KESJULY18

2017-11-09 15:32:35
ΟΕΛΜΕΚ: Δεν μας ικανοποιούν οι απαντήσεις του Υπ. Οικονομικών. Αναμένουμε τη συνάντηση με τον ΠτΔ

ΟΕΛΜΕΚ: Δεν μας ικανοποιούν οι απαντήσεις του Υπ. Οικονομικών. Αναμένουμε τη συνάντηση με τον ΠτΔ


Με ανακοίνωσή της η ΟΕΛΜΕΚ ενημερώνει τα εξής:  

«Μετά από κοινό αίτημα των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ προς τον Υπουργό Οικονομικών, από τις αρχές Ιουλίου, για συζήτηση σειράς οικονομικών ζητημάτων,  πραγματοποιήθηκε τελικά συνάντηση, με τον Υπουργό Οικονομικών στις 3/11/2017.

Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, μετά από αξιολόγηση της εν λόγω συνάντησης,  εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευσή του για τα αποτελέσματά της, αφού, πέρα από την ικανοποίηση του πολύχρονου αιτήματος των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων για ισότιμη συμμετοχή στον διάλογο για θέματα που αφορούν τα μέλη τους και της δέσμευσης, για πολλοστή φορά την τελευταία πενταετία, ότι θα αποστείλει πρόταση για δημιουργία Ταμείου Προνοίας σε 15 μέρες, δεν υπήρξε καμιά θετική ανταπόκριση στα αιτήματα που είχαν υποβληθεί. Αντίθετα, οι απαντήσεις του Υπουργού Οικονομικών στα συγκεκριμένα και ξεκάθαρα αιτήματά μας ήταν είτε αρνητικές είτε έωλες, παραπέμποντας σε ένα απροσδιόριστο βάθος χρόνου. Σημειώνουμε δε, ότι οι 1-2 μέρες στις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα αποστείλει γραπτώς τις προτάσεις – παρατηρήσεις του προς τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις έχουν ήδη παρέλθει.

Συγκεκριμένα:

  • Στο αίτημα για κατάργηση της αποκοπής 0,8-2% για επαναδιορισμό των εκτάκτων εκπαιδευτικών στη Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία, ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε αρνητικά και παρέπεμψε σε παραχώρηση αυξήσεων ή/και μείωση αποκοπών το 2018.
  • Στο αίτημα για κατάργηση των επιβαρύνσεων (πέναλτι) που επιβάλλονται για πρόωρη αφυπηρέτηση των Εκπαιδευτικών, το οποίο συνάδει με τον εκπεφρασμένο στόχο που υποτίθεται ότι επιδιώκει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με την εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμού,  ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι αυτό το θέμα πρέπει να εξεταστεί από Επιτροπή Τεχνοκρατών. 
  • Στο αίτημα για καθορισμό συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων για σταδιακή αποκατάσταση των μισθών, ο Υπουργός Οικονομικών δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Είναι σαφές ότι οι πιο πάνω απαντήσεις του Υπουργού Οικονομικών δεν μας ικανοποιούν. Δεδομένου, όμως, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ορίσει συνάντηση με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις στις 17/11/2017 για τη συζήτηση των ίδιων θεμάτων, το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ δεν έλαβε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσεις αντίδρασης στις αρνητικές εξελίξεις που προέκυψαν από τη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών.

Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει την αποφασιστικότητά του να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, τα οποία, όπως αναφέρονται και πιο πάνω, επικεντρώνονται στη μερική έστω άρση των άδικων, αντιοικονομικών και μνημονιακών μέτρων που επιβλήθηκαν υπό το κράτος του εκφοβισμού και του πανικού.

 

Ως εκ τούτου, θα αναμένει τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα συνέλθει εκτάκτως την επομένη της συνάντησης με τον ΠτΔ, το Σάββατο, 18/11/2017, για αξιολόγηση του αποτελέσματος της συνάντησης και καθορισμό της πορείας που θα ακολουθήσει».

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Thu November 09, 2017, 17:24:53
Οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν είναι εκπαιδευτικοί που δεν τους αποκόπτεται το 0,8-2% κύριε Γεωργιάδη, δεν θα λάβουν αυξήσεις ή μείωση αποκοπών; Εσείς έχετε ξεγελάσει την εκπαιδευτική κοινότητα εκμεταλλευόμενοι το αίσθημα αλληλεγγύης για να πετύχετε επιπλέον αποκοπές, για κάτι το οποίο ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Δεν ντρέπεστε που όταν έρχετε η ώρα να κάνετε κάποια αποκοπή απο τους μισθούς βουλευτών και επιδόματα υπουργών, ξεροκαταπίνετε και ανακαλείτε και αρνείστε να επιστρέψετε αυτά που "ΚΛΕΒΕΤΕ" εδώ και τόσα χρόνια; Όταν η εκπαιδευτική κοινότητα κινηθεί νομικά, δεν θα διεκδικησει μόνο τον τερματισμό της αποκοπής, αλλά και την αναδρομική καταβολή του εν λόγω ποσού με τον νενομισμένο τόκο.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016