KESJULY18

2017-11-10 13:49:07
ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ: Απαράδεκτη, πρόχειρη και ανεύθυνη τη διαχείριση του  θεσμού ΝΣΔ

ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ: Απαράδεκτη, πρόχειρη και ανεύθυνη τη διαχείριση του θεσμού ΝΣΔ


  «Ζητήσαμε και ζητούμε να ξεκαθαρίσουν όλες οι εκκρεμότητες που σχετίζονται με το ΝΣΔ, οι οποίες επηρεάζουν όλους ανεξαίρετα τους εν δυνάμει υποψηφίους για εισδοχή στη Δημόσια Εκπαίδευση»

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ εκφράζουν έντονα τις ανησυχίες, την απογοήτευση και την αγανάκτησή τους, για όσα εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τον τρόπο εφαρμογής και τήρησης των διαδικασιών που προβλέπονται τόσο στην ψηφισθείσα Νομοθεσία περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Νόμοι του 1969 έως (αρ. 2) του 2017 όσο και στους Κανονισμούς που απορρέουν από αυτή. Η πρόσφατη διαρροή των θεμάτων πέντε Γνωστικών Αντικειμένων φαίνεται να αποτελεί, απλώς, την κορυφή του παγόβουνου.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που διαβάστηκε σε διάσκεψη Τύπου   

Επιθυμούμε να διασαφηνίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η ανάγκη για εκσυγχρονισμό του Συστήματος Διορισμού στην Εκπαίδευση αποτελούσε και δική μας θέση, γι’ αυτό άλλωστε συμμετείχαμε, ανελλιπώς, με τεκμηριωμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις, θέσεις και απόψεις στον διάλογο που έχει διεξαχθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Η Βουλή, τελικά, ψήφισε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις και τροποποιήσεις στη σχετική Νομοθεσία, παρά τις όποιες διαφωνίες μας και εμείς σεβαστήκαμε και σεβόμαστε την απόφασή της. Την ίδια ώρα, όμως, ζητήσαμε και ζητούμε ακόμη και σήμερα να ξεκαθαρίσουν όλες οι εκκρεμότητες που σχετίζονται με το ΝΣΔ, οι οποίες επηρεάζουν όλους ανεξαίρετα τους εν δυνάμει υποψηφίους για εισδοχή στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Σε σχέση με όλα όσα αφορούν στην προσπάθεια για την εφαρμογή της Νομοθεσίας για το ΝΣΔ, εμφατικά σημειώνουμε τα ακόλουθα:

1. Ζητούμε τη συζήτηση χωρίς άλλη καθυστέρηση και πριν κλείσει η Βουλή, των δύο εκκρεμοτήτων που υπάρχουν ενώπιον του Κοινοβουλευτικού Σώματος και επηρεάζουν όλους ανεξαίρετα τους υποψηφίους για διορισμό στη Δημόσια Εκπαίδευση, αφού αυτές σχετίζονται με την αναγνώριση της 30μηνης υπηρεσίας ως Αορίστου Χρόνου.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη, ο οποίος αρνείται πεισματικά να θέσει προς συζήτηση το όλο ζήτημα, ακόμη και μετά από ενυπόγραφο αίτημα της πλειοψηφίας των βουλευτών της Επιτροπής Παιδείας. Ως εκ τούτου, ζητούμε επείγουσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη για να συζητήσουμε το θέμα που προκύπτει και να απαιτήσουμε την άμεση συζήτησή του.

Ως προς το Νομοσχέδιο που έχει καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας και αναφέρεται στον μη επαναδιορισμό με Σύμβαση πέρα των 24 μηνών, εκπαιδευτικών που έχουν επιτύχει στις εξετάσεις ή/και βρίσκονται στους Καταλόγους Διοριστέων, ζητούμε την απόσυρσή του γιατί ανατρέπει όλη τη φιλοσοφία της ψηφισθείσας Νομοθεσίας.

2. Θεωρούμε απαράδεκτη, πρόχειρη και ανεύθυνη τη διαχείριση του νέου θεσμού του οποίου η αξιοπιστία, το κύρος και το αδιάβλητο έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα στα μάτια των υποψηφίων και της ίδιας της κοινωνίας. Είναι υποχρέωση της Αρμόδιας Αρχής να δώσει πειστικές απαντήσεις σε σωρεία αμείλικτων ερωτημάτων που αφορούν τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Γι’ αυτό το λόγο, ζητούμε η Διοικητική Έρευνα  να καλύψει όχι απλώς το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά το σύνολο των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν από το περασμένο καλοκαίρι, που ψηφίστηκε η νομοθεσία και οι σχετικοί Κανονισμοί, μέχρι και την ολοκλήρωση όλης της διαδικασίας. Τα αποτελέσματα της διοικητικής έρευνας όσο και της έρευνας που διεξάγεται από τον Γενικό Ελεγκτή θα πρέπει να τεθούν ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για να γνωματεύσει για την εγκυρότητα ή όχι, ολόκληρης της διαδικασίας αλλά και των εξετάσεων.  

3. Τέλος, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εξετάσεων θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο το ΥΠΠ να προχωρήσει στη σύσταση Επιτροπής Αξιολόγησης στην οποία, ως εκπαιδευτικές Οργανώσεις ζητούμε να έχουμε λόγο και ρόλο, με βασικό σκοπό να αξιολογηθεί ο νέος θεσμός στην ολότητά του.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ακολουθήσει η αξιολόγηση του ΝΣΔ ως προς τις διαδικασίες, το περιεχόμενο εξεταστικών δοκιμίων, την εξεταστέα ύλη κ.ά. για να διαφανεί κατά πόσο εξυπηρετούνται οι σκοποί και οι στόχοι του ΝΣΔ καθώς επίσης, η επαλήθευση των προσδοκιών και των διακηρύξεων που διατυπώθηκαν σχετικά.

Συνοψίζοντας τα αμέσως επόμενα βήματά μας, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ έχουμε αποφασίσει και εξαγγέλλουμε τα ακόλουθα:

  1.         Ζητούμε επείγουσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη για να συζητήσουμε μαζί του και να ξεκαθαρίσουμε το θέμα της ανάγκης για συζήτηση των θεμάτων που εκκρεμούν ενώπιον του Σώματος.
  2.      Τα αποτελέσματα της διοικητικής έρευνας όσο και της έρευνας που διεξάγεται από τον Γενικό Ελεγκτή, θα πρέπει να τεθούν ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για να γνωματεύσει για την εγκυρότητα ή όχι, ολόκληρης της διαδικασίας που ακολουθήθηκε αλλά και ιδιαίτερα των εξετάσεων. Ως Εκπαιδευτικές Οργανώσεις θα αποστείλουμε σχετική επιστολή με το αίτημά μας στον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα.
  3.     Ζητούμε τη σύσταση Επιτροπής Αξιολόγησης του Θεσμού του ΝΣΔ στην οποία να συμμετέχουν και οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις.
  4.    Οι Γραμματείες των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρία τις αμέσως επόμενες μέρες, ανάλογα και με τις εξελίξεις, για επαναξιολόγηση της όλης κατάστασης και καθορισμού των επόμενων βημάτων, μη αποκλειομένων δυναμικών αντιδράσεων. 

Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016