KESJULY18

2017-12-04 17:44:44
Ανακοίνωση 4ου διεθνούς Διαγωνισμού Πρόβλεψης: “M4 Forecasting Competition”

Ανακοίνωση 4ου διεθνούς Διαγωνισμού Πρόβλεψης: “M4 Forecasting Competition”


Μια συνεργασία ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών 

Ο καθηγητής Σπύρος Μακριδάκης, πρωτοπόρος στον τομέα και, κατά πολλούς, ο πατέρας των μεθόδων και τεχνικών πρόβλεψης, εγκαινιάζει τον τέταρτο κατά σειρά διεθνή διαγωνισμό πρόβλεψης: “Makridakis 4” ή “M4 Forecasting Competition”, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα. Ο επερχόμενος διαγωνισμός διοργανώνεται από το Ινστιτούτο για το Μέλλον (Institute For the Future - IFF) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNIC), με τη στήριξη της Μονάδας Προβλέψεων & Στρατηγικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών.

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Διευθυντής του IFF, Σπύρος Μακριδάκης, έχει ήδη διοργανώσει τρεις προηγούμενους διαγωνισμούς (M1, M2, και M3), οι οποίοι έχουν συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ακρίβειας των προβλέψεων και στην ενημέρωση των μάνατζερ σχετικά με την πλέον κατάλληλη μέθοδο πρόβλεψης για τις ειδικές τους ανάγκες. Η πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν από περίπου 4 δεκαετίες, με τη διεξαγωγή διαγωνισμών πρόβλεψης (M-Competitions) το 1982, το 1993 και το 2000.

Με γνώμονα τα προαναφερθέντα, ο 4ος διαγωνισμός πρόβλεψης (M4) επιδιώκει να προσδιορίσει την ακριβέστερη μέθοδο/μεθόδους πρόβλεψης για διαφορετικούς τύπους προγνώσεων. Στόχος του διαγωνισμού είναι να δώσει απαντήσεις σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της ακρίβειας των προβλέψεων και τον προσδιορισμό των καταλληλότερων μεθόδων για κάθε περίπτωση. Για να δώσει ακριβείς και αδιαμφισβήτητες απαντήσεις, ο M4 θα χρησιμοποιήσει 100,000 πραγματικές χρονοσειρές και θα ενσωματώσει όλες τις σημαντικές μεθόδους πρόβλεψης, συμπεριλαμβανομένων αυτών που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς και τις πιο παραδοσιακές στατιστικές.

Οι διαγωνισμοί πρόβλεψης προσελκύουν τεράστιο ενδιαφέρον, τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας και επιστημονικής βιβλιογραφίας, όσο και των επαγγελματιών, παρέχοντας αντικειμενικές ενδείξεις για τον καταλληλότερο τρόπο πρόβλεψης διαφόρων ενδιαφερόντων μεταβλητών. Ο M4 θα επεκτείνει και θα αναπαράγει τα αποτελέσματα των τριών προηγούμενων διαγωνισμών, χρησιμοποιώντας ένα εκτεταμένο και ποικίλο σύνολο χρονοσειρών. Επίσης, θα αξιοποιήσει την πρόοδο στην ανάλυση δεδομένων και άλλων συναφών τεχνολογιών, για να καθορίσει την επίδρασή τους στην ακρίβεια των προβλέψεων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μακριδάκη, «η πρόβλεψη είναι απαραίτητη για το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και τις στρατηγικές αποφάσεις, τόσο των επιχειρήσεων όσο και των κυβερνητικών οργανώσεων, επομένως οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης της ακρίβειάς της έχει μεγάλη πρακτική αξία. Είναι αναμφισβήτητα ένας κρίσιμος παράγοντας για, μεταξύ άλλων, τη μείωση του κόστους και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. Για το λόγο αυτό, ενθαρρύνεται ιδιαίτερα η συμμετοχή των επιχειρήσεων στο διαγωνισμό».

Στο διεθνή διαγωνισμό πρόβλεψης, αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 100 επιστήμονες και ακαδημαϊκοί. Θα απονεμηθούν στους νικητές το ελάχιστο χρηματικό έπαθλο ύψους €20,000, καθώς και τιμητικά βραβεία για τη μέθοδο που θα επιτύχει τις πιο ακριβείς προβλέψεις διαστημάτων εμπιστοσύνης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό πρόβλεψης M4 και για να υποβάλετε αίτηση, επισκεφθείτε τον ιστότοπο: www.m4.unic.ac.cy

Ανακοίνωση 4ου διεθνούς Διαγωνισμού Πρόβλεψης: “M4 Forecasting Competition”


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
KYPRIA2018
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718