KESJULY18

2017-11-13 16:30:41
Τα λάθη και οι παραλείψεις ας γίνουν αφορμή για ένα σωστό ΝΣΔ …

Τα λάθη και οι παραλείψεις ας γίνουν αφορμή για ένα σωστό ΝΣΔ …


...και για σωστές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις

ΤΟΥ ΦΙΛΙΟΥ ΦΥΛΑΚΤΟΥ*

Το Νέο Σύστημα Διορισμού κάτω από σωστές πρόνοιες και προϋποθέσεις θα μπορούσε να εφαρμοστεί χωρίς την ανάγκη για ύπαρξη μεταβατικής περιόδου, ακόμα και από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Η ΠΟΕΔ, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων εντόπιζε και έθετε ξεκάθαρα τα εμπόδια και τις δυσκολίες που θα έπρεπε να ξεπεραστούν για να μπορέσει η μετάβαση σε ένα Νέο Σύστημα Διορισμών να γίνει άμεσα και χωρίς προβλήματα.

Δυστυχώς, το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας αλλά και Πολιτικά Κόμματα, κώφευσαν στις απόλυτα τεκμηριωμένες εισηγήσεις της ΠΟΕΔ. Αρκέστηκαν σε μεγαλόστομες δηλώσεις, διακηρύξεις χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και παρασύρθηκαν στην ψήφιση ενός Νέου Σχεδίου Διορισμών που ουσιαστικές πρόνοιές του το καθιστούσαν ένα χάρτινο πύργο έτοιμο να καταρρεύσει, εξαιτίας των ασαφειών και των κενών που παρουσίαζε.

Το απαράδεκτο λάθος που έχει γίνει με τη διαρροή των θεμάτων πέντε Γνωστικών Αντικειμένων μπορεί, αν αξιοποιηθεί σωστά, να αποτελέσει την αφορμή για να οικοδομηθεί, επιτέλους, σε γερά θεμέλια αυτό που όλοι υποστηρίζουμε και επικροτούμε, την ανάγκη εφαρμογής ενός Νέου Συστήματος Διορισμού στην Εκπαίδευση που θα συνάδει με τα δεδομένα και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Η εγκυρότητα και η νομιμότητα ολόκληρης της διαδικασίας και των εξετάσεων επιβάλλεται να κριθεί αρμοδίως από τον Γενικό Εισαγγελέα του κράτους.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι, όμως, οφείλουμε να χαμηλώσουμε τους τόνους, να αποφύγουμε τα πολλά και μεγάλα λόγια που οδηγούν, συνήθως, σε αδιέξοδα και να εγκαινιάσουμε ένα νέο θεσμικό αλλά ταυτόχρονα ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο προκειμένου να επιτύχουμε με τον σωστό τρόπο μια από τις πολλές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ομολογουμένως το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Μεταρρυθμίσεις που πρέπει να έχουν ως επίκεντρο τα ίδια τα παιδιά, το κάθε παιδί ξεχωριστά, προκειμένου να του παρέχεται ποιοτική εκπαίδευση βάσει των πραγματικών δικών του ιδιαίτερων μαθησιακών ικανοτήτων και δεξιοτήτων αλλά και της προσωπικής του μαθησιακής και άλλης ετοιμότητας.

Οι όποιες πολιτικές ή/και κομματικές σκοπιμότητες δεν μας αφορούν, γιατί είναι ένα παιχνίδι που παίζεται ενόψει προεδρικών εκλογών.

Εμάς, μας ενδιαφέρει μόνο η Δημόσια Εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο το οποίο επιβάλλεται να θωρακίσουμε, να περιφρουρήσουμε και να εκσυγχρονίσουμε.

*Πρόεδρος ΠΟΕΔ


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Νεοφύτου Νεοφυτου
Tue November 14, 2017, 09:05:32
Παρόλες τις διαφωνίες μου οφείλω να πω πως τα τελευταια δυο χρόνια είναι η πιο νουσιμη ανακοίνωση που είδα. Αμεση εφαρμογή του ΝΣΔ υπό προυποθέσεις.

Μαρίνα Γεωργίου
Mon November 13, 2017, 17:25:20
Είναι τουλάχιστον τραγικό ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ να δηλώνει ότι πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι, τη στιγμή που ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Διαρροή θεμάτων, καταπάτηση των ίδιων των κανονισμών, διαπλοκή και συμφέροντα! Τώρα εξηγείται η απουσία από τη σημερινή διαμαρτυρία!

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016