KESJULY18

2017-11-21 11:06:36
ΑΚΙΔΑ: Μετά τη συνάντηση με τον ΠτΔ, οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις καλούνται να τελούν σε εγρήγορση

ΑΚΙΔΑ: Μετά τη συνάντηση με τον ΠτΔ, οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις καλούνται να τελούν σε εγρήγορση


Με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών ΑΚίΔΑ αναφέρεται στη συνάντηση που οι τρεις Οργανώσεις των Εκπαιδευτικών είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 17/11/2017 παρόντων και των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας επισημαίνει τα εξής:

  1. Χαιρετίζει τη συμπόρευση ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Στους δύσκολους καιρούς που ο εκπαιδευτικός κόσμος περνά επιβάλλεται να υπερισχύει των διαφορών η μεγάλη εικόνα, ήτοι η ανάγκη προάσπισης του δημόσιου σχολείου, του κύρους του εκπαιδευτικού και των εργασιακών όρων και συνθηκών.
  2. Το Ταμείο Προνοίας για τους συναδέλφους που διορίστηκαν μετά το 2011 έπρεπε να είναι θεσμικά ολοκληρωμένο και σε εφαρμογή από τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των Κυβερνητικών παραγόντων σε κάθε συνεδρία της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής αλλά και σε συναντήσεις με τις Οργανώσεις των λειτουργών του Δημόσιου Τομέα. Το ότι παραπέμπεται μετά τις Προεδρικές Εκλογές αποτελεί το λιγότερο εμπαιγμό. Δυστυχώς και πάλι έχουν την ανοχή ΟΛΩΝ των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων.
  3. Το ζήτημα των Γενικών Αυξήσεων τίθεται και σε αυτή την περίπτωση μέσα στο πλαίσιο του νομοσχεδίου που η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή και αυτό δεν ψηφίστηκε για νέο Κρατικό Μισθολόγιο. Οι Γενικές Αυξήσεις με βάση τις δημόσιες τοποθετήσεις της Κυβερνητικής Πλευράς περί εξόδου από την Κρίση έπρεπε να είχαν ήδη υπολογιστεί και αποδοθεί στους εργαζόμενους. Και αυτές δεν μπορούν να είναι κάτω από 2% τόσο για το 2017 όσο και για το 2018.
  4. Η παραπομπή στη ΜΕΠΕΥ του αιτήματος για πρόωρη αφυπηρέτηση χωρίς τις κυρώσεις, αν και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν μπορεί παρά να προκαλεί αγανάκτηση, αφού τη ΜΕΠΕΥ οι δύο Υπουργοί για όλο το διάστημα της θητείας τους την παραγνώριζαν. Ζητήματα κρίσιμα τυγχάνουν διαχείρισης εξωθεσμικά και οι πολιτικές επιβάλλονται χωρίς να προηγείται ο απαιτούμενος θεσμικός διάλογος, κάτι το οποίο δυστυχώς επικροτείται από χειροκροτητές που το μόνο που επιζητούν είναι την καταρράκωση του κύρους του εκπαιδευτικού εις βάρος πάντα της ποιοτικής εκπαίδευσης. Τα παραδείγματα πολλά. Τι είναι αυτό που μας εγγυάται ότι τώρα κάτι αλλάζει; Μήπως το πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας;

Με βάση τα πιο πάνω οι τρεις Οργανώσεις καλούνται να τελούν σε εγρήγορση. Τα όσα διαμείφθηκαν και αναμένεται να αποτυπωθούν στις προτάσεις της Κυβέρνησης επιβάλλεται να μελετηθούν με πολλή προσοχή αλλά και καθαρή κριτική ματιά για τη συνέχεια. Ορθά τέθηκαν τα πιο πάνω ζητήματα. Η εξέλιξη τους, δε, επιβάλλεται, να αποτελέσει αντικείμενο θεσμικού διαλόγου στα αρμόδια σώματα διαπραγμάτευσης.

Την ίδια ώρα η Επίσημη Πλευρά οφείλει να γνωρίζει πως η ευθύνη για θετική έκβαση βαραίνει αποκλειστικά την ίδια, γιατί αφενός την Κρίση την πλήρωσε ο εργαζόμενος σε όλους τους τομείς της Οικονομίας καθώς και το Κοινωνικό Κράτος. Συνεπώς είναι η ώρα της απόδοσης αυτών που φυσιολογικά οι εκπαιδευτικοί δικαιούνται αφού εδώ και εννιά μήνες αρθρώνεται πολιτικός λόγος εν είδη διθυράμβου για την έξοδο από την Κρίση. Σημειώνεται δε η άνεση με την οποία χαρίζονται οφειλές προς το Κράτος (ή αφήνονται στο απυρόβλητο) σε αυτούς που ήταν πραγματικά οι αίτιοι της οικονομικής καταστροφής».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718