keslogisticks

2017-12-15 20:40:47
Εκδήλωση για την «Οδική Ασφάλεια» στο Λύκειο  Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος»

Εκδήλωση για την «Οδική Ασφάλεια» στο Λύκειο Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος»


Την Πέμπτη 7/12/2017 στο Λύκειο Αρχαγγέλου « Απόστολος Μάρκος» ,πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στην «Οδική Ασφάλεια». Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσιάσεις από μέλη της Ομάδας των Εθελοντών Οδικής Ασφάλειας Λεμεσού. Τις παρουσιάσεις παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον όλοι οι μαθητές και μαθήτριες  του Σχολείου.

Τα μέλη της Ομάδας Εθελοντών Οδικής Ασφάλειας Λεμεσού συγκροτήθηκαν με εθελοντική πρωτοβουλία, εργάζονται με μεθοδικότητα και συνέπεια, διαθέτοντας τον προσωπικό τους χρόνο με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στους κινδύνους της κακής οδικής συμπεριφοράς. Η Ομάδα επιτελεί πραγματικά ένα αξιοπρόσεκτο έργο και η συμβολή της είναι στραμμένη στην προσπάθεια για να σώζει το πολυτιμότερο δώρο, τη ζωή.

Παρουσιαστές ήταν ο κ. Πάμπος  Καρής, εκπρόσωπος του Τμήματος Οδικής Ασφάλειας Τροχαίας Λεμεσού, η  κ. Ελένη Χάσου, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Δρ Γιώτα Δημητρίου “The Dancing Queen Foundation”, ο κ. Πανίκος Πολυκάρπου ,Οδηγός Ράλι ( Psaltis Comline Rally Team), μέλος της Ακαδημίας Νέων διακεκριμένων οδηγών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Πρεσβευτής Οδικής Ασφάλειας της (FIA), η κ. Δώρα Νεοκλέους, Εκπαιδεύτρια Οδηγών, ο κ. Θωμάς Γεωργίου από τον σύλλογο Μοτοσικλετιστών Λεμεσού EGOPHOBIA, η κ. Κατερίνα Παναγιώτου, που είχε σοβαρό τραυματισμό σε αυτοκινητικό δυστύχημα, μέλος του Ιδρύματος Οδικής Ασφάλειας «Γιώργος Μαυρίκιος»  και η κ. Λένα Μαυρίκιου εκπρόσωπος του Ιδρύματος Οδικής Ασφάλειας «Γιώργος Μαυρίκιος» και μητέρα του Γιώργου.

Στον χώρο της εκδήλωσης μεταφέρθηκαν μοτοσικλέτες μελών του συλλόγου Μοτοσικλετιστών Λεμεσού EGOPHOBIA και από την Οδική Υπηρεσία Κύπρου (ΟΔ.Υ.ΚΥ.) AUTO ASSISTANCE, ένα στραπατσαρισμένο και διαλυμένο αυτοκίνητο το οποίο είχε εμπλακεί σε οδική τροχαία σύγκρουση, απτό παράδειγμα της ασυνειδησίας ανεύθυνων οδηγών.

Κατά τη δίωρη παρουσίαση όλοι οι παρουσιαστές έδωσαν με παραστατικότητα και ευαισθησία μια  πολύπλευρη και σφαιρική εικόνα του προβλήματος της Οδικής Ασφάλειας με τρόπο που άγγιξε και καθήλωσε όλους τους παρευρισκομένους.

Η εμπειρία ήταν μοναδική, λήφθηκαν μηνύματα για προσεκτικό, συνετό και αμυντικό οδήγημα, για τους κινδύνους που προκαλεί η κακή οδική συμπεριφορά και απερισκεψία .Επιπλέον όμως έγινε αντιληπτό ότι κάποιοι συνάνθρωποί μας είναι ήρωες, αφού στην καθημερινότητά τους επιτελούν άθλο σώζοντας ζωές.

 «Οι μαρτυρίες ήταν συγκλονιστικές, αρκετοί συμμαθητές μας μέχρι το τέλος της παρουσίασης δάκρυζαν. Είμαι σίγουρη ότι καταφέρατε να προβληματίσετε τον μαθητικό μας  κόσμο. Μπράβο για το κοινωνικό έργο που επιτελείτε!», έγραψε η Νίκη Θρουμπάρη του Γ34  απευθυνόμενη στους ομιλητές και ομιλήτριες.

Και πιο κάτω οι μαθήτριες του Β32  Άννα Νικολάου και Ελένη Γεωργίου σημειώνουν: «Η παρουσίαση αυτή συγκίνησε όλους τους μαθητές και κατάφερε να διαπεράσει σε αυτούς ένα ηχηρό μήνυμα: Η ζωή είναι ένα πολύτιμο δώρο το οποίο εμείς οφείλουμε να εκτιμούμε και γι΄ αυτό να διαφυλάσσουμε τόσο τη δική μας ασφάλεια όσο και των συνανθρώπων μας».

   Ευδοξία Πάμπουκα Β.Δ.

                                                            Θεότη Ππούρου  Β.Δ.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICK-EX
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
MA/MSc2018
NEAPJUL17
THALIS
MOECEE
microsoft1718
HPJETPRO
CDA17MAY
PAJULY17
AIGAIA
FORUM-EISDOXI
iky2018
global
Middlesex2016