KESJULY18

2017-11-17 08:36:44
Λήψη μέτρων αποφάσισε η Ομάδα Πρωτοβουλίας για Δημιουργία Ταμείου Προνοίας Νεοεισερχόμενων Καθηγητών

Λήψη μέτρων αποφάσισε η Ομάδα Πρωτοβουλίας για Δημιουργία Ταμείου Προνοίας Νεοεισερχόμενων Καθηγητών


 Σε περίπτωση που μέχρι το τέλος του μήνα δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Δημιουργία Ταμείου Προνοίας Νεοεισερχόμενων Καθηγητών έστειλε στο ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ στις 14 Νοεμβρίου την ακόλουθη επιστολή:

«Προς: Μέλη Κ.Δ.Σ ΟΕΛΜΕΚ                                                                                         

Θέμα: Συνταξιοδοτικά ωφελήματα καθηγητών που μονιμοποιήθηκαν μετά την  1η Οκτωβρίου 2011.

Αξιότιμα μέλη,

   Στις 9 Σεπτεμβρίου   δημιουργήθηκε μια ομάδα πρωτοβουλίας που αποτελείται από εκλελεγμένους γενικούς αντιπροσώπους όλων των παρατάξεων της ΟΕΛΜΕΚ και η οποία ανέλαβε μέσα από τη διεξαγωγή ενός ψηφίσματος να ενημερώσει τους συναδέλφους για τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, αλλά και να τους κινητοποιήσει έτσι ώστε δυναμικά και με την στήριξη της ΟΕΛΜΕΚ να επιτευχθεί η αποκατάσταση αυτής της αδικίας που επιτελείται εις βάρος μας εδώ και έξι χρόνια! Το φλέγον αυτό θέμα πλήττει μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών, πέραν των 1500 και έχει φέρει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση τα συνταξιοδοτικά ωφελήματά μας.

   Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα μέτρα που ψήφισε η Βουλή τον Αύγουστο του 2011, οι εκπαιδευτικοί που μονιμοποιήθηκαν μετά την 1η Οκτωβρίου 2011 δε δικαιούνται κυβερνητική σύνταξη, ούτε εφάπαξ φιλοδώρημα που δικαιούνται όσοι ήταν μόνιμοι την 30η Σεπτεμβρίου 2011.

   Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Νόμου 216(Ι)/2012 , «οι νεοεισερχόμενοι υπάλληλοι, δεν εντάσσονται σε Κυβερνητικό Σχέδιο Συντάξεων ή Σχέδιο Συντάξεων όμοιο με αυτό, ούτε εφαρμόζονται  σε σχέση με τους υπαλλήλους αυτούς οι διατάξεις οποιουδήποτε οικείου νόμου ή κανονισμών».  Με  πιο απλά λόγια, ο Νόμος αυτός συνεπάγεται την απώλεια πέραν των €400.000 σε συντάξεις και ωφελήματα για τον κάθε νεοεισερχόμενο εκπαιδευτικό. [Όσοι εκπαιδευτικοί είχαν αφυπηρετήσει μέχρι το 2012 στην τελευταία βαθμίδα της κλίμακας Α11 με 33   έτη υπηρεσίας, απολάμβαναν μεικτή μηνιαία σύνταξη €2200  και εφάπαξ φιλοδώρημα €125.000. Όλα αυτά τα ωφελήματα (πλην της πενιχρής σύνταξης των κοινωνικών ασφαλίσεων) οι νεοεισερχόμενοι εκπαιδευτικοί τα έχουν απωλέσει…].

      Το γεγονός αυτό δημιούργησε τη μεγαλύτερη ανισορροπία μεταξύ «παλαιών» και «νέων» εκπαιδευτικών και από το 2011 η ανισορροπία αυτή δεν έχει αρθεί. Δυστυχώς πλέον βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο χρονικά και αν το θέμα δε διευθετηθεί τελεσίδικα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 τότε είναι βέβαιο ότι «θα παραμείνει στα συρτάρια» για πολλά χρόνια.

    Στο ψήφισμα που προωθήσαμε ζητήσαμε την στήριξη από την ΟΕΛΜΕΚ αλλά και την υιοθέτηση/προώθηση του ψηφίσματος, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν έγινε ποτέ. Ζητούσαμε επίσης όπως σε περίπτωση μη δημιουργίας του ταμείου προνοίας μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2017, να εγκρίνετε τη μη παράδοση βαθμολογίας Α’ τετραμήνου από τους καθηγητές, οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν μετά το 2011. Για το πιο πάνω ζητούσαμε γραπτώς ενημέρωση, κάτι το οποίο δυστυχώς και πάλι δεν έγινε. Τα πιο πάνω μας στεναχώρησαν και μας προβλημάτισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό!!

   Δυστυχώς τα χρονικά περιθώρια για διευθέτηση του πιο πάνω θέματος οριστικά πριν την 31η Δεκεμβρίου έχουν στενέψει. Αναμένουμε και εμείς όπως και εσείς την πρόταση που θα κατατεθεί (εάν τελικά δοθεί αφού δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση υπόσχεται κάτι τέτοιο)  αλλά και την συνάντηση της ΟΕΛΜΕΚ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 17/11/2017. Δεν είμαστε όμως αισιόδοξοι! Ο διάλογος μπορεί να πάρει μήνες και η ΟΕΛΜΕΚ δεν θα μπορεί να αντιδράσει δυναμικά από την στιγμή που γίνεται διάλογος! Είμαστε σίγουροι ότι η ηγεσία της ΟΛΕΜΕΚ, στις δυο πιο πάνω συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών, θα είναι ξεκάθαρη στις θέσεις της και ότι θα ασκήσει τις απαραίτητες πιέσεις που θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Η θέση των 712 συναδέλφων που συμμετείχαν στο ψήφισμα είναι ξεκάθαρη:

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΕΛΜΕΚ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΜΕΣΑ! ΄Η ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΔΙΚΑ ΦΟΡΤΩΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΄Η ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟ 2011 !

ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΘΕΜΑ ΛΥΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 (ΜΕ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ). ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ A’ TETΡAMHNOY ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΕΛΜΕΚ.

    Το πιο πάνω ψήφισμα σας με τις υπογραφές των συναδέλφων, σας δίνεται σε 4 αντίτυπα ζητώντας όπως αυτά αποσταλούν μέσω ΟΕΛΜΕΚ στους (α) Πρόεδρο της Δημοκρατίας, (β) Υπουργό Οικονομικών, (γ) Υπουργό Παιδείας, (δ) Μέλη ΚΔΣ ΟΕΛΜΕΚ.

    Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και δεν υπάρξει γραπτώς ενημέρωση από την ΟΕΛΜΕΚ για την στάση που θα κρατήσει σε σχέση με το πιο πάνω ψήφισμα θα προχωρήσουμε ως εξής:

  1. 1.    Παγκύπρια Συνέλευση το Σάββατο 2/12/2017 και η ώρα 11:00 στο κέντρο ΟΑΣΙΣ στην Χοιροκοιτία. Σε αυτή θα παραστούν συνάδελφοι που ψήφισαν και ζήτησαν την άμεση επίλυση του θέματος, για ενημέρωση.

Σε αυτή ζητάμε όπως παραστεί και η γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ.

  1. 2.    Διοργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και Υπουργείο Παιδείας.
  2. 3.    Άλλους τρόπους αντίδρασης που θα συμφωνηθούν στην συνάντηση της Xοιροκοιτίας.
  3. 4.    Παρέμβαση Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφορικά με την πρακτική υλοποίηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης σε σχέση με τους συναδέλφους που μονιμοποιήθηκαν πριν το 2011.
  4. 5.    Νομική αγωγή εναντίον της νομοθεσίας.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Δημιουργία Ταμείου Προνοίας Νεοεισερχόμενων Καθηγητών:

Στυλιανού Στέλιος (Αλλαγή),  

Ματθαίου Κυριάκος (Προοδευτική),

Θεράποντος Θεράπων (ΔH.KI)

Κωνσταντίνου Ρένος (Νέα Κίνηση),

Μουσικός Στέλιος (Νέα Πνοή)            

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Αστερω Χατζησαββα
Fri November 17, 2017, 16:52:35
Ευγε συναδελφοι για την πρωτοβουλια , το σθενος και την εξυπνη κινηση στρατηγικης σε κομβικο t xρονικο σημειο. Μαζι σας ολοι εμεις δυναμικα!

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016