KESJULY18

2017-11-03 20:06:55
Η τελετή έναρξης του FREDMUN 2017 του Παν. Frederick στο Προεδρικό Μέγαρο

Η τελετή έναρξης του FREDMUN 2017 του Παν. Frederick στο Προεδρικό Μέγαρο


   Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ με μεγάλη επιτυχία στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, η επίσημη τελετή έναρξης του «Μοντέλου προσομοίωσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», FREDMUN 2017. Το διεθνές συνέδριο διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Πανεπιστήμιο Frederick, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην Λευκωσία, από 2 έως 5 Νοεμβρίου 2017, με την επίσημη υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού.

Στην πανηγυρική τελετή έναρξης του FREDMUN 2017, τον  Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.  Τιμώμενο πρόσωπο του συνεδρίου ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Κασουλίδης.

Στον χαιρετισμό που απηύθηνε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αναφέρθηκε στους άρρηκτους δεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και συνεχάρη το Πανεπιστήμιο Frederick για την οργάνωση ενός συνεδρίου εξαιρετικής σημασίας για τους νέους πολίτες και ηγέτες της Κύπρου. Στην ευχαριστήρια ομιλία του, ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε την έντονη παρουσία της Κύπρου στην διεθνή πολιτική σκηνή και στάθηκε ιδιαίτερα στην εξέχουσα θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν τα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο, ενόψει μάλιστα των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας την ανάγκη στήριξης των διαχρονικών αξιών και ιδανικών του Διεθνούς Οργανισμούς.

Τέλος, χαιρέτισε θερμά την πρωτοβουλία διοργάνωσης του FREDMUN, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Frederick.

Στην τελετή έναρξης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γεώργιος Δημοσθένους, ο οποίος, αρχικά, τόνισε την ξεχωριστή σημασία πραγματοποίησης της εναρκτήριας τελετής του FREDMUN στο Προεδρικό Μέγαρο. Στον χαιρετισμό του, εξήρε την προσφορά του συνεδρίου στα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

 Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, το FREDMUN αποτελεί την πιο αντιπροσωπευτική μορφή μη τυπικής εκπαίδευσης, με πολλαπλά οφέλη για όλους τους νέους συμμετέχοντες και δεσμεύτηκε για την συνέχιση του, από το Πανεπιστήμιο Frederick, και στο μέλλον. Την διεθνή αναγνώριση του FREDMUN πιστοποίησε, με την παρουσία του, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας για την Ελλάδα και την Κύπρο στο Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες, Δημήτρης Φατούρος. Στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε την συμβολή τουΟργανισμού στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα, αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες σχέσεις που συνδέουν την Κυπριακή Δημοκρατία με τα Ηνωμένα Έθνη και χαιρέτισε την πραγματοποίηση του συνεδρίου από το Πανεπιστήμιο Frederick. Την επίσημη τελετή έναρξης του συνεδρίου παρακολούθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους Πρέσβεις και μέλη διπλωματικών σωμάτων στην Κύπρο. 

Το Frederick Model United Nations (FREDMUN) έχει καταστεί πλέον θεσμός στα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου, γνωρίζοντας τεράστια αποδοχή από τους νέους της χώρας. Το FREDMUN 2016 υπήρξε το πρώτο, σε πανεπιστημιακό επίπεδο, Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο με την επίσημη στήριξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Πρόκειται για τον πιο πετυχημένο θεσμό συμμετοχής μαθητών και φοιτητών σε Εργαστήρια προσομοίωσης της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων ενός  κορυφαίου υπερεθνικού φορέα, κατά την οποία οι συμμετέχοντες, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις, την κρίση και τον λόγο τους, για να εκφράσουν και να προωθήσουν τις πολιτικές της χώρας την οποία εκπροσωπούν. 

Το φετινό FREDMUN αποτελεί μέρος της παγκόσμιας καμπάνιας του ΟΗΕ για τους 17 Στόχους για την Βιώσιμη Ανάπτυξη και είναι αφιεριωμένο ιδιαίτερα στον Στόχο της Ποιοτικής Εκπαίδευσης. Καινοτομία του FREDMUN 2017 αποτελεί η δυνατότητα συμμετοχής μαθητών στις εργασίες του συνεδρίου, σε επιτροπή ειδικά προορισμένη για αυτούς.

Στο συνέδριο θα συζητηθούν θέματα παγκόσμιας επικαιρότητας, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η τρομοκρατία, η φτώχεια και η ανεργία. Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι είναι φοιτητές από αρκετά Πανεπιστήμια της Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και μαθητές από σχολεία Κύπρου, αναμένεται να παρουσιάσουν τις απόψεις τους προτείνοντας λύσεις για τα προβλήματα, στην βάση των γενικών αρχών του ΟΗΕ, και να εξοικειωθούν με τον τρόπο λειτουργίας του Διεθνούς Οργανισμού.

Ακαδημαϊκά υπεύθυνος του συνεδρίου είναι ο Λέκτορας του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick, Δρ Κουρούπης Κωνσταντίνος.

 

Η τελετή έναρξης του FREDMUN 2017 του Παν. Frederick στο Προεδρικό Μέγαρο

Η τελετή έναρξης του FREDMUN 2017 του Παν. Frederick στο Προεδρικό Μέγαρο


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718