KESJULY18

2017-12-02 15:01:39
“Open Day”, στην Ιδιωτική Σχολή ΦΟΡΟΥΜ

“Open Day”, στην Ιδιωτική Σχολή ΦΟΡΟΥΜ


Η Ιδιωτική Σχολή «ΦΟΡΟΥΜ», πραγματοποίησε την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, “Open Day”, κατά τη διάρκειά του οποίου, οι ενδιαφερόμενοι γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το καινοτόμο πρόγραμμα Ανάπτυξης Νοημοσύνης που λειτουργεί στη Σχολή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τη Διευθύντρια της Σχολής, κ. Αντιγόνη Τζιαπούρα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η κ. Τζιαπούρα παρέθεσε, αρχικά, γενικές πληροφορίες για λειτουργικά και πρακτικά θέματα. Στη συνέχεια, παρουσίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Σχολής που τη διαφοροποιούν από τα δημόσια και τα υπόλοιπα ιδιωτικά σχολεία, αναφερόμενη σε τέσσερις τομείς: στην ακαδημαϊκή ποιότητα της Σχολής, στις πολλαπλές επιλογές σπουδών που έχουν οι απόφοιτοι, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και χαρισμάτων των μαθητών και στην ατομική προσέγγιση, με έμφαση στον συναισθηματικό τους τομέα. Επίσης, τόνισε τη σημασία διενέργειας ψυχομετρικών τεστ που έχουν ως στόχο τη διάγνωση και ανάπτυξη των ικανοτήτων του κάθε μαθητή. Η παρουσίαση από τη Διευθύντρια της Σχολής ολοκληρώθηκε με παράθεση στατιστικών δεδομένων που αποδεικνύουν τις σημαντικές διακρίσεις των μαθητών της Σχολής «ΦΟΡΟΥΜ» σε παγκύπριους διαγωνισμούς.

Ακολούθως, η καθηγήτρια Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής, κ. Κική Μαυρομάτη, υπογράμμισε ότι το «ΦΟΡΟΥΜ» παρέχει στους μαθητές τη δυνατότητα να παρακάθονται στις Παγκύπριες Εξετάσεις, εξασφαλίζοντας βαθμό πρόσβασης στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας και συγχρόνως, το αναγνωρισμένο απολυτήριο με το υψηλό κύρος και όλα τα πλεονεκτήματα του απολυτηρίου των δημόσιων σχολείων, το οποίο αποτελεί το βασικό κριτήριο εισδοχής στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Στη συνέχεια, ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής, Δρ. Σωκράτης Κτίστης, παρουσίασε τη φιλοσοφία και την ερευνητική βάση του «Προγράμματος Ανάπτυξης Νοημοσύνης». Ειδικότερα, ο Δρ. Κτίστης παρέθεσε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα συνύπαρξης τμημάτων μικτών και ομοίων ικανοτήτων. Επίσης, διασαφήνισε την υιοθέτηση της φιλοσοφίας της Ζώνης Επικείμενης Ανάπτυξης ως βασικής αρχής της λειτουργίας της Σχολής και διευκρίνισε τους λόγους για τους οποίους στη Σχολή «ΦΟΡΟΥΜ» δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην κατάκτηση της Ελληνικής Γλώσσας. Καταλήγοντας, ο Δρ. Κτίστης τόνισε τη σημασία της διδασκαλίας του μαθήματος Ανάπτυξης Κριτικής Σκέψης, καθώς και της ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης των μαθητών, με απώτερο στόχο τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων, ενεργών πολιτών, ικανών να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.        

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση του Αθλητικού Τμήματος της Σχολής «ΦΟΡΟΥΜ», του οποίου Διευθυντής είναι ο κ. Νεόφυτος Λάρκου, σε όσους γονείς ενδιαφέρονται για εισδοχή των παιδιών τους στο Αθλητικό Τμήμα. Στην παρουσίαση αυτή επισημάνθηκε η ταυτόχρονη προσφορά ακαδημαϊκής και αθλητικής εκπαίδευσης σε ταλαντούχα παιδιά που φοιτούν στο Αθλητικό Τμήμα. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι, αφενός, η μεγιστοποίηση των ποδοσφαιρικών δυνατοτήτων των παιδιών και η καλλιέργεια αθλητικής και επαγγελματικής νοοτροπίας, και, αφετέρου, η δυνατότητα «δεύτερης καριέρας» μέσω της ακαδημαϊκής τους εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση, στη διάρκεια της οποίας οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα μέλη της Διεύθυνσης και να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη λειτουργία της Σχολής.

Για περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα της Ιδιωτικής Σχολής ΦΟΡΟΥΜ  www.forum.ac.cy ή στο τηλέφωνο,  22455800.

“Open Day”, στην Ιδιωτική Σχολή ΦΟΡΟΥΜ


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016