KESJULY18

2017-10-21 10:44:09
ΤΕΠΑΚ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο το Climate Launchpad 2017

ΤΕΠΑΚ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο το Climate Launchpad 2017


Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός πράσινης ανάπτυξης παγκοσμίως

Η κυπριακή ομάδα ‘GrowGreen’ ανάμεσα στους βραβευθέντες της βραδιάς 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο Παγκόσμιος Τελικός του Climate Launchpad 2017, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη, 17 και 18 Οκτωβρίου, στους Χαρουπόμυλους Λανίτη στη Λεμεσό. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Bio Alkanol Gel από την Κένυα, η οποία έλαβε χρηματικό έπαθλο €10.000. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα ΜEDUSOIL από την Ελβετία, η οποία έλαβε €5.000, και η τρίτη θέση πήγε στην ομάδα Vienna Textile Lab από την Αυστρία, η οποία κέρδισε €2.500. Συνολικά δέκα ομάδες εξασφάλισαν την πολυπόθητη θέση στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Climate-KIC, το επιχειρηματικό «σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των cleantech startups, με δυνατότητα διεκδίκησης χρηματοδότησης μέχρι €95.000.

 Ανάμεσα στους βραβευθέντες της βραδιάς ήταν και η κυπριακή ομάδα ‘Grow Green’, της οποίας η επαναστατική ιδέα για παρασκευή λιπάσματος από χρησιμοποιημένο καφέ σε μορφή γλάστρας, της εξασφάλισε την πρώτη θέση στη θεματική ενότητα «Αειφόρος Χρήση Γης» (Sustainable Land Use) η οποία συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο €5.000. Την Κύπρο εκπροσώπησαν επίσης επάξια η ‘Εchofixer  η οποία κατασκευάζει καινοτόμα συστήματα απορρόφησης ήχων από ανακυκλωμένο χαρτί και ηBe Right Bag, η οποία παράγει τσάντες από χρησιμοποιημένο χαρτί, εμποτισμένες με σπόρους που μπορούν να φυτευτούν.

Η διήμερη εκδήλωση, η οποία φιλοξένησε πέραν των 550 ατόμων του επιχειρηματικού, επενδυτικού και ακαδημαϊκού χώρου από όλο τον κόσμο, έδωσε μια γεύση της πράσινης ανάπτυξης του μέλλοντος και των νέων τάσεων στην πράσινη επιχειρηματικότητα, ενώ παράλληλα παρουσίασε την επόμενη γενιά επιτυχημένων start-ups. Παρουσιάσεις φρέσκων, καινοτόμων και πολλά υποσχόμενων ιδεών από τα διαγωνιζόμενα start-ups, ομιλίες από καταξιωμένους επαγγελματίες, εξειδικευμένα εργαστήρια (expert workshops) και networking sessions, ήταν μόνο μερικά από αυτά που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι έδωσαν το παρών τους. Την απονομή των βραβείων στους νικητές έκανε η Εκτελεστική Διευθύντρια του Climate-KIC, Δρ. Kirsten Dunlop. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κος Μιχάλης Σοφοκλέους. Στην καταληκτήρια ομιλία του, τόνισε πως η Κύπρος έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να την καταστήσουν κέντρο πράσινης τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας.

Ο Διαγωνισμός, που έχει ως επίκεντρο την επίλυση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, είναι ένα πρόγραμμα του Climate-KIC, του μεγαλύτερου δημόσιου και ιδιωτικού καινοτόμου συνεταιρισμού της Ευρώπης με στόχο τη διαχείριση και τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Φέτος,  964 start-ups από 35 χώρες υπέβαλαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, και 105 από αυτές επιλέγηκαν για να διαγωνιστούν στον Παγκόσμιο Τελικό. Αρμόδιος φορέας για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Τελικού στην Κύπρο ήταν η ChrysalisLEAP, η πρώτη κυπριακή πλατφόρμα επιτάχυνσης ιδεών, με συνδιοργανωτή τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (CIPA). Η κα Νατάσα Πηλείδου, Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού, σχολίασε: «Αναπόσπαστο κομμάτι της αποστολής του CIPA είναι η προώθηση αναδυόμενων τομέων, όπως η πράσινη τεχνολογία. Δεν θα μπορούσε, επομένως, να απουσιάζει ο Οργανισμός από ένα τόσο σημαντικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Ευελπιστούμε ότι ο Παγκόσμιος Τελικός του μεγαλύτερου διεθνούς διαγωνισμού ιδεών πράσινης τεχνολογίας θα αποτελέσει αφετηρία περαιτέρω ενδυνάμωσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, με την απαραίτητη στήριξη του CIPA και της Πολιτείας. Με αμοιβαίο όφελος για το περιβάλλον και την αναπτυξιακή δραστηριότητα».

Στρατηγικός εταίρος της Chrysalis LEAP και Platinum Sponsor της εκδήλωσης ήταν η PwC Κύπρου. Εκ μέρους της, ο Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού, κ. Ευγένιος Ευγενίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Τελικού Climate Launchpad στην Κύπρο, τονίζοντας τη σημασία αυτών των διοργανώσεων για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Κύπρο. Σχολιάζοντας τη στρατηγική συνεργασία με τη Chrysalis LEAP και τη στήριξη της εκδήλωσης ως Platinum Sponsor, δήλωσε: «Η PwC Κύπρου συμμετέχει με υπερηφάνεια σε αυτή την τόσο σημαντική διοργάνωση. Μέσα από αυτές τις δράσεις και την εθελοντική συμμετοχή των ανθρώπων μας, συμβάλλουμε ουσιαστικά, τόσο στη δημιουργία του κατάλληλου οικοσυστήματος για την ανάπτυξη καινοτόμων και νεοφυών επιχειρήσεων στον τόπο μας, όσο και στην προώθηση του τομέα πράσινης τεχνολογίας με στόχο την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης». Αξίζει να σημειωθεί ότι η PwC Κύπρου απένειμε στην ομάδα Vienna Textile Lab από την Αυστρία, το Audience Award, έπειτα από σχετική ψηφοφορία του κοινού.

ΤΕΠΑΚ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο το Climate Launchpad 2017


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016