KESJULY18

2017-11-06 12:15:33
Ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα γίνεται αλήθεια

Ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα γίνεται αλήθεια


TΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΑΤΖΗΘΩΜΑ*

Αλήθεια και ψέμα, δύο αλληλοσυγκρουόμενες και αντίθετες έννοιες που στην κυπριακή πραγματικότητα διαπιστώνουμε ότι βρίσκονται τελικά πολύ κοντά. Τα επαναλαμβανόμενα ψέματα όμως μας ξεγέλασαν, ήχησαν στα αυτιά μας σαν αλήθειες...

Ακούμε εδώ και περίπου 6 μήνες ότι από μέρα σε μέρα το Υπουργείο Παιδείας θα δημοσίευε τα δειγματικά δοκίμια για τις εξετάσεις. Τελικά φθάσαμε δέκα ημέρες πριν τις εξετάσεις να βλέπουμε υπερβολικά δύσκολα δειγματικά δοκίμια για την εξέταση που αφορά τη Γνώση της Ελληνικής Γλώσσας. Ακούμε υποσχέσεις και εξαγγελίες για εκατοντάδες θέσεις που θα διατεθούν μέσα από την διαδικασία των εξετάσεων, ενώ ακόμη και σήμερα αποκρύβεται έντεχνα ότι μιλάμε για ελάχιστες μόνιμες θέσεις που μετρούνται στα δάκτυλα τους ενός χεριού στο σύνολο κάθε ειδικότητας. Ακόμη, το Υπουργείο υπόσχεται ότι θα υπάρξει αδιάβλητο στις εξετάσεις, υπόσχεση που δεν νομίζω τελικά να τηρηθεί όπως τόσες άλλες.

Ακούμε τους τελευταίους 3 μήνες ότι εκπαιδευτικοί που δήλωσαν συμμετοχή στις εξετάσεις ανέρχονται στις 5500, ενώ στη πραγματικότητα 5500 είναι απλώς όσοι έχουν απλώς πληρώσει για να παρακαθίσουν στις εξετάσεις. Μια άλλη ανακρίβεια είναι ότι ανάμεσα στους υποψήφιους υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα παρακαθίσουν σε 2 διαφορετικές ειδικότητες, με αποτέλεσμα να προσμετρούνται διπλά.

Στο ίδιο μοτίβο, μια αρκετά μεγάλη μερίδα , περίπου 600 άτομα από τις 5 500 δε προσήλθαν καν στις εξετάσεις, παρόλο που είχαν πληρώσει λόγω έλλειψης επαρκής χρόνου προετοιμασίας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι από τους υποψήφιους είναι οικογενειάρχες με πολλές οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις, που δεν τους επέτρεπαν να αφιερώσουν ούτε χρόνο από τη δύσκολη καθημερινότητα τους αλλά ούτε χρήμα για να παρακολουθήσουν τα πανάκριβα φροντιστήρια που δήθεν προετοιμάζουν τους υποψηφίους. Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα, αυτοί που δεν παρακάθισαν στις εξετάσεις του Σαββάτου στα Ελληνικά που ήταν υποχρεωτικό μάθημα, δεν μπορούν να διεκδικήσουν πλέον διορισμό.

Και τα επαναλαμβανόμενα ψέματα συνεχίζονται ... Ακούμε ότι με το νέο αξιοκρατικό σύστημα διορισμών, η παρούσα κυβέρνηση συνεχίζει τις σωστές μεταρρυθμίσεις, εμπλουτίζοντας την παιδεία της χώρας με επιστημοσύνη. Ηχούν στα αυτιά μας εξαγγελίες και δεσμεύσεις ότι καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε έκαστος που βρίσκεται ήδη στο εκπαιδευτικό σύστημα να μην έχει την οποιαδήποτε αρνητική επίπτωση στη θέση εργασίας του. Ταυτόχρονα όμως, υπάρχει κατατεθειμένη πρόταση νόμου που δικαιώνει τους 30μηνίτες εκπαιδευτικούς και εδώ

και πέραν των 3 εβδομάδων δεν τίθεται προς συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

«Η αλήθεια υπάρχει. Το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί». Το γνωστό και διαχρονικό ρητό επιβεβαιώνεται περίτρανα και παίρνει σάρκα και οστά για μια ακόμη φορά δυστυχώς εις βάρος μας. Ελπίζουμε λοιπόν ότι το πέρασμα του χρόνου θα οδηγήσει επιτέλους την αλήθεια προς το φως.

*Λογοθεραπευτής Δημοτική Εκπαίδευση


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016