KESJULY18

2017-10-18 23:54:22
Ιστορικό Δράσης  της Ομάδας Πρωτοβουλίας Αντικαταστατών Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής

Ιστορικό Δράσης της Ομάδας Πρωτοβουλίας Αντικαταστατών Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής


Ανακοίνωση τηςΟμάδας Πρωτοβουλίας Αντικαταστατών και Συμβασιούχων Εκπαιδευτικών Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης αναφέρεται στη δράση της από τον περασμένο Ιούνιο 2017 μέχρι σήμερα:

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Αντικαταστατών και Συμβασιούχων Εκπαιδευτικών Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης έχει αρχίσει τη δράση της τον Ιούνιο του 2017, μετά από την επιτακτική ανάγκη που προέκυψε με την ψήφιση στη Βουλή των Κανονισμών για το ΝΣΔ στην Εκπαίδευση στις 2 Ιουνίου 2017.

Η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου 2017 με απώτερο σκοπό να εξευρεθούν λύσεις για τη διασφάλιση όλων των επηρεαζόμενων εκπαιδευτικών. Στην εν λόγω συγκέντρωση παρευρέθηκε η πλειοψηφία των επηρεαζόμενων και μετά από πολύωρη συζήτηση διαφάνηκε η κοινή απαίτηση όλων (Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Ειδικών Εκπαιδευτικών) για Πολιτική Αναγνώριση του Καθεστώτος του Αορίστου Χρόνου σε αθροιστική βάση.

Στη συνέχεια, η Ομάδα Πρωτοβουλίας επικοινώνησε μέσω γραπτής επιστολής με τον Υπουργό Παιδείας κύριο Κώστα Καδή (13 Ιουνίου 2017), με σκοπό την ενημέρωση του ιδίου για την κοινή απαίτηση όλων των επηρεαζόμενων όπως προβεί σε όλα τα ανάλογα διαβήματα τόσο προς τη Νομική Υπηρεσία, όσο και προς τη Βουλή με τη λήψη σχετικών αποφάσεων που σκοπό θα έχουν τη δικαίωση αλλά και την εργασιακή διασφάλιση των εκτάκτων εκπαιδευτικών και συνεπώς την ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ.

Στις 19 Ιουνίου 2017, αμέσως μετά τη δημοσίευση του "Νόμου που Τροποποιεί τους Περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Νόμους του 1969 έως 2017" στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομάδα Πρωτοβουλίας απέστειλε και δεύτερη επιστολή προς τον κύριο Καδή με σκοπό την περεταίρω διερεύνηση του θέματος των Εκτάκτων Εκπαιδευτικών όπως αυτό είχε διαμορφωθεί με τη σχετική τροποποίηση και την εφαρμογή ίσης αντιμετώπισης για όλους, αποφεύγοντας τη δυσμενή διάκριση.

Στις 12 Ιουλίου 2017, διεξήχθη συνάντηση με τους βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκο Τορναρίτη και Κυριάκο Χατζηγιάννη, στους οποίους αναλύθηκε εκ νέου το ζήτημα του Αορίστου Χρόνου σε αθροιστική βάση  στην Κυπριακή Δημόσια Εκπαίδευση.

Στις 24 Ιουλίου 2017, η Ομάδα Πρωτοβουλίας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κύριο Καδή, μετά και από τη θετική ανταπόκριση του ιδίου, κατά την οποία συμφωνήθηκε όπως: α) απευθυνθεί ο ίδιος εκ νέου στη Νομική Υπηρεσία για την εξεύρεση τρόπων διασφάλισης των εκπαιδευτικών που εμπίπτουν στις κατηγορίες 3 και 4, όπως τις είχε ορίσει ως Υπουργείο και β) προβεί σε ενέργειες με σκοπό την επίσπευση των νομικών διαδικασιών για το θέμα του Αορίστου Χρόνου, αφού υπάρχουν ήδη κατατεθειμένες προσφυγές από μάζα εκπαιδευτικών. Ο κ. Καδής στην εν λόγω συνάντηση εξέφρασε στην Ομάδα Πρωτοβουλίας την πρόθεση του για διασφάλιση της επηρεαζόμενης ομάδας εκπαιδευτικών εάν βρεθεί εκείνος ο τρόπος που θα του το επιτρέπει.

Την ίδια μέρα (24 Ιουλίου), η Ομάδα συναντήθηκε με τους βουλευτές του ΑΚΕΛ, Γιώργο Γεωργίου και Αντρέα Καυκαλιά. Στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το βασικό αίτημα της Ομάδας.

Στις 26 Ιουλίου 2017, η Ομάδα Πρωτοβουλίας ενημέρωσε μέσω γραπτής επιστολής, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σχετικά με την κρισιμότητα του θέματος και την ανάγκη όπως διευθετηθεί άμεσα μια συνάντηση για περεταίρω συζήτηση. Παρόλα αυτά, ο κύριος Αναστασιάδης δεν αποδέχτηκε το αίτημα της Ομάδας για τη διεξαγωγή μιας κατ' ιδίαν συνάντησης με τη δικαιολογία ότι έχει εξουσιοδοτήσει τον κύριο Καδή για τη διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος.  

Στις 27 Ιουλίου 2017, η Ομάδα Πρωτοβουλίας είχε συνάντηση με την Κεντρική Επιτροπή της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων στη Λευκωσία, κατά την οποία οι γονείς ενημερώθηκαν με κάθε λεπτομέρεια σχετικά με το αίτημα των εν λόγω εκπαιδευτικών και τις δυσμενείς συνθήκες στις οποίες θα επέλθει η κυπριακή δημόσια εκπαίδευση με τη μη άμεση λύση του θέματος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στο εγγύς μέλλον μια χαοτική κατάσταση με επιπτώσεις προς τα ίδια τα παιδιά.

Την 1η Αυγούστου 2017, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας με την ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, κατά την οποία συζητήθηκε ξανά το πάγιο αίτημα της Ομάδας για την αναγνώριση του Αορίστου Χρόνου σε αθροιστική βάση. Η κυρία Θεοχάρους εξέφρασε την πρόθεση της για δικαίωση και διασφάλιση όλων των επηρεαζόμενων εκπαιδευτικών.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2017, η Ομάδα Πρωτοβουλίας είχε συνάντηση με τον Υπεύθυνο του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χριστοφίδη. Στη συνάντηση ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε τη διαχρονική και πάγια θέση του κόμματός του ότι εκπαιδευτικοί Αορίστου Χρόνου είναι όσοι συμπληρώνουν τους 30 μήνες εργασίας.

Συνάντηση διεξήχθη επίσης στις 11 Σεπτεμβρίου 2017, με τη Συμμαχία Πολιτών, όπου εκφράστηκε η συμπαράσταση και η στήριξη του κινήματος στο δίκαιο αίτημα της Ομάδας.

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2017, η Ομάδα πραγματοποίησε συνάντηση με τον βουλευτή Χαράλαμπο Θεοπέμπτου (εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών) όπου και πάλι αναλύθηκε εκτενώς το αίτημα για αναγνώριση του Αορίστου Χρόνου στην Εκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί πως την στήριξη τους επέδειξαν στην Ομάδα Πρωτοβουλίας από την αρχή του αγώνα, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καθώς και ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κύριος Παύλος Μυλωνάς, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Δικαίωση στον αγώνα μας δίνει σήμερα η κατάθεση της πρότασης νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής από τον βουλευτή Πανίκο Λεωνίδου (εκ μέρους του ΔΗΚΟ) που τροποποιεί τους περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Νόμους του 1969 έως (αρ. 2) του 2017 και αποσκοπεί στην τροποποίηση του περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Νόμου έτσι ώστε: Α) Όλοι οι εκπαιδευτικοί ορισμένου χρόνου που συμπληρώνουν 30 μήνες υπηρεσίας στη Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία να καταστούν αορίστου. Β) Η αποκλειστική εφαρμογή της πρόσληψης εκπαιδευτικών λειτουργών από τον Πίνακα Διορισίμων να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2029  οπότε, η μεταβατική περίοδος για την παράλληλη εφαρμογή του Πίνακα Διοριστέων και του Πίνακα Διορισίμων να παραταθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2028, αντί για την 31η Αυγούστου 2027, που ισχύει σήμερα.

Ως εκ τούτου, καλούμε τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, τον βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Κυριάκο Χατζηγιάννη, αλλά και ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκόμενους βουλευτές να το θέσουν ως ύψιστη προτεραιότητα  και συνεπώς πρώτο θέμα για συζήτηση στην ατζέντα της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, έτσι ώστε να παρθεί το συντομότερο δυνατό η απόφαση που θα δικαιώνει τους έκτακτους εκπαιδευτικούς. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση επί του θέματος, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει περισσότερη σύγχυση αλλά και θα επιφέρει αλυσιδωτές συνέπειες τόσο για το κράτος όσο και για την Κυπριακή Δημόσια Εκπαίδευση». 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μιχάλης Α. Πόλης
Thu October 19, 2017, 21:54:47
Η ΠΟΕΔ με όλες μας τις δυνάμεις πρέπει να πιέσουμε για τη διασφάλιση όλων όσων έχουν, αθροιστικά 30+ μήνες υπηρεσίας να γίνουν αορίστου χρόνου. Στην ανάγκη να λάβουμε και δυναμικά μέτρα.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016