KESJULY18

2018-01-11 10:33:24
Ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε. καλεί τα μέλη του να απέχουν από οποιαδήποτε δραστηριότητα των ΚΙΕ

Ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε. καλεί τα μέλη του να απέχουν από οποιαδήποτε δραστηριότητα των ΚΙΕ


Με ανακοίνωση  του ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε. αναφέρει

«Από το 2013, οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης έχουν μετατραπεί από μισθωτοί σε αυτοεργοδοτούμενοι. Το καθεστώς «αυτοεργοδότησης» το οποίο επιβλήθηκε στα ΚΙΕ εν μία νυκτί μας αφαίρεσε το δικαίωμα στο ανεργιακό επίδομα και στο ταμείο αδειών ενώ δεν πληρωνόμαστε Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι καθώς επίσης είμαστε παράλληλα υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε το 14.6% των εισοδημάτων μας στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.

Δεν μας αρκούσαν όλα αυτά, μετά λύπης διαπιστώσαμε ότι και πάλι υπάρχει καθυστέρηση στις πληρωμές των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα ΚΙΕ για το μήνα Δεκέμβριο. Ζητήσαμε διευκρινίσεις από το λογιστήριο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το οποίο μας ανέφερε ότι οι βουλευτές σταύρωσαν το κονδύλι της αγοράς υπηρεσιών για τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Από την άλλη, μέλος πολιτικού γραφείου μας ανάφερε πως το κονδύλι του 2018 για τα απογευματινά προγράμματα του ΥΠΠ, δεν έχει δεσμευτεί. Σε καθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι να παραμένουν απλήρωτοι για τον μήνα Δεκέμβριο και να θυματοποιούνται για πολλοστή φορά, όλοι οι εκπαιδευτικοί του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι εργοδοτούνται υπό το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών. Διερωτόμαστε, τελικά τι θα απογίνει με τους μισθούς μας; Πότε θα αρχίσουν οι πληρωμές για το Δεκέμβριο; Ποιος θα μας δώσει τελικά τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε;

Ως σύνδεσμος υπενθυμίζουμε ότι λόγω της μετατροπής μας από μισθωτούς σε αυτοεργοδοτούμενους δεν πληρωνόμαστε τις 15 μέρες των Χριστούγεννων, ενώ άλλοι απολαμβάνουν δωδέκατο και δέκατο τρίτο μισθό. Είναι αυτονόητο, αν και απ' ότι φαινεται όχι για όλους, ότι αυτής της έκτασης η καθυστέρηση αποτελεί σοβαρό οικονομικό πλήγμα για όλους μας το οποίο δεν μπορούμε να ανεχτούμε καθότι αποτελεί κοροϊδία. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε δραστικά μέτρα μέχρι την επίλυση των προβλημάτων μας. Ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε. καλεί τα μέλη του να απέχουν από οποιαδήποτε δραστηριότητα των ΚΙΕ (σεμινάρια, συναντήσεις με γονείς κ.α.). Επίσης, δεν θα παραδοθούν ούτε βαθμοί τετραμήνου και καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι σε ετοιμότητα για στάση εργασίας, αν δεν ικανοποιηθούν τα αυτονόητα αιτήματά μας άμεσα».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Λίνα Σάββα
Fri January 12, 2018, 14:36:20
Κανονικά πρέπει να υπάρχουν σχετικές επιμορφώσεις για τους διευθύνωντες, όπως υπάρχει σεμινάριο σε όλη τη δημόσια υπηρεσία και για τους διευθυντές των πρωινών σχολείων όταν πάρουν την προαγωγή τους.

Επίσης, πρέπει να υπάρχει διαφορετική κατάρτιση ανά επίπεδο, αν είναι για χαμηλά επίπεδα, αν είναι για ψηλά, να ποικίλουνε τα σεμινάρια να μην είναι γενικευμένα.

Εργάζομαι ιδιωτικά στη διδασκαλία σε φροντιστήρια, και αναλόγως των εξετάσεων, διευθετούμε τους μαθητές και πηγαίνουμε σε σεμινάρια που οργανώνονται σε ξενοδοχεία από βρετανικούς ή αμερικανικούς παράγοντες.

Γιατί δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης; Εργάσθηκα και διαφώνησα με το καθεστώς (προσωπική μου άποψη - θέση που οφείλει να είναι σεβαστή σε μια δημοκρατική χώρα του 2018) και αποσύρθηκα, πολύ πριν γίνουν οι καταστάσεις με τους αυτοεργοδοτούμενους, το 2009.

Λένα Παχουμή
Fri January 12, 2018, 14:16:33
Έτυχαν και σε μένα παρόμοια δεδομένα με απειθαρχία μαθητών και ανακολουθία εκπαιδευτικών. Δεν είναι ότι δε θέλουμε τους εκπαιδευτικούς να εργάζονται στο συγκεκριμένο πόστο, γιατί και οι διευθυντές των σχολείων είναι γενικότερων πτυχιακών σπουδών και ειδικοτήτων έχουν να κάνουν με διοίκηση. Ωστόσο, πρέπει να δοθεί πολλή έμφαση στο θέμα της διοικητικής γραφειοκρατίας και να μην μπαίνουν εκπαιδευτικοί (απλοί καθηγητές) αλλά μόνο υποδιευθυντές και καλό θα είναι να γίνονται επιθεωρήσεις με άτομα με την αρμοδιότητα / θέση του Επιθεωρητή που να εργάζονται και σε πρωινά σχολεία αλλά να είναι και έμπειροι με την έννοια του φροντιστηριακού μαθήματος γιατί υπάρχει διαφορετικότητα στη σχετική μαθησιακή δομή. Το πιο γενικό θέμα είναι οι κατευθύνσεις, γιατί το σεμινάριο δε σε κατευθύνει είναι ευρύ, είναι βιωματικό εργαστήριο, είναι θεωρητικό. Η εφαρμογή κυμαίνεται αυτό είνα σίγουρο, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες ωστόσο αν θέλεις να συμβουλευτείς κάποιον για τον κλάδο σου, με ποιον θα μιλήσεις. Οι αγγλικοί μπορεί να είναι πιο συσπειρωμένοι, εμείς των άλλων ειδικοτήτων δεν έχουμε μήτε συντονισμό, αλλά ναι σεμινάρια έχουμε, όχι όμως τον έλεγχο που πρέπει.

Δεν παίρνουμε ανεργιακό από το 2013, βάζουμε κοινωνικές ασφαλίσεις και δεν πληρωνόμαστε για το καλοκαίρι και τις γιορτές κι αν χαθεί το μάθημα λόγω αργίας δεν το πληρωνόμαστε. Αρχίζουμε τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι μέσα Μαϊου. Αυτά να θεσπισθούν.

Είμαι αδιόριστη φιλόλογος και το μάθημά μου δεν είναι εύκολο να διδαχθεί σε ιδιωτικά φροντιστήρια. Στην παρούσα φάση, για διδακτικές εμπειρίες και για εκπαιδευτική τριβή το μόνο που υφίσταται είναι τα Κ.Ι.Ε. εκτός αν βρω σε άλλον κλάδο επάγγελμα, δεν το θέλω όμως, γιατί θέλω να κάνω αυτό που σπούδασα κι αγαπώ. Δεν έχω άλλους πόρους, με συντηρεί ο σύζυγός μου, και έχω δάνειο για το αυτοκίνητο, για το διαμέρισμα και δεν έχω να πληρώσω και η γιαγιά μου μού έδωσα τις αποταμιεύσεις της. Ωστόσο, δε διαρκούν επ' άπειρον εάν μετά τις Προεδρικές Εκλογές γίνει η αποδέσμευση των κονδυλίων και οι πληρωμές, που πάντοτε θέλουν χρόνο για να γίνουν, πρέπει να γίνει το Μάρτιο, δεν μπορώ να καλύψω τόσες ανάγκες για τα παιδιά, για το σπίτι, για το αυτοκίνητο, για συντήρηση βασική με τα χρήματα που μου έδωσε.

Να έχουμε γνώμονα την πραγματικότητα και όχι το χαρτί, τους νόμους, να ξέρουμε τις ανάγκες για τις πληρωμές, γιατί οι υποσχέσεις και τα συστήματα δεν είναι ουσιώδη για να εφαρμόσουμε και να κτίσουμε καριέρες σε κλάδους που επιθυμούμε.

Καλή χρονιά! Με την ελπίδα να μπορέσουμε μέσα στο 2018 να κερδίσουμε αυτά που πρέπει για το θεσμό των Κρατικών, εμείς οι εκπαιδευτικοί που μας χαρακτηρίζουνε εκπαιδευτές κι όχι καθηγητές.

Έλλη Σκέτου
Fri January 12, 2018, 12:28:23
Όντως, εμείς οι εκπαιδευτικοί των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης εκτός από το πρόβλημα για πληρωμές έχουμε και την ακατάλληλη τοπική καθοδήγηση, δε μιλώ για σεμινάρια επιμόρφωσης διοργανωμένα από την υπηρεσία αλλά από τον εκεί προϊστάμενο. Εγώ των αγγλικών, όπως το μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδευτικών στα Κ.Ι.Ε. και ΠΟΤΕ στην καριέρα μου δεν είχα καθοδήγηση για το τμήμα, λόγω του ότι οι διευθύνοντες ήταν πάντοτε άλλου κλάδου και πολλάκις όχι υποδιευθυντές ή υποδιευθυντές που δεν εργάσθηκαν ποτέ σε πρωινό σχολείο, με προβλήματα υγείας ή διοίκησης της τάξεως.

Αυτό ωστόσο δεν είναι κακό, αν ενδιαφέρεται ο διευθύνων - γιατί να μη διευκολυνθεί εάν έχει κάποια προβλήματα. Όμως, όταν πάνε μαθητές όπως ανέφερε η κα Περδίου και παραπονιούνται ή γονείς, δεν μπορεί ο διευθύνων να συμβουλέψει γιατί δεν μπορεί να ξέρει την ύλη, δεν έχει σχέση, όπως άλλωστε και στο πρωινιάτικο σχολείο. Όμως στο σχολείο το ημερήσιο, έχουνε συντονιστές - καθηγητές, και έχουν και επιθεωρητή. Στα Κ.Ι.Ε. ο ΠΛΕ και οι Σύμβουλοι ή οι λειτουργοί δεν είναι Επιθεωρητές και ο Προϊστάμενος των Κ.Ι.Ε. υπηρεσιακά στο Υπουργείο, το χαρτοφυλάκιό του διαθέτει έναν παράγοντα διαφορετικό και υποχρεώσεις / καθήκοντα που δεν εμπίπτουν σε άμεση εμπλοκή με την εκπαιδευτική διαδικασία όπως είναι η επιθεώρηση, που η θέση τους είναι αρμόδια και αναγνωρισμένη συνταγματικά; Δηλαδή είναι καταχωρημένοι ως επιθεωρητές στα μητρώα του ΥΠΠ και όχι υποδιευθυντές ή καθηγητές με την ορολογία του συμβούλου, που δεν έχουν την παιδεία και την κλίμακα που νομικά απαιτείται για να μπορέσουν να καθοδηγήσουν, με βάση τη γνώση της απαιτούμενης διαδικασίας που ακολουθείται λόγω του ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει εμπειρία και ακολούθησε εκπαιδευτική πορεία για να προαχθεί. Το ίδιο ισχύει και για τους υποδιευθυντές που είναι διευθύνοντες, μια και οι διευθυντές δεν είναι αποσπασμένοι στα τμήματα των Κ.Ι.Ε. μόνο σε περιπτώσεις συντονιστικών κρατικών που είναι ένα ανά επαρχία.

Ειδικά των αγγλικών έπρεπε να υπάρχουν αποσπάσμένοι παραπάνω στα Κ.Ι.Ε. ή καθηγητές ή υποδιευθυντές ή ακόμα και άτομα σπουδάξαντες στην Αγγλία ή την Αμερική ή τον Καναδά, για να μπορούν να συντονίσουν. Το πτυχίο δε μας δίδει ικανότητες διδασκαλίας, αυτό είναι αλήθεια, κλείνω ως ένα καταληκτικό σχόλιο.

Ένα παιδί μου είπε ότι στη Βουλή δε σταυρώθηκε κονδύλι για τα Κ.Ι.Ε. Παιδί-βουλευτής με συμμετοχή σε σχετικές επιτροπές. Ωστόσο, δεν επιθυμώ να αναφέρω όνομα για να μη φαίνεται η κομματική προτίμησή μου (ευνόητο).

Μαργαρίτα Περδίου
Fri January 12, 2018, 11:29:07
Να διερευνηθεί και ένα άλλο θέμα - πιστεύω - οι διευθύνοντες στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης δεν έχουνε την κατάλληλη κατάρτιση. Δεν ξέρουν να μας καθοδηγήσουν, να μας συμβουλεύσουν, να μας κατευθύνουν - η παιδεία τους η επαγγελματική και οι σπουδές είναι ασυναφείς και μη συναρτώμενες. Εγώ είμαι των Η/Υ, και η διευθύνουσα φιλόλογος. Δεν μπορεί να με καθοδηγήσει, δεν έχουμε συντονισμούς, δεν είναι υποδιευθύντρια είναι απλώς καθηγήτρια δε γνωρίζει από διοίκηση. Δεν έχω την κατάλληλη καθοδήγηση σε απορίες μου και ερωτηματικά μου, και αυτό με γεμίζει ανησυχία, διότι μου έπεσε τμήμα απειθάρχητο και με βαρύτητα ψηλή, δηλαδή υψηλού επιπέδου και δε διαβάζουν, ενώ παραπονιούνται και η διευθύνουσα δε γνωρίζει πώς να χειριστεί το θέμα. Πηγαίνω στα σεμινάρια, πηγαίνω στην επιμόρφωση, ωστόσο το μάθημα είναι διαφορετικό, πρέπει να προσαρμοστεί με το τμήμα, το επίπεδο των μαθητών (αν είναι δυνατοί) ή/και το επίπεδο της τάξης (αν ειναί ψηλό). Πολύ δύσκολο να τα καταφέρουμε με τις απαραίτητες συστάσεις.

Εκτός από το οικονομικό είναι και ο διοικητικός κλάδος, άρα πρέπει το σύστημα γενικότερα να τύχει του αρμοδίου ελέγχου και όχι μόνο το οικονομικό. Η διαμαρτυρία να έχει έναν πιο ευρύ χαραχτήρα, όχι μόνο εκπαιδευτικοοικονομικό αλλά για την πάταξη της γραφειοκρατίας (τιμολόγια, παρουσιολόγια και τα τοιάυτα) και εγκαθίδρυση μιας πιο ανθρώπινης προσέγγισης με την απαραίτητη βοήθεια.

Ολίβια Μιχαηλίδου
Fri January 12, 2018, 11:16:31
Υπήρξε Βουλευτής που μας είπε ότι θα προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα. Πραγματικά είναι σημαντικό, να έχουμε την άποψη των προσώπων που συσχετίζονται επαγγελματικά και συνάμα θεσμικά με την κατάρτιση και τα συναφή θέματα ως προς τις απαραίτητες διεργασίες που απαιτούνται.
Τα διαδικαστικά έπρεπε και όφειλαν να γίνονταν εξαρχής και όχι αποστασιοποιημένα, επειδή ο κόσμος στις μέρες μας χρειάζεται τα χρήματα. Πώς θα αγοράσουμε γάλα, ψωμί για τα παιδιά μας, πώς θα πληρώσουμε το νοίκι, να μας συντηρεί ποιος; Πιστεύω ακράδαντα ότι οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν με πάσα σοβαρότητα να ελέγξουν το θέμα και να προσαρμόσουνε τα δεδομένα.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718