KESJULY18

2017-11-01 15:41:06
Να ξεκαθαρίσει το σκηνικό ΑΜΕΣΑ και χωρίς σκοπιμότητες...

Να ξεκαθαρίσει το σκηνικό ΑΜΕΣΑ και χωρίς σκοπιμότητες...


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ* 

Όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο[i], εδώ και πάρα πολύ καιρό, γίνεται μια πολύ έντονη προσπάθεια από πλευράς ΠΑ.Δ.Ε.Δ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ[ii] και ΠΟΕΔ για να προωθηθεί το ζήτημα της κατοχύρωσης των συναδέλφων με συνολική αθροιστική υπηρεσία τριάντα μηνών.

Πρόσφατα είχαμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία και αφορούσε την κατάθεση συγκεκριμένης νομοθετικής πρότασης για την οριστική επίλυση του προβλήματος με την εξαίρεση συγκεκριμένων συναδέλφων που συμπληρώνουν αθροιστικά τους τριάντα μήνες υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα:

  1. Από τις αρχές Αυγούστου, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγιναν αναφορές περί πρότασης βουλευτή για εξαίρεση των συναδέλφων που συμπλήρωναν 30 μήνες αθροιστικής υπηρεσίας.
  2. Πράγματι, στις 9/8/17 ο βουλευτής κ. Λεωνίδου προχωρεί στη δημοσιοποίηση των βασικών στοιχείων που συνθέτουν την προτάσή του[iii].
  3. Χαιρετίσαμε με αρθρογραφία την συγκεκριμένη πρόταση, αλλά και με σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στηρίζοντας την πρόταση αυτή.
  4. Ενώ περιμέναμε την κατάθεση της πρότασης με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής, εντούτοις η πρόταση νόμου κατατέθηκε στις 13/10/17 [iv], δυο περίπου μήνες μετά τη δημόσια εξαγγελία της (προφανώς υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση, η οποία είναι σημαντική καθώς έφερε την πρόταση στη Βουλή μόλις ένα μήνα πριν τις πρώτες εξετάσεις για το ΝΣΔ). 
  5. Παρόλη την καθυστέρηση που υπήρξε στην κατάθεση των νομοσχεδίων, ως ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ με σχόλια και παρεμβάσεις μας, υποστηρίξαμε την άμεση συζήτησή της [v].
  6. Παράλληλα, εκφράσαμε τη βεβαιότητά μας ότι δεν είναι απλά ένα προεκλογικό πυροτέχνημα εκ μέρους του κ. Λεωνίδου και ότι συντρέχει πραγματικός λόγος συζήτησης[vi].

Σήμερα, μόλις μερικές μέρες πριν τις εξετάσεις, το ζήτημα αυτό ΔΕΝ έχει ακόμη συζητηθεί. Δεν μπορεί η Πολιτεία να στέκεται απαθής και να μην δίνει λύση στο ζήτημα του ποιοι δικαιούνται εξαίρεσης από μια άδικη νομοθεσία.

Ποιος φέρει την ευθύνη για τη μη συζήτηση; Βάσει των δημοσιευμένων στο διαδύκτιο κανονισμών λειτουργίας των Επιτροπών της Βουλής (σημείο 6), μια επιτροπή μπορεί να συγκληθεί εφόσον[vii]:

-  Το ζητήσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής ή ο Αναπληρωτής

-  Το ζητήσει ένα μέλος, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας

-  Το ζητήσουν τουλάχιστον 2 μέλη της Επιτροπής.

Επομένως, με βάση και το πιο πάνω, ευθύνη για τη μη συζήτηση φέρει τόσο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, όσο και το σύνολο των Μελών της. Αναλογικά, ξεκινώντας από τον Πρόεδρο της εν λόγω Επιτροπής κ. Χατζηγιάννη, από τον οποίο αναμένουμε επιτέλους να ορίσει αυτή την περιβόητη συνεδρία και να προχωρήσει προς ψήφιση των νομοσχεδίων από την Ολομέλεια.

«Φτάσαμε λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις για το νέο σύστημα διορισίμων και ακόμα συζητούμε ποιοι δικαιούνται εξαίρεσης», γράφαμε πριν μια βδομάδα. Μια συζήτηση που γίνεται εδώ και χρόνια και λύσεις ΔΕΝ έχουν βρεθεί ακόμη. Ας ελπίσουμε ότι, έστω και στο παρά 1΄, θα βρεθεί λύση στο ζήτημα. Ο εισηγητής φαίνεται ότι προωθεί τη σύγκληση συνεδρίας προς συζήτηση. Αναμένουμε.     

*Αντιπρόεδρος ΠΑ.Δ.Ε.Δ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Γιώργος Γεωργιάδης
Wed November 01, 2017, 22:11:42
Φίλε Αντώνη, χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης, άλλο είναι η σύγκληση της επιτροπής και άλλο η εγγραφή στην ατζέντα του θέματος που μας καίει. Ο κανονισμός όπως τον έχεις βάλει, αναφέρεται σε σύγκληση της επιτροπής. Το ζητούμενο για εμάς δεν είναι να συγκληθεί η Επιτροπή Παιδείας. Δηλαδή εάν αύριο ζητηθεί η σύγκληση της επιτροπής από μια κοινοβουλευτική ομάδα ή από 2 μέλη της επιτροπής και το θέμα μας δεν είναι στην ατζέντα, τότε τι πετύχαμε;;; Μια τρύπα στο νερό.Το ζητούμενο είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ.Χατζηγιάννης να εγγράψει την τροποποίηση Λεωνίδου στην ατζέντα.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016