KESJULY18

2017-11-17 10:53:49
Συμμετοχή στο Πρόγραμμα ‘’The European MediaCoach Initiative’’

Συμμετοχή στο Πρόγραμμα ‘’The European MediaCoach Initiative’’


 Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Yπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού  ανακοινώνει την έγκριση της συμμετοχής του ως Εταίρος στο Πρόγραμμα “The European MediaCoach Initiative”, ένα ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ Key action 3: Support for policy reform - Social Inclusion through education, training and youth. Το Έργο εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων που αφορούν στην Εκπαίδευση και την Κατάρτιση (Education & Training), ειδικότερα στον στόχο: Enhancing critical thinking and media literacy among learners, parents and education staff.

 Συντονιστής του έργου είναι το European University of Cyprus, ενώ συμμετέχουν ως Εταίροι το Stichting Reklame Rakkers της Ολλανδία, το EAVI: the European Association for Viewers Interests του Βελγίου, το University Institute of Lisbon της Πορτογαλίας, το ActiveWatch: Media Monitoring Agency της Ρουμανίας, το The University of Sofia “St. Kliment Ohridski” της Βουλγαρίας και το Athens Lifelong Learning Institute της Ελλάδας. Το Έργο έχει εγκριθεί με προϋπολογισμό €435 000.

 Ο κύριος σκοπός του Έργου είναι η προώθηση ανάμεσα στους νέους του γραμματισμού και της κριτικής σκέψης για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.), αφού έχει καταδειχθεί πως όσο αυξάνεται ο χρόνος που οι νέοι αφιερώνουν στο διαδίκτυο τόσο η κοινωνία της πληροφορίας αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ζούνε και αλληλοεπιδρούν, αφού δέχονται προκλήσεις οι οποίες προκαλούν ριζικές αλλαγές στις βασικές αξίες της ζωής τους. Το Έργο στοχεύει να βελτιώσει τα επίπεδα γραμματισμού για τα Μ.Μ.Ε. μέσω επιμόρφωσης και κατάρτισης μεγάλου αριθμού επαγγελματιών οι οποίοι ασχολούνται με τη νεολαία (π.χ. εκπαιδευτικών, ειδικών επαγγελματιών οι οποίοι εργάζονται σε Κέντρα Νεότητας και σε χώρους άτυπης μάθησης, όπως είναι οι Βιβλιοθήκες και τα Μουσεία), ώστε να καταστούν οι ίδιοι εγγράμματοι, για να προωθήσουν τον γραμματισμό για τα Μ.Μ.Ε. στους νέους.

 Το Πρόγραμμα “The European MediaCoach Initiative” αποτελεί Έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο της διάδοσης και επέκτασης καλών πρακτικών σχετικά με την εκπαίδευση και, ως τέτοιο, αφορά στην προσαρμογή, επέκταση και εφαρμογή σε συστημικό επίπεδο ενός αναγνωρισμένου και αποδεδειγμένα καινοτόμου προγράμματος εκπαίδευσης και κατάρτισης, του Ολλανδικού Εθνικού Προγράμματος MediaCoach. Το MediaCoach δημιουργήθηκε από το μη-κερδοσκοπικό ίδρυμα Stichting Reklame Rakkers στην Ολλανδία, το οποίο τα τελευταία δέκα χρόνια έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 1450 επαγγελματίες, οι οποίοι είναι επίσημα πιστοποιημένοι MediaCoaches, επιτυγχάνοντας τη βελτίωση της εκπαίδευσης των παιδιών στην Ολλανδία για τον γραμματισμό στα Μ.Μ.Ε. Παράλληλα, το 2008 το MediaCoach επεκτάθηκε στο Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Σουηδία. Το Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης MediaCoach έχει διακριθεί από το Ίδρυμα Evens (ίδρυμα κοινής ωφελείας, το οποίο υποστηρίζει και βραβεύει βιώσιμα έργα, που συμβάλλουν στην πρόοδο και την ενίσχυση της Ευρώπης) ως μία από τις δώδεκα (12) κορυφαίες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για τον γραμματισμό στα Μ.Μ.Ε.

 Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Έργου ERASMUS+ Key action 3, στο οποίο συμμετέχει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, το Ολλανδικό Εθνικό Πρόγραμμα MediaCoach, με τη συμβολή των Ολλανδών και των Βέλγων Εταίρων, θα τύχει αξιολόγησης, προσαρμογής και επέκτασης σε άλλα πέντε κράτη: στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία, στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία. Το Πρόγραμμα θα προσφέρει τη δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματιών που ασχολούνται με τη νεολαία να επιμορφωθούν και να καταρτιστούν ως εκπαιδευτές, ώστε να είναι σε θέση να προωθήσουν τον γραμματισμό και την κριτική σκέψη για τα Μ.Μ.Ε. σε μαθητές και άλλες ομάδες της νεολαίας.   


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016