KESJULY18

2017-11-22 11:13:40
Επιστολή Δικηγορικού Γρ. Ανδρέα Σ. Αγγελίδη στο Παν. Κύπρου για άρθρο του Μ. Πιερή στο Paideia-News

Επιστολή Δικηγορικού Γρ. Ανδρέα Σ. Αγγελίδη στο Παν. Κύπρου για άρθρο του Μ. Πιερή στο Paideia-News


Το Δικηγορικό Γραφείο Ανδρέα Σ. Αγγελίδη έστειλε στον πρόεδρο του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου την ακόλουθη επιστολή, με αντίγραφο στον κ. Μιχάλη Πιερή και στο Paideia News.  

Πρόεδρο

Συμβουλίου Πανεπιστημίου Κύπρου

Λευκωσία

ΦΑΞ: 22-894470

Ημερ.: 22.11.2017

Κύριε,

Θέμα: Α.Ε. 139/11 Ελευθέριου Παπαλεοντίου ακύρωση 24.10.2017

Επανέρχομαι στην από 25/10/17 επιστολή μου, παρά το γεγονός ότι ουδεμία ενημέρωση είχα, για να αναφερθώ σε ένα μεταγενέστερο της Δικαστικής απόφασης γεγονός το οποίο δημιουργεί μια εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση αναφορικά προς τα Άρθρα 35,30,146 και 150 του Συντάγματος.

2. Συγκεκριμένα τούτο έχει σχέση με την επισυνημμένη ανάρτηση 17.11.17 για την οποία με πλήρη και πρόσθετη επιφύλαξη των δικαιωμάτων του πελάτη μου κύριου Ελευθέριου Παπαλεοντίου παρατηρώ ότι:

2.1.   Το κείμενο της ανάρτησης αυτής θα πρέπει να ερευνηθεί για το εάν είναι, όντως του Καθηγητή κύριου Μιχάλη Πιερή.

2.2.   Εάν ναι τότε προκύπτουν δύο σοβαρά ζητήματα από το περιεχόμενο του:

 • αποτελεί περιφρόνηση προς το Δικαστικό τελεσίδικο δεδικασμένο που ανέτρεψε την πρωτόδικη απορριπτική απόφαση και
 • αποτελεί μια των περιπτώσεων που γνωρίζει η θεωρία και η Νομολογία ως στάση αλαζονική της διοίκησης.

Παραπέμπω ενδεικτικά στην υπόθεση στην προσφυγή 560/93 Γεώργιος Λ. Σάββα ν. ΚΟΑ ημερομηνίας 8.9.1994 στην οποία αναφέρθηκε από τον Έντιμο Δικαστή Κωνσταντινίδη ότι:

«Ο αιτητής υποστηρίζει ότι η πεισματική, όπως τη χαρακτηρίζει εμμονή του Διοικητικού Συμβουλίου στον ίδιο διορισμό "χωρίς να δίνει λογαριασμό για την απόφαση του αυτή" συνιστά ότι χαρακτηρίζεται ως "δυστροπία" της Διοίκησης έναντι του ακυρωτικού αποτελέσματος.

Παραπέμπει δε στην ανάλυση του φαινομένου από το Βάσσο Ρώτη (Βλέπε Τόμος Τιμητικός του Συμβουλίου της Επικρατείας 1929-1979, Τόμος 1 σελ. 343) ως

ιδιαιτέρως χαρακτηριστική. Μεταφέρω εδώ ένα από τα αποσπάσματα (σελ. 363) που επικαλέστηκε ο αιτητής:

"... την αίτηση ακυρώσεως, ύστατο και σίγουρο καταφύγιο στο Κράτος

Δικαίου των άδικου μένων από την Διοίκηση που υποσκάπτει ανεπανόρθωτα η δυστροπία της Διοικήσεως, που βλέπει τις ενέργειες της να ανατρέπονται χαρακτηριζόμενες ως μη νόμιμες, να συμμορφωθεί στα αποφασισθέντα. Δυστροπία που κρύβει ένα επικίνδυνο δεσποτισμό της Διοικήσεως, ασυμβίβαστο προς κάθε έννοια νομιμότητας και Κράτους Δικαίου. Στην περίπτωση αυτή διαπιστώνεται, με τις υπάρχουσες από τις κείμενες διατάξεις δυνατότητες παρακάμψεως της αντιδράσεως, η έλλειψη αποτελεσματικότητας της ακυρώσεως.

Έλλειψη η οποία δεν οδηγεί μόνο σε αδιέξοδο και σε απόγνωση τους διοικούμενους, δημιουργεί σ' ευρείς κύκλους της κοινής γνώμης εκτιμήσεις και πεποιθήσεις διαλυτικές που εξασθενίζουν την επιρροή και φθείρουν το κύρος και το γόητρο της Διοικητικής Δικαιοσύνης"».

2.3.    Πρόσθετα είναι φανερό ότι, η ανάρτηση αυτή «επέλεξε» την πρωτόδικη μη δεσμευτική απόφαση ως δήθεν ορθή, αντί της τελεσίδικης και δεσμευτικής απόφασης του Εφετείου που ανέτρεψε την πρώτη.

2.4.  Προχωρεί χωρίς λόγο ή αφορμή σε ανοίκειους, προσβλητικούς, βάναυσους και δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς περί τον Εφεσείοντα, έξω και από τα πρακτικά του ουσιώδους χρόνου, που επιβεβαιώνουν απόλυτα, κακεντρεχώς και κακόπιστα, αυτό που έκρινε το Εφετείο δηλαδή τη μεροληπτική στάση του.

2.5.   Καταλήγει δε σε δικό του αβάσιμο συμπέρασμα, χωρίς να γνωρίζει πλήρως τα λεχθέντα ως επιχειρήματα αλλά και με όχι ορθή θεώρηση της απόφασης του Εφετείου, σε δήλωση ότι στην ουσία δεν θεωρεί ότι απαιτείται ενεργός συμμόρφωση προς το ακυρωτικό αποτέλεσμα.

 
 1. Για όλα αυτά, αλλά και το προφανές υπονοούμενο κατά της προσωπικότητας του πελάτη μου θα πρέπει μετά την αποκατάσταση του, να γίνει ειδική έρευνα και να αποδοθούν τα του Καίσαρος.
 2. Τέλος για μια ακόμη φορά δηλώνω ότι, ο πελάτης μου επιφυλάσσει πλήρως κάθε συνταγματικό και νόμιμο δικαίωμα του για όσα οφείλει κατά τα Άρθρα 146(5 και 6) 35 και 150 του Συντάγματος ενεργά να πράξει το Πανεπιστήμιο, όπως και για ότι έχει σχέση με την περιφρόνηση του δεδικασμένου και κακεντρεχή δυσφημιστική στάση του κ. Πιερή.

  Υπογρ.

  Ανδρέας Σ. Αγγελίδης δ.ε.π.ε.
  Δικηγόρο  

Αντίγραφο

1. Κου Μιχάλη Πιερή 

2. Παιδεία News


Αφήστε ένα σχόλιο

 • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016