KESJULY18

2017-12-14 16:25:16
Ο Καδής επισκέφθηκε σήμερα σχολεία της Λεμεσού

Ο Καδής επισκέφθηκε σήμερα σχολεία της Λεμεσού


Επισκέψεις σε σχολεία της Λεμεσού πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, όπου συναντήθηκε με μαθητές και εκπαιδευτικούς και συζήτησε μαζί τους θέματα που απασχολούν τις σχολικές τους μονάδες. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός επισκέφτηκε το Λύκειο Αγίου Νικολάου, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Καψάλου και το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Ιδιαίτερα εποικοδομητικές και ενδιαφέρουσες ήταν οι συναντήσεις που είχε ο Υπουργός με τους μαθητές, οι οποίοι άδραξαν την ευκαιρία και αντάλλαξαν μαζί του απόψεις για θέματα που αφορούν τη διδακτέα ύλη, τις εξετάσεις τους αλλά και τη σχολική ζωή ευρύτερα.  

Το θέμα της οδικής ασφάλειας ήταν το αντικείμενο μαθητικής ημερίδας στο Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, την οποία ο κ. Καδής είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαζί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Ιωνά Νικολάου.  Η εκδήλωση ήταν μια συνέργεια ανάμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από το επίκαιρο αυτό θέμα. «Η οδική ασφάλεια είναι ζήτημα που μας αφορά όλους», τόνισε ο κ. Καδής, συμπληρώνοντας ότι «για την καλλιέργεια οδικής συνείδησης το εκπαιδευτικό σύστημα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο και γίνεται πιο αποτελεσματικό μέσα από την ανάπτυξη συνεργειών ανάμεσα στα σχολεία και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λεμεσό, ο Υπουργός συμμετείχε ως ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε η τοπική Σχολική Εφορεία στο Λανίτειο Θέατρο, με θέμα «Εκπαιδευτικό σύστημα: μεταρρυθμίσεις, προκλήσεις και προοπτικές». Στην εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί, γονείς και οργανωμένα σύνολα, δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να ακούσουν σφαιρικά τις αλλαγές που έγιναν στον χώρο της εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια, το όραμα της πολιτείας για το μέλλον καθώς και τα επόμενα βήματα όπως προκύπτουν και από τις πολιτικές που αναπτύχθηκαν. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκε, επίσης, ο ρόλος των σχολικών εφοριών και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την πιο αποτελεσματική τους λειτουργία.

Ο Καδής επισκέφθηκε σήμερα σχολεία της Λεμεσού


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μαρία Ιωαννίδου-Αχιλλέως
Thu December 14, 2017, 21:55:52
Είναι δόκιμο να πηγαίνουν Υπουργοί στα σχολεία και ειδικά με τα κρούσματα βίας σε αυτά, η παρουσία του ΥΔΔΤ και ειδικά στα λύκεια όπου οι μαθητές εκεί πιθανότατα να ετοιμάζονται και για άδεια οδηγού ως ενήλικοι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, να απαιτείται η γνώση και η συζήτηση σε πλαίσια φιλίας και επίσημης υπουργικής επίσκεψης τα λεγομενα και τα δεδομένα του Υπουργού Δικαιοσύνης και να υπάρχουν και ανταλλαγές απόψεων για να κάνουν τους μαθητές να νιώθουν πιο ασφαλείς.

Έχασα συγγενή από δυστύχημα, και γνωρίζω από συγγενικά πρόσωπά μου ότι υπάρχουνε στα σχολεία αστυνομικοί και μητέρα θυμάτος δυστυχήματος που μιλάνε στα παιδιά. Άρα, επικροτώ την παρουσία του ΥΔΔΤ, ακόμη κι αν δεν τον αφορούσε συνταγματικά διαμέσου του αξιώματός του έδωσε μια νότα έμφασης και ενημέρωσης - πληροφόρησης στους νεαρούς.

Β. Μαρόκι-Θεμιστοκλέους
Thu December 14, 2017, 21:52:33
Θετικό είναι να πηγαίνουν οι Υπουργοί στα σχολεία, ωστόσο όχι μόνο στα κεντρικά σχολεία. Εισήγησή μου είναι να γίνονται επισκέψεις από τον Υπουργό σε διάφορες σχολικές μονάδες και όχι μόνο σε μια συγκεκριμένη επειδή οφείλουν να μαθαίνουν τα τρωτά και τις ανάγκες των προβληματισμένων ανθρώπων στα διάφορα εκπαιδευτήρια.

Ωστόσο, θεωρώ σωστή την κίνηση του Κώστα Καδή να επισκεφθεί σχολεία της Λεμεσού γιατί είναι αιτιολογημένο να υπάρχουν πολλαπλές κινήσεις στην Κύπρο, και όχι να εστιάζονται στη Λευκωσία και στις εκεί ανάγκες. Η Λεμεσός, όπως και οι άλλες πόλεις της Κύπρου έχουν κι εκείνες προβλήματα, ανάγκες, δυσκολίες και χρειάζονται κενά να καλύψουν.

Μια εισήγησή μου είναι ο εκάστοτε Υπουργός Παιδείας να βλέπει τα χωριά και τις μικρές κοινότητες όπου τα σχολεία δεν έχουν πολλούς μαθητές και οι ανάγκες τους είναι πολλαπλάσιες ή ακόμη και τα συνοικιακά σχολεία και όχι μονάχα τα κεντρικά. Μπορεί αριθμητικά να υπερέχουν, ωστόσο οι μαθητές των άλλων σχολείων και οι εκεί εκπαιδευτικοί ίσως να προέρχονται από χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα και αυτό να εμφαίνει τις ανάγκες τους και να αυξάνει τις δυσκολίες τους κάτι που απαιτεί περισσότερη μέριμνα και έλεγχο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία φυσικά με άλλους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά σε μια Δημοκρατία, τα πλαίσια διαβούλευσης και συνεργασίας είναι απαραίτητο να υπάρχουν και να κυκλοφορούν στην πατρίδα μας, μιαν Ευρωπαϊκή χώρα.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016