KESJULY18

2017-11-14 18:12:13
ΔΗΣΥ: Να συνεχίσουμε με τη μεγάλη απόφαση για αξιοκρατική επιλογή των εκπαιδευτικών

ΔΗΣΥ: Να συνεχίσουμε με τη μεγάλη απόφαση για αξιοκρατική επιλογή των εκπαιδευτικώνΟ εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου προέβη στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:    
«Να συνεχίσουμε με τη μεγάλη απόφαση για αξιοκρατική επιλογή των εκπαιδευτικών.
Πολιτική και στόχος της παράταξής μας, εδώ και τουλάχιστον είκοσι χρόνια, είναι να επιλέγονται με αξιοκρατικές διαδικασίες οι καλύτεροι και πιο έτοιμοι πτυχιούχοι για να φτάσουν στην έδρα ως εκπαιδευτικοί. Αυτή είναι σήμερα η πολιτική της Κυβέρνησης μας και αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση επιτέλους εφαρμόζεται. 
Επειδή ακριβώς για χρόνια και χρόνια προσπαθούμε, γι’ αυτό ίσως έχουμε κι ένα λόγο παραπάνω για να είμαστε και θυμωμένοι και θλιμμένοι για την αχαρακτήριστη ενέργεια που έκαναν κάποιοι τινάζοντας μια εξέταση στον αέρα. Άμεση αντίδραση είναι να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους, αλλά και να αποκατασταθεί μια αδιάβλητη διαδικασία. Το κράτος και οφείλει και μπορεί να κάνει αδιάβλητες εξετάσεις. 
Είναι γνωστό ότι κάποιοι άλλοι δεν επιθυμούν να υπάρχει επιλογή με διαγωνισμό, στη βάση αξιοκρατικών κριτηρίων. Προτιμούν να διορίζονται οι αρχαιότεροι. Δεν θα δεχτούμε άλλο πια τέτοια αναχρονιστικά συστήματα.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια περίπτωση έστω και σοβαρά πλημμελούς άσκησης καθηκόντων από κάποιους και ακόμα παραβίασης των θεσπισμένων διαδικασιών, να θέσει εν αμφιβόλω τη μεγάλη μεταρρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πρέπει να ανταποκριθούμε και στην επιθυμία χιλιάδων υποψηφίων να διεκδικήσουν με την αξία τους μια θέση στην εκπαίδευση και ακόμα να δείξουμε σεβασμό στους κόπους και τις προσπάθειές τους. Το κράτος οφείλει να εφαρμόσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και θεσπιστεί για να έχουμε μια αδιάβλητη και ακέραια διαδικασία διαγωνισμού».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Παναγιώτης Νικολάου
Thu November 16, 2017, 13:00:11
Αυτό που πειραζει πολλούς κ ειναι πλέον γνωστο σε ολους ειναι οι εξετασεις. Πολλοι που μπηκαν στα σχολεια δεν μπορουν να τις περασουν γιαυτο τρεχουν να μπουν από την πίσω πορτα. Αλλοι τελειωσαν πριν 20 χρονια, καμια επαφη με το αντικείμενο, διοριζονταν κ εκαναν φροντιστηρια για να ανταπεξελθουν

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου
Wed November 15, 2017, 10:19:45
Μερικές πραγματικότητες....
Ο παλιός κατάλογος δεν έχει καμία σχέση με το πόσο ικανός είναι κάποιος για εκπαιδευτικός, όμως ήταν αξιοκρατικός και γενικά ήταν το μόνο αποδεκτό αξικρατικό στοιχείο στο Δημόσιο Τομέα. Αυτό σας ενοχλεί εδώ και είκοσι χρόνια (όπως και τα άλλα κόμματα βεβαίως)...

Στέλιος Μουσικός
Wed November 15, 2017, 00:50:20
Πρώτον ο παρορμητισμός των ανακοινώσεων σας κ. Προδρόμου είναι σαν και τα πορίσματα που βγάζετε.
Δεύτερον ευχαρίστως θα δεχόμουν την θέση σας αν μου την προσφέρατε ως αρχαιότερος με πολλά χρόνια υπηρεσίας εσείς και μηδέν χρόνια υπηρεσίας εγώ. Δέχεστε; Μάλλον στις δικές σας θέσεις δεν ισχύουν τα αναχρονιστικά συστήματα.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
KYPRIA2018
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718