KESJULY18

2017-10-30 21:12:45
 Καδής: Στα θρανία πέραν των 5.500 εκπαιδευτικών και πτυχιούχων

Καδής: Στα θρανία πέραν των 5.500 εκπαιδευτικών και πτυχιούχων


«Το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να απαντήσει σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση» 

Πέραν των 5.500 χιλιάδων εκπαιδευτικών και πτυχιούχων παρακάθονται στις εξετάσεις που αρχίζουν το Σάββατο προκειμένου να εξασφαλίσουν θέση στη δημόσια εκπαίδευση με το νέο σύστημα διορισμών.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε διευρυμένη υπηρεσιακή σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή, στην οποία συμμετείχαν η Υπηρεσία Εξετάσεων και οι Διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας, η επιτροπή των πανεπιστημιακών που συντονίζουν την όλη προσπάθεια σε επιστημονικό επίπεδο και το τριμελές σώμα εποπτείας των εξετάσεων. Το σώμα  εποπτείας παρακολουθεί κατά πόσον οι διαδικασίες εφαρμογής και υλοποίησης των εξετάσεων συνάδουν με τα προβλεπόμενα στη Νομοθεσία.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι το νέο σύστημα διορισμών «είναι μια σημαντική εξέλιξη στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και μια από τις κορυφαίες μεταρρυθμίσεις που γίνονται στον χώρο της Παιδείας τα τελευταία χρόνια και θέλουμε η κάθε λεπτομέρεια να ρυθμιστεί ούτως ώστε οι εξετάσεις να είναι και έγκυρες και απόλυτα αδιάβλητες».
«Είμαστε αισιόδοξοι μετά και από τη σημερινή συνάντηση ότι οι εξετάσεις οι οποίες ξεκινούν το Σάββατο και στις οποίες συμμετέχουν πέραν των 5.500 υποψηφίων θα διεξαχθούν ομαλά, σύμφωνα με  τη Νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να απαντήσει σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε ο κ. Καδής.
Σημείωσε πως «ο ευρύτερος στόχος είναι όπως με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς να μπουν στο εκπαιδευτικό σύστημα οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα επιλεγούν με βάση τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους οι οποίες θα διαπιστωθούν μέσα από αυτές τις εξετάσεις αλλά και με βάση τα προσόντα και τις εμπειρίες τους».
Όπως είπε ο Υπουργός Παιδείας, πλέον οι εκπαιδευτικοί επιλέγονται «με βάση ποιοτικά κριτήρια και όχι όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα που το μοναδικό κριτήριο ήταν το έτος αποφοίτησης του πτυχίου των υποψηφίων».
Ανέφερε ότι «αυτοί που θα περάσουν τις εξετάσεις θα αρχίσουν να μπαίνουν στο εκπαιδευτικό σύστημα από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και υπολογίζουμε ότι μέσα στην επόμενη διετία γύρω στις 850 με 900 θέσεις θα καλυφθούν από εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα εισέλθουν στο σύστημα με βάση το νέο σύστημα διορισμών».
Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «οι πιθανότητες επιτυχίας του κάθε υποψήφιου να εξασφαλίσει μία θέση στη δημόσια εκπαίδευση είναι αρκετά σημαντικές εάν συγκρίνει κανείς τα ανάλογα ποσοστά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα».
Πρόσθεσε ότι «ένας στους οκτώ υποψήφιους αναμένεται να εξασφαλίσει θέση και έχουμε ειδικότητες στις οποίες αυτό το ποσοστό είναι ακόμη μεγαλύτερο».
Ο κ. Καδής εξέφρασε την ικανοποίηση του Υπουργείου Παιδείας για το γεγονός ότι «όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων των υποψηφίων που έχουν ενδιαφερθεί να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, το 80% εξ αυτών είναι κάτω των 35 ετών ενώ στις αντίστοιχες θέσεις του υφιστάμενου καταλόγου ισχύει ακριβώς το ανάποδο δηλαδή το 80% των υποψηφίων είναι άνω των 35 ετών».
Είπε ότι «οι υποψήφιοι που έχουν ενδιαφερθεί για διορισμό με το νέο σύστημα είναι κατά πλειοψηφία άτομα προσοντούχα και είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία  θα προκύψει μια σημαντική ανανέωση στο εκπαιδευτικό δυναμικό που στελεχώνει τα σχολεία μας».
Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχουν αυξημένες ανάγκες σε κάποια ειδικότητα, ο Υπουργός Παιδείας, είπε ότι «προφανώς στις ειδικότητες των φιλολόγων και μαθηματικών έχουμε μεγαλύτερες ανάγκες ενώ ανάγκες εντοπίζονται και στη δημοτική εκπαίδευση».
Εξήγησε, τέλος, ότι «οι ανάγκες ποικίλουν ανάλογα με την ειδικότητα και εκεί που έχουμε τις περισσότερες αφυπηρετήσεις και μεγαλύτερο χρόνο προσφοράς των μαθημάτων αναμένεται να είναι αυξημένες και οι ανάγκες, οι οποίες άλλωστε έχουν ανακοινωθεί, για την κάθε ειδικότητα».

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016