KESJULY18

2017-11-12 17:14:05
Καδής: Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της εγκυρότητας του Νέου Συστήματος  Διορισμών

Καδής: Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της εγκυρότητας του Νέου Συστήματος Διορισμών


«Ενδεχομένως να πάμε και στον Γενικό Εισαγγελέα για να επιβεβαιώσει και γραπτώς ότι δεν τίθεται θέμα εγκυρότητας ευρύτερα της διαδικασίας»

Διαφάνηκαν πειθαρχικά παραπτώματα αλλά δεν συνδέονται με εξετάσεις,  
Πειθαρχικά παραπτώματα που σχετίζονται με τη μη εξασφάλιση άδειας από μέρους εκπαιδευτικών για διδασκαλία σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι τα μέχρι στιγμής ευρήματα της έρευνας του θέματος της δημοσιοποίησης των εξεταστικών δοκιμίων για το νέο σύστημα διορισμών, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, προσθέτοντας πως δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της εγκυρότητας του συστήματος.
Παράλληλα, σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης μνήμης των κρατητηρίων στην Κοκκινοτριμιθιά, ο κ. Καδής έστειλε μήνυμα σε όλους όσοι αμφισβητούν τη διαδικασία, λέγοντας ότι αυτή η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει, καθώς είναι αίτημα της κοινωνίας εδώ και 35 χρόνια.
«Τα παραπτώματα που έχουν διαφανεί μέχρι στιγμής είναι όντως πειθαρχικά και σχετίζονται με την μη εξασφάλιση άδειας από μέρους εκπαιδευτικών λειτουργών για διδασκαλία σε ίδρυμα τριτοβάθμια εκπαίδευσης. Δεν σχετίζεται, όμως, αυτή η διδασκαλία με οποιαδήποτε διαδικασία ή οποιαδήποτε δομή συνδέεται με τις εξετάσεις για το νέο σύστημα διορισμών», είπε ο κ. Καδής κληθείς να σχολιάσει τη θέση του Γενικού Ελεγκτή για ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες για οκτώ λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καδής είπε πως δεν υπάρχει δόλος βάσει των ευρημάτων που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής στο Υπουργείο Παιδείας, προσθέτοντας πως  δεν διαπιστώνεται συμμετοχή εκπαιδευτικού λειτουργού σε οποιαδήποτε διαδικασία συνδέεται με το νέο σύστημα διορισμών.
Κληθείς να σχολιάσει αίτημα των εκπαιδευτικών οργανώσεων όπως τεθούν ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα τα αποτελέσματα της έρευνας, ο κ. Καδής είπε πως αναμένεται στις αρχές της βδομάδας το πόρισμα της ευρευνούσας λειτουργού που ανέλαβε την υπόθεση.
«Ενδεχομένως να πάμε και στον Γενικό Εισαγγελέα για να επιβεβαιώσει και γραπτώς ότι δεν τίθεται θέμα εγκυρότητας ευρύτερα της διαδικασίας», είπε εξηγώντας ότι άποψη τόσο του Γενικού Εισαγγελέα, με τον οποίο έχει μιλήσει, όσο και του Υπουργείου Παιδείας και του τριμελούς σώματος εποπτείας των εξετάσεων, «είναι ότι έγινε ένα λάθος το οποίο πρέπει να αποκατασταθεί και δεν σημαίνει ότι υπάρχει θέμα ευρύτερης εγκυρότητας των εξετάσεων».
Πρόσθεσε ότι θα ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα να καταθέσει την άποψή του γραπτώς «και ευελπιστώ ότι θα το έχουμε για να μην υπάρχει οποιοδήποτε θέμα συζήτησης περαιτέρω για την εγκυρότητα των εξετάσεων».
Διαμήνυσε ωστόσο προς όλους ότι «αυτή η μεταρρύθμιση περιμένει εδώ και χρόνια», επισημαίνοντας πως η πρώτη απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου για την ανάγκη αλλαγής του συστήματος διορισμών ήταν το 1982.
«Εδώ και 35 χρόνια αυτή η κοινωνία επιζητεί την αλλαγή του συστήματος. Εμείς πετύχαμε την αλλαγή του συστήματος. Εάν έγινε ένα λάθος στην εφαρμογή των διαδικασιών, που οι διαδικασίες είναι εκεί και προβλέπονται ποιες είναι, δεν πρέπει να γκρεμίσουμε με κανένα τρόπο το σύστημα. Το σύστημα πρέπει να εφαρμοστεί, αυτή η ιστορική μεταρρύθμιση θα πρέπει να ολοκληρωθεί και εμείς είμαστε προσανατολισμένοι ακριβώς και προσηλωμένοι να την ολοκληρώσουμε», είπε.
«Αυτοί οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να αμφισβητήσουν είναι αυτοί που φώναζαν από πριν για να μην εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση αυτή διότι βολεύονταν με την προηγούμενη κατάσταση. Εμείς προχωράμε μπροστά», πρόσθεσε ο Υπουργός Παιδείας.
Κληθείς να σχολιάσει την εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν αύριο οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί έξω από το Υπουργείο Παιδείας, ο κ. Καδής είπε πως ο ίδιος αναμένει «ότι έξω από το Υπουργείο θα είναι αυτοί που φώναζαν και πριν την εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών, θα είναι αυτοί που δεν επέλεξαν να δώσουν εξετάσεις και ενδεχομένως να είναι αυτοί που επέλεξαν να δώσουν εξετάσεις και έχουν αποτύχει».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Κωστας Κωνσταντινου
Sun November 12, 2017, 17:48:36
Με λιγα λογια το οτι διορισμενοι μονιμοι εκπαιδευτικοι που ειχαν προσβαση στα εσωτερικα του Υπουργειου και ειχαν συγγενεις φιλους κ.λ.π υποψηφιους στις εξετασεις θα τιμωρηθουν με πειθαρχικα μετρα εξασφαλιζει την ισονομια μεταξυ των υποψηφιων ;;;

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016