KESJULY18

2018-01-11 12:12:36
Επιστολή Αντικαταστατών και Συμβασιούχων Εκπαιδευτικών Δημοτικής, Ειδικής Προδημοτικής στον Πάλμα

Επιστολή Αντικαταστατών και Συμβασιούχων Εκπαιδευτικών Δημοτικής, Ειδικής Προδημοτικής στον Πάλμα


«Κύριο

Βασίλη Πάλμα

Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Λευκωσία

10 Ιανουαρίου 2018

Θέμα: Αποτίμηση συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2018

Αγαπητέ κύριε Υφυπουργέ,

Αρχικά, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε και γραπτώς τις ιδιαίτερές μας ευχαριστίες για την πρόσφατη μεταξύ μας συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κύριου Κώστα Καδή. Κρίνουμε ιδιαίτερα σημαντικά τα όσα ελέχθησαν κατά τη συγκεκριμένη συνάντηση αλλά και τις προθέσεις, που εξέφρασε πολλάκις ο κύριος Υπουργός για να διασφαλίσει την επηρεαζόμενη ομάδα εκπαιδευτικών, εάν βρεθεί εκείνος ο τρόπος που θα το επιτρέψει.

Ως εκ τούτου, και κατόπιν της κατ' ιδίαν συζήτησης, σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή στην οποία έχουμε καταγράψει τα σημεία στα οποία έχουμε καταλήξει. Για ορισμένα από αυτά θα αναμένουμε απαντήσεις και πράξεις, κυρίως από την πλευρά του αρμόδιου Υπουργείου. Συγκεκριμένα:

1. Το αίτημά μας εστιάζεται στην αναγνώριση του καθεστώτος του Αορίστου Χρόνου και για τις κατηγορίες 3 και 4, όπως αυτές έχουν οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και αφορούν στους 30μηνίτες εκπαιδευτικούς (συμβασιούχους και αντικαταστάτες), οι οποίοι δεν εμπίπτουν μέσα στις ήδη αναγνωρισμένες κατηγορίες. Ζητούμε όλοι οι επηρεαζόμενοι εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και ειδικοί εκπαιδευτικοί), που έχουν συμπληρώσει ή αναμένεται να συμπληρώσουν τους 30 μήνες προϋπηρεσίας με συμβάσεις και αντικαταστάσεις (άρα θα

ανήκουν στην κατηγορία 3 και 4) όπως αναγνωριστούν ως Αορίστου Χρόνου Έκτακτοι Εκπαιδευτικοί.

  1. Αναμένουμε όπως ο αρμόδιος Υπουργός ζητήσει εκ νέου από τη Νομική Υπηρεσία, τρόπους για τη διασφάλιση των εκπαιδευτικών που εμπίπτουν στις κατηγορίες 3 (30 μήνες υπηρεσία με συμβάσεις και αντικαταστάσεις) και 4 (30 μήνες υπηρεσία με αντικαταστάσεις).
  2. Παράλληλα, ο κύριος Καδής είχε δηλώσει ότι ζητήθηκε η επίσπευση των νομικών διαδικασιών για το θέμα του Αορίστου Χρόνου και κατ' επέκταση ζητήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία όπως παραστεί στην επόμενη καθορισμένη ημερομηνία του δικαστηρίου (8 Φεβρουαρίου 2018). Το σημείο αυτό κρίνεται ιδιαίτερα βαρυσήμαντο εφόσον μία άμεση δικαστική απόφαση θα ξεκαθάριζε γενικώς το θέμα του Αορίστου Χρόνου.
  3. Στην ίδια κατεύθυνση, δεσμεύτηκε ο Υπουργός ότι αν το δικαστήριο αναγνωρίσει ως Αορίστου Χρόνου Εκπαιδευτικούς όσους έχουν συμπληρώσει τους 30 μήνες προϋπηρεσίας αθροιστικά (άρα θα ανήκουν στην κατηγορία 3 και 4), την επόμενη μέρα το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα δώσει τις θέσεις που τους αναλογούν.
  4. Προχωρώντας, αναφέρθηκε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα οδηγηθεί για ψήφιση το νομοσχέδιο για το κλείσιμο της στρόφιγγας, για να σταματήσει η συνεχής παραγωγή αορίστου χρόνου εκπαιδευτικών. Για το θέμα αυτό πήραμε τη δέσμευση ότι το οποιοδήποτε κλείσιμο της στρόφιγγας αποφασιστεί θα εξαιρεί όλους τους εν υπηρεσία εκπαιδευτικούς (συμβασιούχους και αντικαταστάτες).
  5. Τέλος, στη συνάντηση τονίστηκε το γεγονός ότι κανένας εκπαιδευτικός (συμβασιούχος ή αντικαταστάτης) δεν πρέπει να χάσει το παρόν εργασιακό του καθεστώς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η εκτίμηση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, όπως λέχθηκε, είναι ότι μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός συμβασιούχων κινδυνεύει να μείνει εκτός των

συμβάσεων εξαιτίας του νέου συστήματος διορισμών αλλά και ότι θα γίνει προσπάθεια να ρυθμιστεί το εν λόγω ζήτημα.

Για όλα τα πιο πάνω αναμένουμε, όπως ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού μας δώσει μέσω γραπτού υπομνήματος τις παραπάνω θέσεις αλλά και μέσω δημόσιας δήλωσης να ξεκαθαρίσει ότι όσοι εργάζονται σήμερα στα σχολεία θα εξαιρεθούν από την οποιαδήποτε στρόφιγγα και θα τους δοθεί η δυνατότητα να συμπληρώσουν τους 30 μήνες και να μετατραπούν σε Αορίστου Χρόνου Εκπαιδευτικούς.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένουμε πάντοτε στη διάθεσή σας. Με εκτίμηση,

Ομάδα Πρωτοβουλίας Αντικαταστατών και Συμβασιούχων Εκπαιδευτικών Δημοτικής, Ειδικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης

Στοιχεία Επικοινωνίας: Κωνσταντίνος Χατζηθωμάς, Σοφία Κακουλλή, Κατερίνα Σολωμού, Ιωάννα Ιωάννου, Μαρία Δημητρίου, Σοφία Χατζηκωνσταντή Άννα Χρυσοστόμου, Στέλλα Σόλωνος. 

Κοιν.: 1. Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού

  1. ΠΟΕΔ
  2. Νομική Υπηρεσία»

Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Κωστας Κωνσταντινου
Thu January 11, 2018, 20:00:16
Ευτυχως αυτή την φορά απλό τήν ανακοίνωση φαινεται οτι ο Καδης εκανε δευτερες σκεψεις και θα αναγνωρισει οσους ειναι μεσα και θα τους δωσει τις συμβασεις πρωτα σε αυτους.

Μιχάλης Α. Πόλης
Thu January 11, 2018, 18:20:44
Και τι θα πετύχουν δίνοντας εξετάσεις;

Νεοφύτου Νεοφυτου
Thu January 11, 2018, 12:30:08
Συνάδελφοι δεν κουραστήκατε να φωναζετε εις ωτα μη ακουόντων? Δώστε κ σεις εξετασεις όπως κ εμεις, αξιοποιώντας την προυπηρεσία κ εμπειρία σας.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016