν επιτακτική την ανάγκη για ανοικοδόμηση και αναβάθμισή του».   

Συνεχίζοντας ανέφερε τα εξής

«Σήμερα το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Σχολείου, οι γονείς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δικαίως αισθανόμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα, αφού το Δημοτικό Σχολείο Λινόπετρας μετατράπηκε σε μια νέα, σύγχρονη σχολική μονάδα.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν περιλαμβάνουν κατεδάφιση παλιών κτηρίων, νέες επεκτάσεις, μετατροπές στα δύο παλαιότερα κτήρια και αναδιαμόρφωση των εξωτερικών χώρων του Σχολείου. Συγκεκριμένα, έχουν ανεγερθεί αίθουσα πολλαπλής χρήσης, νέα πτέρυγα διοίκησης, καινούριες αίθουσες διδασκαλίας, εξειδικευμένα σύγχρονα εργαστήρια, αίθουσα ειδικής εκπαίδευσης, αποθήκες, χώροι υγιεινής και ιατρείο. Παράλληλα, οι εξωτερικές εργασίες που υλοποιήθηκαν, βελτιώνουν σημαντικά την ασφάλεια και την αισθητική του χώρου, καθιστώντας το Σχολείο ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή.

Η Β’ και μεγαλύτερη φάση του έργου που εγκαινιάζουμε σήμερα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβρη του 2017 με δαπάνη που ανήλθε περίπου στα 2 εκατομμύρια ευρώ».

Καταλήγοντας ο υπουργός παιδείας επισήμανε τα εξής:

«Ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουμε μια πολυδιάστατη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η οποία στοχεύει να συμβάλει στη διαμόρφωση εγγράμματων πολιτών με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ικανών να συμβάλουν δημιουργικά στην ανάπτυξη της κοινωνίας και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος. Την ίδια ώρα επιδιώκουμε με υπευθυνότητα και προσήλωση να εξασφαλίζουμε στα παιδιά μας το καλύτερο δυνατό μαθησιακό περιβάλλον και τις κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου να προοδεύουν, ακολουθώντας απρόσκοπτα το καθημερινό σχολικό τους πρόγραμμα. Για τον σκοπό αυτό αξιοσημείωτο θεωρείται το γεγονός ότι μέσα στην τελευταία πενταετία, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ολοκληρώθηκαν 17 ανεγέρσεις σχολικών μονάδων, 61 βελτιώσεις, επεκτάσεις και ανακαινίσεις, καθώς και 643 έργα μικρότερης κλίμακας. Άλλα 46 έργα, με προϋπολογισμό περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκονται σήμερα υπό υλοποίηση. Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι όλα τα έργα που πραγματοποιούνται καθώς και ο εξοπλισμός που διατίθεται στα σχολεία, πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις με κριτήριο πάντα την ποιότητα, την καταλληλότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας». 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718