KESJULY18

2017-11-08 13:16:44
Καδής: Eίμαστε προσηλωμένοι στην εφαρμογή της σημαντικότερης μεταρρύθμισης

Καδής: Eίμαστε προσηλωμένοι στην εφαρμογή της σημαντικότερης μεταρρύθμισης


«Λήφθηκε απόφαση από το Υπουργικό για κάλυψη των εξόδων όσων υποψηφίων έρχονται από το εξωτερικό, με ανώτατο ποσό μέχρι 40.000 ευρώ» 

Αυτή τη στιγμή είμαστε προσηλωμένοι στην εφαρμογή της σημαντικότερης μεταρρύθμισης στα θέματα Παιδείας, είπε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής. 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Καδής, ερωτηθείς για το θέμα της διαρροής θεμάτων για τις εξετάσεις διορίσιμων εκπαιδευτικών, είπε ότι «έχει οριστεί ερευνών λειτουργός που εντός της ερχόμενης βδομάδας θα παρουσιάσει την έρευνα του και αναλόγως αποτελεσμάτων θα ληφθούν τα δέοντα μέτρα. Αν προκύπτουν πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες, τότε θα ακολουθηθούν τα δέοντα και σε συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία, με την οποία βρισκόμαστε σε επαφή». 
Ερωτηθείς αν έχουν τεθεί κάποιοι σε διαθεσιμότητα, ο κ. Υπουργός είπε ότι «σε αυτή τη φάση δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο», προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να δείξει πρώτα η διοικητική έρευνα ποιοι εμπλέκονται, πού ήταν το λάθος, να μας δώσει φως στις πτυχές αυτής της υπόθεσης για να ληφθούν στη συνέχεια τα όποια μέτρα πρέπει να ληφθούν». 
Ερωτηθείς για την παρουσία του σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο κ. Καδής είπε: «Αυτό που παρουσιάσαμε σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής ήταν μια ενημέρωση για την ολοκληρωμένη διαχείριση της κατάστασης μετά από αυτό το απαράδεκτο λάθος που έχει προκύψει. Ήταν μια σειρά από πέντε-έξι ενέργειες που έχουν ήδη δρομολογηθεί και υλοποιούνται ξανά και με τις οποίες θα διασφαλίζεται ότι η όλη διαδικασία των εξετάσεων από ‘δω και πέρα θα ολοκληρωθεί κανονικά και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Δεύτερο, θα υπάρξει επαναληπτική εξέταση την άλλη Παρασκευή και το Σάββατο, και θα στηριχθούν οι εξεταζόμενοι που έχουν ταλαιπωρηθεί. Λήφθηκε απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο για κάλυψη των εξόδων αυτών που έρχονται από το εξωτερικό, με ανώτατο ποσό μέχρι 40 χιλιάδες ευρώ». 
Ερωτηθείς αν αποδίδει σε λάθος ή σε σαμποτάζ τη διαρροή, ο κ. Καδής είπε ότι «αυτό θα κριθεί από το αποτέλεσμα της έρευνας. Δεν μπορώ να πω κάτι αυτή τη στιγμή. Αυτό που φάνηκε και από τα στοιχεία που δόθηκαν στη Βουλή είναι ότι η όλη διαδικασία ήταν απόλυτα σωστά και με λεπτομέρεια σχεδιασμένη και το λάθος έγινε στη μη εφαρμογή της διαδικασίας που προβλεπόταν. Υπήρχαν όλες οι δικλείδες που έπρεπε να τεθούν σε εφαρμογή, υπήρχε ένας πολύ καλός σχεδιασμός, ωστόσο δεν εφαρμόστηκε αυτός ο σχεδιασμός και προέκυψε το λάθος που προέκυψε». 
Κληθείς να σχολιάσει καταγγελίες ότι εξεταζόμενοι είναι συγγενείς θεματοθετών, ο κ. Καδής είπε ότι «καλέσαμε όλους, αντί να βγάζουν στον “αέρα” στοιχεία, να τα καταθέσουν υπεύθυνα στις αρμόδιες Αρχές, να τα φέρουν και στο Υπουργείο. Είμαστε έτοιμοι να διερευνήσουμε μια προς μια αυτές τις καταγγελίες»
Και πρόσθεσε: «Όλοι οι θεματοθέτες υπογράφουν δήλωση, με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη να ενεργήσουν αμερόληπτα και δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν έχουν καμιά συγγενική σχέση με τους υποψηφίους. Μάλιστα σημειώνεται σε αυτή τη δήλωση ότι είναι ποινικό αδίκημα, αν αποκρύψουν κάτι σχετικό με συγγενικά τους πρόσωπα. Καλούμε όσους έχουν το οποιοδήποτε στοιχείο να το καταθέσουν στο Υπουργείο και εμείς είμαστε κάθετοι σε αυτό το θέμα και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά». 
Κληθείς να πει κατά πόσο έχει συζητήσει το θέμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Καδής απάντησε καταφατικά και είπε: «Ο Πρόεδρος στηρίζει τις ενέργειες που έχουν γίνει από το Υπουργείο και τον Υπουργό. Βεβαίως, αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Πρώτος έχω παραδεχθεί ότι ήταν ένα απίστευτο, ένα απαράδεκτο λάθος. Ζητήσαμε συγγνώμη από τους υποψήφιους για την ταλαιπωρία». 
Ερωτηθείς αν χρειάστηκε να υποβάλει την παραίτηση του, ο κ. Καδής απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε προσηλωμένοι στην εφαρμογή της σημαντικότερης μεταρρύθμισης στα θέματα Παιδείας». 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
CYIMASTER
MOECEE
Middlesex2016