KESJULY18

2017-11-29 13:45:20
Π Λεωνίδου: Αγανάκτηση και δυσφορία για τη συμπεριφορά και τον τρόπο που ενεργεί ο Κ. Χατζηγιάννης

Π Λεωνίδου: Αγανάκτηση και δυσφορία για τη συμπεριφορά και τον τρόπο που ενεργεί ο Κ. Χατζηγιάννης


   Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Πανίκος Λεωνίδου προέβη στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Για ακόμα μια φορά, είμαστε αναγκασμένοι να εκφράσουμε την έντονη αγανάκτηση και δυσφορία μας για την συμπεριφορά και τον τρόπο που ενεργεί ο κύριος Κυριάκος Χατζηγιάννης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.

Καθοδηγούμενος από την ηγεσία του Κόμματός του, αδιαφορεί με τρόπο πρωτόγνωρο, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν, τις αποφάσεις, τις παραινέσεις και προτροπές των υπολοίπων μελών της Επιτροπής Παιδείας, για συζήτηση της Πρότασης Νόμου που καταθέσαμε ως Δημοκρατικό Κόμμα, για κατοχύρωση του δικαιώματος αορίστου χρόνου σε εκπαιδευτικούς που συμπλήρωσαν 30 μήνες υπηρεσία στο Δημόσιο Σχολείο.

Τον τελευταίο ενάμιση μήνα, παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Έχουμε ζητήσει, ουκ ολίγες φορές από τον κύριο Χατζηγιάννη, τόσο δημόσια όσο και με επιστολές μας, καθώς και ενώπιον της Επιτροπής, να θέσει προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο ο ίδιος καλυπτόμενος από νομικίστικα ζητήματα και καταχραζόμενος ουσιαστικά του δικαιώματός του ως Πρόεδρος της Επιτροπής να έχει τον τελευταίο λόγο στο καθορισμό της ατζέντας, αρνείται πεισματικά να πράξει αυτό που θα έπρεπε εδώ και καιρό να πράξει, εμπαίζοντας ουσιαστικά τόσο τα μέλη της Επιτροπής όσο και τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που επηρεάζονται.

Είναι προφανής λοιπόν η κωλυσιεργία που επιδεικνύουν, Κυβερνών Κόμμα και Κυβέρνηση, οι οποίοι ουσιαστικά δεν θέλουν να τεθεί προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα. Ελλείψει επιχειρημάτων μάλιστα, καταφεύγουν σε φτηνές δικαιολογίες, με στόχο να καλύψουν από την μια την ανεπαρκή πολιτική που ακολουθείται από πλευράς της Κυβέρνησης και από την άλλη να παραπλανήσουν τους εκατοντάδες των Εκπαιδευτικών ενόψει Προεδρικών Εκλογών.

Είναι επίσης προφανής, η προσπάθεια της Κυβέρνησης να μετατρέψει ένα αμιγώς κοινωνικοπολιτικό ζήτημα, σε Νομικό, αναμένοντας την επίλυση του στις αίθουσες των Δικαστηρίων.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι με την πρότασή μας θα καταστούν αορίστου χρόνου, όσοι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν 30 μήνες υπηρεσίας στο Δημόσιο Σχολείο, είτε αυτή ήταν συνεχής, είτε διακοπτόμενη.

Καθιστούμε σαφές επίσης, πως δεν πρόκειται να επηρεαστούν σε καμιά περίπτωση οι νέοι άνθρωποι, που επιδιώκουν διορισμό τους στην Εκπαίδευση, μέσω των Γραπτών Εξετάσεων.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα δεν εισηγούμαστε κατάργηση κανενός καταλόγου, αντιθέτως προτείνουμε την δημιουργία ενός τρίτου καταλόγου, στον οποίο θα εγγράφονται οι αορίστου χρόνου και όταν παρουσιάζονται έκτακτες ανάγκες, να διορίζονται από αυτό τον κατάλογο, χωρίς να επηρεάζεται η σειρά κατάταξης στους καταλόγους διοριστέων και διορισίμων». 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

ΜΑΡΙΑ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ
Thu November 30, 2017, 09:30:17
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΙΧΑΛΗ ΕΧΩ ΔΩΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΝΑ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.

Κωστας Κωνσταντινου
Wed November 29, 2017, 23:12:15
Φιλε Μιχαλη πολυ λυπαμαι για το επιπεδο σου.
Επισης σε προκαλω να βγεις δημοσια να πεις ποιος εισαι και να δεκτεις να εξεταστεις στον επιπεδο των ελληνικών που οπως λες το κατεχεις αλλα και στην μεταδοτικοτητα στην ταξη γιατι σε βλεπω απο αυτους που για να βγουν απο το σπιτι τους πρεπει να εχει ηλιο λαμπερο.

Μιχάλης Αγαμέμνωνος
Wed November 29, 2017, 22:33:28
Προς «ΜΑΡΙΑ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ». Ασφαλώς και δεν είναι αυτό το όνομα σου, όσο αναλφάβητη και αν είσαι το όνομα σου θα το έγραφες σωστά Μαρία Αγαμέμνωνος. Όταν γράφεις «εκατοντάδες εκπαιδευτική» αγνοώντας βασικούς κανόνες Ελληνικών της Δημοτικής τότε έχεις απόλυτο δίκαιο να μην θέλεις να κάτσεις εξετάσεις διότι θα κοπείς λόγω Ελληνικών. Όλα έχουν μια εξήγηση είτε Μαρία είσαι είτε Νίκος είτε Μιχάλης είτε Κώστας. Αυτή είναι η αλήθεια. Φοβάστε οι περισσότεροι επειδή θα «κοπείτε» λόγω Ελληνικών. Τα άλλα που μας πουλάτε είναι αρλούμπες

Παναγιώτης Νεοκλέους
Wed November 29, 2017, 18:27:23
Προεκλογικές φούσκες ανεφαρμοστες για εντυπωσιασμο

Μαρία Γεωργίου
Wed November 29, 2017, 18:23:21
Ο κ.Χατζηγιάννης και το κόμμα του προφανώς προτιμούν να αδικήσουν εκπαιδευτικούς που υπηρετούν επί σειρά ετών στα δημόσια σχολεία παρά να πλήξουν το ΝΣΔ και την ψεύτικη ελπίδα διορισμού που πούλησαν σε νέους ανθρώπους χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Η μοναδικη τους έννοια είναι να μην ηρωποιηθεί ο κ. Λεωνιδου στα ματια των εκπαιδευτικών.Δεκάρα δε δίνουν για το δίκαιο. Ζυγίζουν ψήφους....

ΜΑΡΙΑ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ
Wed November 29, 2017, 14:54:09
ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΗΣΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;;

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ
Wed November 29, 2017, 14:52:12
ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΛΕΩΝΟΔΟΥ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718