KESJULY18

2017-11-29 19:24:56
Κ Χατζηγιάννης: Διαχρονικά η μόνιμη η προσπάθεια πολλών, είναι να τορπιλίσουν τη μεταρρύθμιση

Κ Χατζηγιάννης: Διαχρονικά η μόνιμη η προσπάθεια πολλών, είναι να τορπιλίσουν τη μεταρρύθμιση


 Πυρ ομαδόν κατά του Πρόεδρου της Επιτροπής Παιδείας για διαγραφή θέματος 

Πυρ ομαδόν κατά του Πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Κυριάκου Χατζηγιάννη από βουλευτές των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και Αλληλεγγύη, από μεν το ΑΚΕΛ επειδή διέγραψε εγγραφέν θέμα από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίας.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας απάντησε ότι πολλοί εφευρίσκουν τρόπους και παρεμβάλουν προσκόμματα ώστε να τελματωθεί η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που εν τη σοφία της ψήφισε η Βουλή.
Οι βολές κατά του κ. Χατζηγιάννη άρχισαν με δήλωση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Άντρου Καυκαλιά, ο οποίος είπε πως ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια αφαίρεσε από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Επιτροπής το θέμα, που ενέγραψε εκ μέρους της κοινοβουλευτικής του ομάδας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και οι οποίοι, μετά την κατάργηση του ΙΔΑΒΕΠ, εργοδοτούνται με τη μορφή αγοράς υπηρεσιών. Η δήλωση Καυκαλιά εδώ 
Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου εξέφρασε αγανάκτηση, επειδή όπως είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας καθοδηγούμενος από την ηγεσία του κόμματος του, αρνείται κατοχύρωση των εκπαιδευτικών που συμπλήρωσαν 30 μήνες, παρόλο που τόσο δημόσια όσο και με επιστολές του ζήτησε να θέσει προς συζήτηση την πρόταση νόμου που κατέθεσε προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα,  και  καλυπτόμενος πίσω από νομικίστικα προβλήματα, εμπαίζει τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας.
 Η δήλωση Λεωνίδου εδώ 
Ο βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας κάλεσε τον Υπουργό Παιδείας να αναθεωρήσει τη στάση του εκφράζοντας απογοήτευση επειδή για ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε ότι το χρονίζον πρόβλημα της κατοχύρωσης της υπηρεσίας όσων συμπλήρωσαν 30 μήνες στην εκπαίδευση φαίνεται να μην απασχολεί σοβαρά το Υπουργείο Παιδείας.
Ο κ. Γιωργάλλαςπρόσθεσε ότι η πολιτεία που έχει επενδύσει εκατομμύρια φτιάχνοντας δυστυχώς εκπαιδευτικούς διαφόρων εργασιακών επιπέδων και μέχρι σήμερα αδυνατεί να εξεύρει βιώσιμες λύσεις για να αντιμετωπίσει τις στρεβλώσεις και τις αδικίες που η ίδια δημιούργησε.
Ανέφερε επίσης ότι η  Επιτροπή Παιδείας είναι υποχρεωμένη να αναλάβει πρωτοβουλίες για να επιλυθεί το πρόβλημα και κάλεσε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας Κυριάκο  Χατζηγιάννη να διαφοροποιήσει τη στάση του και να δεχτεί την απαίτηση της πλειοψηφίας των μελών της Επιτροπής να εγγραφεί ως αυτεπάγγελτο θέμα η συζήτηση και αναζήτηση λύσεων για τη ρύθμιση του θέματος των 30μηνων.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Μυλωνάς  ανέφερε ότι η Κυβέρνηση στην προσπάθεια της να διαφημίσει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, δημιούργησε πολλά προβλήματα που πλήττουν εκπαιδευτικούς.
Αναφερόμενος στο νέο νομοσχέδιο που βρίσκεται στην Επιτροπή Παιδείας το οποίο προβλέπει ότι μετά από 24 μήνες υπηρεσίας στην εκπαίδευση με το καθεστώς του εκτάκτου ή του αντικαταστάτη θα απαγορεύεται η συνέχιση της υπηρεσίας με  απαγορευτικό διάταγμα.
Ο κ. Μυλωνάς απηύθυνε έκκληση προς τον Υπουργό Παιδείας και τις πολιτικές δυνάμεις να συνυπολογίσουν ότι οι αποφάσεις επηρεάζουν ανθρώπους και οικογένειες.
Σε δήλωση του, ο κ. Χατζηγιάννης απάντησε στις επικρίσεις αναφέροντας ότι στη ζυγαριά τοποθετούνται από τη μια  η ανθρωπιστική πλευρά και από την άλλη η ανάγκη να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση.
Κάποιοι επιχειρούν να παρεμποδίσουν τη μεταρρύθμιση, συνέχισε αναφέροντας ότι οι εκπαιδευτικοί επεκτείνουν τις διεκδικήσεις τους και σε αυτούς που εργάζονταν στο παρελθόν για 30 μη συνεχόμενους μήνες. Πρόχειρες αποφάσεις και χωρίς να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για τον αριθμό και τις ανάγκες του Υπουργείου  θα προκαλέσουν χάος, συνέχισε προσθέτοντας ότι το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί με ηρεμία και σε συνάρτηση με τις ανάγκες που δημιουργούνται όπως μέσα από την ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου.
Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι διαχρονικά η μόνιμη η προσπάθεια πολλών, είναι με διάφορους τρόπους να τορπιλίσουν τη μεταρρύθμιση, ώστε να μην δοθεί στους μαθητές ο εκπαιδευτικός που οι ίδιοι αποφάσισαν με το πλαίσιο που ψήφισαν.
Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τερματισμό της απασχόλησης εκτάκτων και αντικαταστατών στους 24 μήνες, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι αυτό κατατέθηκε τέλος Σεπτεμβρίου και στοχεύει να κλείσει τη στρόφιγγα παραγωγής αορίστου χρόνου , καθώς αυτό θα αποβαίνει σε βάρος της μεταρρύθμισης.
Πρέπει να διακόψουμε τη μαζική παραγωγή αορίστου χρόνου, συμπλήρωσε.
Ο κ. Χατζηγιάννης είπε επίσης ότι τροποποιήθηκε η ημερήσια διάταξη επειδή δεν προσκλήθηκε έγκαιρα το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να μπορέσει να παραστεί στη συνεδρία και για αυτό κρίθηκε σκόπιμο το θέμα να αναβληθεί.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Παναγιώτης Νεοκλέους
Wed November 29, 2017, 23:08:53
Φίλε κ. Κωνσταντίνου προσεχε τους χαρακτηρισμούς σου. Εκπαιδευση στην Κύπρο δεν ειστε μόνο η δημοτική αλλά κ η μέση, με χιλιαδες καθηγητες κ δεκαδες ειδικοτητες. Πήραν 20% προυπηρεσια, 50-50 για δεκα χρόνια, αντικαταστατες μόνο από τον παλιο καταλογο, μονιμοποιησεις 30 μηνων. Έλεος πια μην τα θελουν ολα δικα τους. Ας εδιναν εξετασεις.

Κωστας Κωνσταντινου
Wed November 29, 2017, 21:31:36
Εισαστε αισχρος κ Χατζηγιαννη
Τελος!!! Η ΠΑΔΕΔ να αναλαβει τις ευθυνες τις

Παναγιώτης Αντωνίου
Wed November 29, 2017, 20:16:03
Η κοινωνία βλέπει κ γνωρίζει. Ξερουμε τους λαικιστες.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
CYIMASTER
MOECEE
Middlesex2016