KESJULY18

2017-11-07 11:04:16
ΝΣΔΕ: O ασκός του Αιόλου μόλις άνοιξε

ΝΣΔΕ: O ασκός του Αιόλου μόλις άνοιξε


ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ*

6 Νοεμβρίου 2017. Μια μέρα  που θα μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη μας ως η μέρα που ο ασκός του Αιόλου άνοιξε αναφορικά με τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις  και του γεγονότος ότι θα τηρηθεί το αδιάβλητο των εξετάσεων και τις έριξε καταγής σαν χάρτινος πύργος από τραπουλόχαρτα.

Αρχικά, το ψηλό κόστος που κλήθηκαν να καταβάλουν οι συνάδελφοι για να διεκδικήσουν τις σχεδόν ανύπαρκτες θέσεις στον δημόσιο τομέα της εκπαίδευσης .

Κατά δεύτερο λόγο, το γεγονός ότι τα δείγματα εξετάσεων των νέων ελληνικών θα δίνονταν μήνες πριν ενώ φτάσαμε  προ των πυλών για να δούμε τα δειγματικά δοκίμια σε επίπεδο απόφοιτων φιλολογίας.

Κατά τρίτο λόγο  τα περιβόητα sms στους συναδέλφους ελάχιστες ώρες πριν την εξέταση με αλλαγές και ερωτηματικά για το δεύτερο μέρος των δεξιοτήτων που παραπονέθηκαν για ένα από τα ίδια με το πρώτο μέρος. Να μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι σε ορισμένες ειδικότητες ειδικής εκπαίδευσης όπως στην λογοθεραπεία αν και τα σχέδια υπηρεσίας μας έχουν ως ειδικούς δασκάλους εντούτοις δεν λήφθηκε υπόψη η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος κατά το οποίο οι διδακτικές περίοδοι είναι ατομικοί και οι συνάδελφοι υποβλήθηκαν σε ερωτήσεις για την διαχείριση τάξης.

Συνεχίζουμε με τις 600 κενές θέσεις που έμειναν κενές από το πρώτο κιόλας μάθημα διότι πολλοί συνάδελφοι με υποχρεώσεις και οικογένεια δεν μπόρεσαν να ανταγωνιστούν.   

Να μην ξεχνάμε  τις προτάσεις του βουλευτή Π. Λεωνίδου οι οποίες εκκρεμούν για συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας και αφήνουν ξεκρέμαστους συναδέλφους εν αναμονή για κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους ως αορίστου χρόνου σε αθροιστική βάση.

Να μην αφήνουμε πίσω την πρόταση του υπουργείου για να κλείσει η περιβόητη στρόφιγγα των 30μηνων με διακοπή της εργασίας τους στους 24 μήνες ώστε να μην είναι σε θέση να καταστούν αορίστου χρόνου.

Φτάνουμε στην ιστορική ανάρτηση των αποτελεσμάτων από λειτουργό του υπουργείου κατά λάθος λίγα λεπτά πριν να ξεκινήσουν τα μαθήματα των θρησκευτικών, της φυσικής κ.ά. 

Τίθενται εύλογα ερωτήματα σχετικά με το αδιάβλητο των εξετάσεων αφού δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στα χέρια των λειτουργών οι εν λόγο εξετάσεις και ποιος εγγυάται και για το αδιάβλητο των προηγούμενων και των επόμενων μαθημάτων.

Από χτες τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πήραν κυριολεκτικά φωτιά με εκατοντάδες σχόλια από τους εξαγριωμένους εκπαιδευτικούς που ζητούν δικαίωση ακόμη και με νομικά μέτρα και ακύρωση των εξετάσεων και του ίδιου του ΝΣΔΕ.

 Η ΠΟΕΔ είναι αναγκαίο να επιληφθεί του θέματος και να λάβει άμεσα και δραστικά  μέτρα.

Οπότε φτάνουμε στο συμπέρασμα πως οι υποσχέσεις για ουσιαστική μεταρρύθμιση και αδιάβλητου σιγά-σιγά και με τελειωτικό κτύπημα μέσα σε ένα απόγευμα τερματίζονται με αυτογκόλ. 

Ο ασκός του Αιόλου μόλις άνοιξε δικαιώνοντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς για το τρύπιο ΝΣΔΕ.

*Αντικαταστάτρια Λογοθεραπεύτρια 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016