KESJULY18

2017-11-06 22:50:52
ΑΚΙΔΑ: Το ΥΠΠ ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο. Άμεση αναστολή του ΝΣΔΕ

ΑΚΙΔΑ: Το ΥΠΠ ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο. Άμεση αναστολή του ΝΣΔΕ


  Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών με ανακοίνωση της αναφέρει ότι «Νηπιαγωγών είχε διαφωνήσει από την εποχή που ξεκίνησε να συζητείται αλλά και που ψηφίστηκε το Νέο Σύστημα Διορισμών τόσο με τη φιλοσοφία του όσο και με το περιεχόμενό του. Είχαμε επισημάνει δε, το γεγονός πως δίνεται βαρύνουσα σημασία στο κομμάτι των εξετάσεων και της μοριοδότησής της, πως το σύστημα ενδεχομένως να έχει κενά διαφάνειας και αξιοπιστίας. 

 

Δυστυχώς η όλη φιλοσοφία του ΝΣΔΕ που νομοθετήθηκε εκείνη την «ιστορική» μέρα της 9ης Ιουλίου 2015 διέπει όλες τις προτάσεις όλων ανεξαίρετα των Κυβερνήσεων που επαγγέλθηκαν την Μεταρρύθμιση στον 21ον αιώνα. Κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου με Υπουργούς τους μακαριστούς Πεύκιο Γεωργιάδη και Άκη Κλεάνθους, Δημήτρη Χριστόφια με Υπουργούς τους Αντρέα Δημητρίου και Γιώργο Δημοσθένους και την Κυβέρνηση Αναστασιάδη. Είναι για αυτούς τους λόγους που στις 9 Ιουλίου 2015 δεν υπήρξε ούτε και μία αρνητική ψήφος. Είναι για αυτούς τους λόγους που ανέχτηκε η Βουλή να την εμπαίζει ο νυν Υπουργός, να μην ικανοποιεί τις προϋποθέσεις για την ψήφιση των Κανονισμών πριν από ακριβώς 6 μήνες και να του δίνουν το πράσινο φως για το φιάσκο που υποκριτικά έκπληκτοι κάποιοι διαπιστώνουν σήμερα. Γιατί για άλλους δεν είναι έκπληξη, αφού παρά τις ειρωνείες εντός Βουλής, εντός ΜΜΕ, εντός ΥΠΠ προειδοποίησαν και έθεσαν όλους μπροστά στις ευθύνες τους.

 

Η σημερινή δημοσιοποίηση των εξεταστικών δοκιμίων πριν την ώρα διεξαγωγής των εξετάσεων, όπως αυτές ήταν ορισμένες, καταδεικνύει και επιβεβαιώνει τους φόβους μας. Η διαδικασία εξόφθαλμα πάσχει σε θέμα  αμεροληψίας και διαφάνειας. Εγείρονται επίσης σοβαρές πολιτικές ευθύνες για το  Υπουργείο Παιδείας και επιβεβαιώνεται η άποψη πως το όλο εγχείρημα υστερεί οργάνωσης και χαρακτηρίζεται από προχειρότητα.

 

Το σημερινό φιάσκο είναι τρανή απόδειξη ότι τα θέματα θα μπορούσαν να δοθούν σε κάποιους από πριν και πως υπάρχουν σοβαρά πλέον ενδεχόμενα αναξιοπιστίας, διαβλητότητας και αδιαφάνειας. Το Υπουργείο Παιδείας είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο, τόσο στα μάτια των υποψηφίων αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας.

 

Ως Κίνηση, απαιτούμε ανεξάρτητη ποινική έρευνα, πέρα από  διοικητική που διατάχθηκε από την Υπηρεσία εξετάσεων. Την ίδια ώρα, έχουμε έντονη άποψη πως η Επίσημη Πλευρά πρέπει να προχωρήσει σε ακύρωση ολόκληρης της διαδικασίας εξετάσεων και να ανασταλεί η εφαρμογή του Νέου Συστήματος Διορισμών μέχρι το Υπουργείο Παιδείας να είναι πραγματικά έτοιμο να το εφαρμόσει στο μέλλον. Καλούμε επίσης όπως επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταβάλει οι υποψήφιοι. Η αναστολή του συστήματος, θα δώσει επίσης τον κατάλληλο χρόνο για διεξοδική συζήτηση των άλλων κενών που υπάρχουν, όσον αφορά τη νομική πτυχή του συστήματος και του νέου φιάσκου που διαφαίνεται στον ορίζοντα.

 

Η ΑΚίΔΑ εισηγείται, ακόμα, στην ΠΟΕΔ όπως προβεί άμεσα σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας, τη Γενική Εισαγγελία και τη Βουλή με την απαίτηση απονομής δικαιοσύνης σε όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους. Οι θεσμικοί φορείς της Κυπριακής Πολιτείας, με πρώτο βιολί το Υπουργείο Παιδείας και όργανα ορχήστρας όλα τα Κοινοβουλευτικά  Κόμματα συνεργώντας κατακρεούργησαν την αξιοπιστία, τη διαφάνεια, την ισοπολιτεία και τη δικαιοσύνη μαζί με την προσδοκία και την εμπιστοσύνη των υποψηφίων στους θεσμούς.

 

Η ΑΚϊΔΑ εισηγείται επίσης όπως όλα τα μέλη της, τα οποία μετείχαν στις εξετάσεις, αξιοποιήσουν τους μηχανισμούς της ΠΟΕΔ και προσφύγουν ομαδικά άμεσα, σε μια πρώτη ενέργεια, στην Επίτροπο Διοίκησης. Εισηγείται όπως η ενέργεια αυτή αποτελέσει μέτρο αντίδρασης και από τα μέλη των άλλων εκπαιδευτικών οργανώσεων».

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016