KESJULY18

2017-10-23 17:04:25
Εγκαινιάστηκε το American Center του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Εγκαινιάστηκε το American Center του Πανεπιστημίου Λευκωσίας


 Σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο

Βασιζόμενοι στα 37 χρόνια στενών δεσμών μεταξύ UNIC, Κύπρου και ΗΠΑ

Στις 18 Οκτωβρίου 2017 εγκαινιάστηκε το American Center του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το οποίο έχει ως στόχο την ενίσχυση της ακαδημαϊκής, πολιτιστικής και επαγγελματικής συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κύπρου. Μιλώντας κατά την παρουσίαση του Κέντρου, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κ. Αντώνης Πολεμίτης, τόνισε τη μακροχρόνια σχέση του ακαδημαϊκού ιδρύματος με πανεπιστήμια, φοιτητές και καθηγητές των Ηνωμένων Πολιτειών. «Πρόκειται», είπε, «για μια μακροπρόθεσμη πρωτοβουλία που στηρίζεται στα 37 χρόνια δεσμών μεταξύ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και των ΗΠΑ». Θέση την οποία συμμερίστηκε και η Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο, κα. Kathleen A. Doherty, η οποία εξέφρασε τη δέσμευσή της για την «ενίσχυση των δεσμών μεταξύ αμερικανικών και κυπριακών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων».

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διατηρεί, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Κύπρο και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ισχυρούς δεσμούς με τον αμερικανικό ακαδημαϊκό χώρο. Κάθε έτος, πέραν των 200 Αμερικανών φοιτητών σπουδάζουν με πλήρη φοίτηση στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, είτε στην Ιατρική Σχολή είτε στο πρωτοποριακό εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MSc) στο Ψηφιακό Νόμισμα. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διατηρεί επίσης σημαντική παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω Συνεργαζόμενων Νοσοκομείων στο Σικάγο, τη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη, καθώς και μέσω ενός Εκπαιδευτικού Κέντρου Καινοτομίας στη Νέα Υόρκη, το οποίο επικεντρώνεται στις βιομηχανίες της οικονομίας και της τεχνολογίας. Επίσης, περισσότεροι από 100 καθηγητές του Πανεπιστημίου έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον ένα πτυχίο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει συγχρόνως φιλοξενήσει χιλιάδες Αμερικανούς φοιτητές, από περισσότερα από 700 πανεπιστήμια των ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια, μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής.

Το American Center του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα ενισχύσει και θα εμπλουτίσει περαιτέρω όλες αυτές τις ενέργειες. «Οι δραστηριότητές του θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συνεργασίες με αμερικανικά πανεπιστήμια για κοινές πρωτοβουλίες στους τομείς της διδασκαλίας και της έρευνας, πολιτιστικές εκδηλώσεις ανοιχτές για το ευρύ κοινό, και διάφορες κοινές δραστηριότητες με την Αμερικανική Πρεσβεία στην Κύπρο», εξήγησε ο κ. Πολεμίτης, «όλα με στόχο την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο εθνών». «Ειδικότερα», πρόσθεσε, «πιστεύουμε ότι η Κύπρος μπορεί να επωφεληθεί από τη διεθνούς επιπέδου εμπειρογνωμοσύνη των Ηνωμένων Πολιτειών στους τομείς της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας».

Απευθυνόμενη στους Αμερικανούς φοιτητές στο ακροατήριο, η Πρέσβειρα Doherty είπε: «Χαίρομαι που όλο και περισσότεροι Αμερικάνοι έρχονται εδώ για σπουδές. Αυτό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης παγκόσμιας κινητικότητας, όπου οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από ένα όλο και περισσότερο αλληλοσυνδεόμενο κόσμο. Ως αποτέλεσμα, οι κοινότητές σας εμπλουτίζονται από τις διεθνείς εμπειρίες σας. Οποιονδήποτε τομέα και αν ακολουθήσετε, πιστεύω πως θα είστε πιο ικανοί επαγγελματίες και καλύτεροι πολίτες λόγω των εμπειριών σας στο εξωτερικό».

Συμπλήρωσε λέγοντας: «Ως Πρεσβεία των ΗΠΑ επιθυμούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τη διαμονή σας εδώ. Έτσι φέτος, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, θα ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα συμμετοχής φοιτητών, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Γραφείο Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών. Αυτό το πρόγραμμα αποσκοπεί στην υποστήριξη των Αμερικανών φοιτητών που φοιτούν στο νησί, καθώς και των ιδρυμάτων που τους φιλοξενούν». Η Πρέσβειρα Doherty εξήγησε ότι είναι «μια πρωτοβουλία συνεργασίας», όπου φοιτητές και καθηγητές «μπορούν να ανταλλάζουν ιδέες και να παρουσιάζουν καινοτομίες». Σημείωσε επίσης ότι η Πρεσβεία και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα προσφέρουν την ευκαιρία στους Αμερικανούς επισκέπτες σπουδαστές να συμμετάσχουν σε ένα “American Roadshow”, όπου θα ταξιδέψουν σε όλο το νησί για να συναντήσουν νέους Κύπριους και να μιλήσουν για την Αμερικανική εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Η Πρέσβειρα Doherty κατέληξε λέγοντας ότι η Κύπρος είναι μια πανέμορφη χώρα με εντυπωσιακή ιστορία 10.000 ετών και ότι είναι σημαντικό να γίνει ευρύτερα γνωστή στο αμερικανικό κοινό, γνώση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένες επιχειρηματικές, ακαδημαϊκές και τουριστικές ευκαιρίες μεταξύ των δύο εθνών.

Εγκαινιάστηκε το American Center του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Εγκαινιάστηκε το American Center του Πανεπιστημίου Λευκωσίας


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
CYIMASTER
MOECEE
Middlesex2016