KESJULY18

2017-11-11 23:19:57
Τα όνειρα μας δεν χαρίζονται! Ραντεβού τη Δευτέρα έξω από το Υπ. Παιδείας

Τα όνειρα μας δεν χαρίζονται! Ραντεβού τη Δευτέρα έξω από το Υπ. Παιδείας


ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ*

Την περασμένη Δευτέρα γίναμε μάρτυρες μιας κωμικοτραγικής κατάστασης. Μιας κατάστασης που είχε αντίκτυπο σε χιλιάδες νέους ανθρώπους, αφού μέσα σε λίγα λεπτά είδαν τα όνειρα τους, τις ελπίδες τους, τις προσδοκίες τους και την αξιοπρέπεια τους να γκρεμίζονται.

Οι εξετάσεις διορίσιμων εκπαιδευτικών αποδείχτηκαν αναξιοκρατικές και ένα φιάσκο με την ευθύνη να βαραίνει τις πλάτες του Υπουργείου Παιδείας. Ενώ τις προηγούμενες μέρες ο Υπουργός διατυμπάνιζε σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για μια επιτυχημένη και αξιοκρατική διαδικασία η περασμένη Δευτέρα αποτέλεσε την καλύτερη απόδειξη για ένα καλά σκηνοθετημένο έργο με θύματα χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Η προχειρότητα της διαδικασίας άρχισε ήδη να διαφαίνεται από τις προηγούμενες μέρες αφού είχαν παραβιαστεί τα άρθρα 9 και 10 της νομοθεσίας του νέου συστήματος διορισμού. Σε αυτό προστέθηκε η διαρροή των θεμάτων αλλά και τα ίδια τα θέματα των εξετάσεων  τα οποία δεν αναζητούσαν άξιους και άριστους εκπαιδευτικούς, αλλά εκπαιδευτικούς εγκυκλοπαίδειες και μαραθωνοδρόμους σε ένα ατέλειωτο αγώνα αντοχής.

Ως αδιόριστη εκπαιδευτικός λοιπόν, που λανθασμένα εναπόθεσα και την τελευταία μου ελπίδα σε αυτό το νέο σύστημα διορισμού, δεν μπορώ να ανεχθώ την κοροϊδία και τον εμπαιγμό. Κανένας δεν μπορεί να εξευτελίζει εκπαιδευτικούς που μόχθησαν στα πανεπιστημιακά έδρανα για να αποκτήσουν πτυχία και μεταπτυχιακά. Εκτός και αν ο Υπουργός κρίνει ότι τα πανεπιστήμια μας δεν είναι ικανά να επιμορφώνουν αξιόλογους εκπαιδευτικούς.

Αυτό που ενοχλεί περισσότερο όμως είναι ότι ο Υπουργός δεν έδειξε ίχνος σεβασμού σε ανθρώπους που είναι ταγμένοι να επιτελούν ένα λειτούργημα όπως αυτό του εκπαιδευτικού.  Δεν μπορεί οι εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίζονται από το ίδιο τους το Υπουργείο με τρόπο απαξιωτικό, με τρόπο που να περιφρονεί τις ικανότητες, τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους.

Οφείλουμε, ως εκπαιδευτικοί, να σεβαστούμε πάνω από όλα τους εαυτούς μας, να σηκώσουμε ανάστημα  και να εναντιωθούμε σε αυτούς  που μας έκαναν να νιώσουμε έστω και μια στιγμή ανίκανοι μέσα από αυτή τη σάπια διαδικασία. Σε αυτή την προσπάθεια μέτοχος πρέπει να είναι όλη η κοινωνία για να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς που διαπαιδαγωγούν το μέλλον το παιδιών μας.

Υ.Γ. Τα όνειρα και την αξιοπρέπεια μας δεν μπορούμε να τα χαρίσουμε σε κανένα. Ραντεβού λοιπόν την Δευτέρα 13/11 η ώρα 13:30 έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

*Αδιόριστη Εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μιχάλης Αλεξόπουλος
Sun November 12, 2017, 18:26:42
Κύριε Μιχαηλίδη, η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Ακόμα ένα χαρακτηριστικός της ... τριτοκοσμικής Κύπρου. Ο καθένας έχει άποψη για την εκπαιδευτική πολιτική με βάση το τι τον βολεύει. Θα σας παρακαλούσα να διαβάσετε τι πραγματικά συμβαίνει στην υπόλοιπη ανεπτυγμένη Ευρώπη, σε αντίθεση με την τριτοκοσμική Κύπρο. Λυπάμαι αλλά στην υπόλοιπη Ευρώπη, εκεί που πραγματικά θέλουν ποιοτική εκπαίδευση, έχουν βρει τις λύσεις. Και προς μεγάλη έκπληξη, η λύση δεν είναι οι εξετάσεις.
http://www.paideia-news.com/index.php?id=109&hid=16078&url=%CE%A0%CE%B1%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%A0%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%21

Παναγιώτης Νεοκλέους
Sun November 12, 2017, 13:09:11
Άρση μονιμότητας για ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικους! Ολοι να αξιολογηθούν κ να κριθουν με τις εξετασεις!

Μιχαλης Ιωαννου
Sun November 12, 2017, 12:49:23
Εχει απολυτο δικαιο ο κυριος Μιχαηλιδης. Μονο στη Κύπρο οι αποφοιτοι Πανεπιστημιου θεωρουνται αυτοματα αδιοριστοι εκπαιδευτικοι. Και οσο για το ρουσφετι, θελετε να μιλησουμε για το συστημα οπως ειναι τωρα και για τις τοποθετησεις και μετακινησεις πως γινονται; Που υπαρχουν διορισμενοι που καταφερνουν να μη βγαινουν ΠΟΤΕ απο την πολη τους;
Οσο για την ΟΕΛΜΕΚ,, απλα ολο λογια οπως παντα και σπασμωδικες αντιφρασεις εκ των υστερων.

Μαρίνα Γεωργίου
Sun November 12, 2017, 11:41:05
κύριε Μιχαηλίδη δηλαδή εσείς θεωρείτε ότι το ΝΣΔ σε ένα κράτος που το ρουσφέτι δίνει και παίρνει είναι μεταρρύθμιση; Θεωρείτε ότι ένα γραπτό είναι ικανό να επιλέξει τους καλύτερους; Ένα γραπτό θα επιλέξει εκείνον που αγαπά το επάγγελμα και μπορεί επάξια να σταθεί στην τάξη;

Ανδρέας Μιχαηλίδης
Sun November 12, 2017, 07:53:50
Κυρία μου, το θράσος σας δεν έχει όρια πλέον. Σε ποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλην της τριτοκοσμικής Κύπρου, ο απόφοιτος ενός πανεπιστημίου θεωρείται και αδιόριστος εκπαιδευτικός; Σε ποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάποιον που περάσει την πόρτα ενός σχολείου για κάποιους μήνες έχει υποχρέωση, το κράτος να τον συντηρεί εφ’ όρου ζωής; Μόνος στην τριτοκοσμική Κύπρο. Είναι καιρός η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της. Υπάρχει η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα ότι το λάθος είναι μεμονωμένο, έχει διορθωθεί και δεν επηρεάζει τη συνέχιση των εξετάσεων και της εφαρμογής του Νέου Συστήματος Διορισμών. Η πολιτεία έχει υποχρέωση να αντισταθεί στα διαλυτικά εκείνα στοιχεία της εκπαίδευσης κρατούν εδώ και 30 χρόνια αλυσοδέσμια την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και διαλύουν για μικροκομματικούς μικροπαταξιακούς και προσωπικούς λόγους την οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης ποιότητας στην εκπαίδευση. Καλώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει την ευθύνη αυτής αλλαγής που πάει να δημιουργηθεί στον τόπο. Να κωφεύσει στις οποιεσδήποτε φωνασκίες και να εφαρμόσει το Νέο Σύστημα Διορισμών, ανεξαρτήτως κόστους. Δεν έχει δικαίωμα να ξαναβάλει την εκπαίδευση στην εντατική και να αφήσει υπεύθυνους του μέλλοντός της, τους μονίμως υπονομευτές της, αυτούς που εδώ και χρόνια προσπαθούν μέρα και νύκτα να την κρατούν παράλυτη στον αναπνευστήρα αρνούμενοι θεραπεία της .
Το μέλλον της παιδείας μας κρέμεται από μια κλωστή. Ας αποφασίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θέλει να υλοποιήσει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ή όχι. Αν όχι, ας επιτρέψει στις κομματικές δυνάμεις της διάλυσης και στις παραφυάδες της να συνεχίσουν το διαλυτικό έργο τους. Θα καταστεί και αυτός συνεργός, του επί δεκαετίες συνεχιζόμενου εγκλήματος κατά της εκπαίδευσης και προπάντων κατά των νέων.
Αυτή είναι η ώρα.
Ανδρέας Μιχαηλίδης
Πατέρας υποψήφιας στις Εξετάσεις του Νέου Συστήματος Διορισμών

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016