KESJULY18

2017-11-28 12:07:31
Οι Γονείς Μέσης χαιρετίζουν την αλλαγή αξιολόγησης του μαθητή

Οι Γονείς Μέσης χαιρετίζουν την αλλαγή αξιολόγησης του μαθητή


   «Πρέπει να δημιουργηθούν οι αναγκαίοι μηχανισμοί ελέγχου παρακολούθησης των σεμιναρίων αυτών καθώς και αξιολόγησης  των αποτελεσμάτων»

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης χαιρετίζει τις δηλώσεις στο ΚΥΠΕ του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, Δρ Κυπριανού Λούη, ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμονα ανακοινώσει σύντομα το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεμιναρίων που θα παρακολουθήσουν αρχές του 2018 οι εκπαιδευτικοί μέσης εκπαίδευσης και τα οποία θα βοηθήσουν στο να αλλάξει ο χαρακτήρας αξιολόγησης του μαθητή και να εκλείψει και το φαινόμενο της έντονης πίεσης που δέχεται το παιδί από την συσσώρευση των διαγωνισμάτων σε μικρό χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης:

«Οι Γονείς, μέσα από την παρουσία τους στην Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή για την Αξιολόγηση του Μαθητή, έχουν τονίσει επανειλημμένα την ανάγκη ουσιαστικής διαφοροποίησης των μεθόδων αξιολόγησης του μαθητή και την εισαγωγή και άλλων εναλλακτικών μορφών αξιολόγησης πέραν του γραπτού διαγωνίσματος και της προφορικής εξέτασης. Πιστεύουμε ότι με την εισαγωγή των νέων αυτών μεθόδων η αξιολόγηση του μαθητή θα είναι πιο αντικειμενική, θα δίνει την πραγματική εικόνα των δυνατοτήτων ενός παιδιού και παράλληλα θα βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες και κριτική σκέψη. Έχουμε επίσης καταθέσει συγκεκριμένες εισηγήσεις για την μέθοδο εφαρμογής των εναλλακτικών μορφών αξιολόγησης, όπως το portfolio του μαθητή, την ομαδική εργασία, την έρευνα, τις διαθεματικές εργασίες, κλπ.

Τα Σεμινάρια όπως έχει συμφωνηθεί, θα ετοιμαστούν και θα επιβλέπονται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Πρέπει να έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο και να περιλαμβάνουν ουσιαστική εμπλοκή των εκπαιδευτικών και όχι να είναι απλά διαλέξεις. Πρέπει να απευθύνονται σε όλους τους καθηγητές και να είναι υποχρεωτικά. Θεωρούμε επίσης ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι αναγκαίοι μηχανισμοί ελέγχου παρακολούθησης των σεμιναρίων αυτών καθώς και αξιολόγησης  των αποτελεσμάτων.

Δοθείσης της ευκαιρίας επαναλαμβάνουμε την αναγκαιότητα αλλαγής του τρόπου επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για να είναι ουσιαστική και να έχει τα ζητούμενα αποτελέσματα. Ο τρόπος που γινόταν μέχρι σήμερα, που ουσιαστικά ήταν παρακολούθηση διαλέξεων, αποδείχτηκε αναποτελεσματικός και καθόλου βοηθητικός ως προς τον σκοπό διεξαγωγής τους.

Η δημιουργία της Επιτροπής στην οποία αναφέρεται ο Δρ Λούης, ήταν απαίτηση των Γονιών σε μία προσπάθεια διόρθωσης στρεβλώσεων που ταλανίζουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Μια απαίτηση που λήφθηκε υπόψη από το Υπουργείο Παιδείας και τον ίδιο τον Υπουργό, και το αποτέλεσμα είναι εμφανές. Στην Επιτροπή αυτή γίνεται σοβαρή δουλειά η οποία ευελπιστούμε ότι θα διευρυνθεί και σε άλλους τομείς, όπως την αξιολόγηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στο σύνολο της.

Τονίζεται επίσης η απαίτηση της Συνομοσπονδίας για παρουσίαση των προτάσεων για την Αξιολόγηση του Μαθητή  και την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού ενώπιον του Κοινοβουλευτικού Σώματος για ψήφιση σε νόμους το συντομότερο. Οι δύο αυτές προτάσεις πρέπει να κατατεθούν και να ψηφιστούν ταυτόχρονα για να εξυπηρετήσουν τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν.  Εκφράζουμε την απαρέσκεια μας που οι τόσο σημαντικές αυτές προτάσεις που ενώ έπρεπε να προηγηθούν των οποιοδήποτε άλλων προτάσεων, έχουν δυστυχώς μπει στα συρτάρια.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία, τόσο μέσα από την παρουσία της στην Ειδική Επιτροπή, όσο και από όπου αλλού προσκληθεί, θα συνδράμει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της για να μπορέσουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα να κάνει το άλμα στον 21ον αιώνα και να δώσει στα παιδιά μας την παιδεία που τους αξίζουν και που την απολαμβάνουν οι συνομήλικοι τους σε άλλες προηγμένες εκπαιδευτικά χώρες».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Αντωνης Λαμαρης
Thu November 30, 2017, 22:25:07
Η αξιολογηση των εκπαιδευτικων ποτε θα γινη πραξη για το καλο της παιδειας ?

Μιχαλης Ιωαννου
Tue November 28, 2017, 17:34:08
Πολυ καλα... Και οι ευθυνες και οι υποχρεωσεις των γονεων ποιες θα ειναι ακριβως;
Απλα να απαιτουν να κανουν περισσοτερα οι καθηγητες και να παρακολουθουν συνεχως σεμιναρια σε ΜΗ εργασιμο χρονο;
Πως ια αξιολογουνται ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ οι εργασιες, τα πορτφολιο και οι ομαδικες εργασιες; Μηπως θα εργαζεται ενας μαθητης για λογαριασμο μιας ολοκληρης ομαδας;
Οι οργανωμενοι γονεις θα πρεπει να καταλαβουν ποιος ειναι ο πραγματικος ρολος του και να ΜΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ να γινουν τα πραγματα οπω; βολευει τους ιδιους. Με ποιο δικαιωμα ΑΠΑΙΤΟΥΝ να ειναι υποχρεωτικα τα σεμναρια και να καθοριζουν και το περιεχομενο τους;

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718