KESJULY18

2017-11-30 16:55:33
Πρόεδρος Αναστασιάδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στη συνεχή αναβάθμιση της παιδείας

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στη συνεχή αναβάθμιση της παιδείας


   «Το Υπουργείο Παιδείας σχεδίασε και εφαρμόζει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που αναβαθμίζουν συνολικά το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης»

Τη  διαβεβαίωση ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ίδιος προσωπικά, αναγνωρίζοντας την παιδεία ως τον θεμέλιο λίθο της κοινωνίας, θα συνεχίσουν να επενδύουν με κάθε τρόπο στην συνεχή αναβάθμιση της, διασφαλίζοντας έτσι την ανάπτυξη όλων των πολιτών, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων της αίθουσας εκδηλώσεων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως η σημερινή εκδήλωση «αποτελεί μία ακόμα τρανή απόδειξη του ενδιαφέροντος που επιδεικνύει η πολιτεία, στο πλαίσιο της πολιτικής μας για παιδαγωγικό ανασχεδιασμό των σχολικών μονάδων, ώστε κάθε μια από αυτές να καταστεί ένας απόλυτα σύγχρονος και ποιοτικά αναβαθμισμένος χώρος, όπου τα παιδιά μας να απολαμβάνουν με ασφάλεια την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας και τη χαρά της μάθησης».
Πρόσθεσε ότι «από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της Κυβέρνησης, εστιάσαμε συλλογικά και προπάντων στοχευμένα, σε μία ολιστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, σε ποικίλους τομείς και κατευθύνσεις, στη βάση του Προγράμματος Διακυβέρνησης το οποίο είχαμε εξαγγείλει και εφαρμόζουμε κατά το δυνατόν με συνέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια της πενταετίας. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σχεδίασε και εφαρμόζει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που αναβαθμίζουν συνολικά το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ακόμα ότι «εφαρμόσαμε πολιτικές για την αξιοκρατική επιλογή των εκπαιδευτικών που θα διδάσκουν στα σχολεία μας, αλλά και για τη στήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στο εκπαιδευτικό σύστημα. Αξιοποιώντας την εμπειρογνωμοσύνη μιας πλειάδας πανεπιστημιακών και έμπειρων εκπαιδευτικών εκσυγχρονίσαμε το περιεχόμενο των μαθημάτων που διδάσκονται στα σχολεία μας καθώς και το ίδιο το σχολικό πρόγραμμα, όπως επίσης και τις μεθόδους διδασκαλίας».
Με νομοθετικές ρυθμίσεις, συνέχισε «πετύχαμε την έγκαιρη και αποτελεσματική στελέχωση των σχολικών μας μονάδων, ενώ έχουμε εισάξει μια σειρά από πολιτικές και καινοτομίες που αποσκοπούν στο να δώσουν σε κάθε παιδί τη δυνατότητα να αποδώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.
Εφαρμόσαμε για πρώτη φορά ή διευρύναμε πετυχημένους θεσμούς που αγκαλιάστηκαν από την κοινωνία. Για πρώτη φορά λειτούργησαν τα θερινά σχολεία καθώς και τα μουσικά και αθλητικά Γυμνάσια. Τα μουσικά και αθλητικά Λύκεια επεκτάθηκαν σε ολόκληρη την Κύπρο και ο πετυχημένος θεσμός των ολοήμερων σχολείων εμπλουτίστηκε με 32 νέα σχολεία σε ολόκληρη την Κύπρο».
Όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις, συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «για να είναι αποτελεσματικές και να αποδώσουν τα αναμενόμενα, θα πρέπει να εφαρμόζονται σε ένα άνετο, ασφαλές και λειτουργικό σχολικό περιβάλλον. Καθώς οι εφαρμοσμένες πρακτικές διδασκαλίας και μάθησης συναρτώνται και με τον εκάστοτε σχολικό χώρο, η υλικοτεχνική-κτηριακή αναβάθμιση των σχολείων μας αποτέλεσε μία από τις πρωταρχικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής μας».
Είπε ακόμα πως «παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε λόγω της οικονομικής κρίσης, κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας έχουν ολοκληρωθεί 17 ανεγέρσεις σχολικών μονάδων, 61 άλλα σχολεία επεκτάθηκαν ή ανακαινίστηκαν συνολικά, ενώ έγιναν και 643 μικρότερης κλίμακας έργα, συνολικής αξίας πέραν των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια ώρα βρίσκονται υπό εξέλιξη άλλα 46 έργα, μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας, συνολικής αξίας 50 σχεδόν εκατομμυρίων ευρώ».
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη η ανέγερση της αίθουσας εκδηλώσεων, η οποία στοίχισε «περίπου 300 χιλιάδες ευρώ , ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2016 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2017, μέσα από τη στενή συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, της Σχολικής Εφορείας και του Δήμου Αραδίππου και της Διεύθυνσης του Σχολείου. Η αίθουσα, η οποία διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και δυναμική χωρητικότητας 350 ατόμων μπορεί να αξιοποιείται όχι μόνο από το Σχολείο, αλλά και από άλλους φορείς του Δήμου Αραδίππου, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».
Σημείωσε επίσης ότι στον Δήμο Αραδίππου «έχουν γίνει ή και προγραμματίζεται να γίνουν διάφορα άλλα έργα τα οποία αποδεικνύουν περίτρανα το έντονο ενδιαφέρον και τη συνεχή έγνοια μας, αναφορικά με τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης και της ζωής των πολιτών της Αραδίππου» και αναφέρθηκε στην  ανέγερση της αίθουσας εκδηλώσεων του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου που στοίχισε 300 χιλιάδες ευρώ, στην αναβάθμιση του αμφιθεάτρου Λυκείου Αραδίππου σε Δημοτικό Θέατρο «Τάσος Μητσόπουλος» που κόστισε 200 χιλιάδες ευρώ και στην ανάπλαση της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, η οποία στοίχισε 1,4 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ακόμα ότι «πρόσθετα προχωρούμε στην επέκταση δύο αιθουσών διδασκαλίας στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου, συνολικού κόστους 150 χιλιάδων ευρώ, έργο που  θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2018 και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους, ενώ στα πλαίσια της ετήσιας Κρατικής Χορηγίας, ο Δήμος Αραδίππου λαμβάνει το πόσο των 1.5 εκατομμύρια  ευρώ».
Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι «τόσο η Κυβέρνηση όσο και εγώ προσωπικά αναγνωρίζοντας την παιδεία ως τον θεμέλιο λίθο της κοινωνίας μας, θα συνεχίσουμε, με κάθε τρόπο, να επενδύουμε στη συνεχή αναβάθμισή της, εκτιμώντας ότι έτσι διασφαλίζουμε τη ανάπτυξη όλων των πολιτών μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή ιδιαίτερα πολιτικής τοποθέτησης».
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον Υπουργό Παιδείας που ήταν παρών στην εκδήλωση, ο οποίος, όπως είπε «έχει ευαισθησία σε ό,τι αφορά τις σχολικές υποδομές και μέσα σε αυτά τα πλαίσια και μέσα από τις  εισηγήσεις του έγινε κατορθωτό να δοθεί τόση έμφαση και σε τόση έκταση είτε σε ανεγέρσεις νέων σχολικών κτηρίων είτε σε επεκτάσεις είτε σε συνεχή συντήρηση».

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στη συνεχή αναβάθμιση της παιδείας

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στη συνεχή αναβάθμιση της παιδείας


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016