KESJULY18

2017-10-15 21:45:07
ΔΗΚΙ Δασκάλων: Τα κόμματα να υποστηρίξουν την πρόταση νόμου του Π. Λεωνίδου

ΔΗΚΙ Δασκάλων: Τα κόμματα να υποστηρίξουν την πρόταση νόμου του Π. Λεωνίδου


Για τους 30μηνους εκπαιδευτικούς  

Η ΔΗΚΙ Δασκάλων και Νηπιαγωγών, με ανακοίνωσή της καλεί τα υπόλοιπα Κόμματα να υποστηρίξουν την πρόταση νόμου και που κατατέθηκε από τη ΔΗΚΟ.

Αναφέρει:

«Ολοκληρώνοντας  την  υπόσχεση που ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου  είχε προαναγγείλει προ μηνών και καταθέτοντας στην Ολομέλεια της Βουλής την σχετική Πρόταση Νόμου για τους 30μηνους εκπαιδευτικούς, η ΔΗΚΙ Δασκάλων - Νηπιαγωγών δεν μπορεί παρά να νιώθει πλήρη ικανοποίηση και δικαίωση για  τους πολύμηνους αγώνες που έδωσε για θετική κατάληξη στο θέμα αυτό. Οι προτάσεις αυτές ήταν αποτέλεσμα μιας έντονης, σκληρής αλλά πάντα εποικοδομητικής συζήτησης που ως ΔΗ.ΚΙ.  έχουμε με την Επιτροπή Παιδείας και Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΚΟ,προς όφελος της Παιδείας και της Πατρίδας μας.

Μετά και από την ψήφιση των τροπολογιών τον Ιούνιο, που είχε καταθέσει με αρχική πρωτοβουλία  του ο κ. Πανίκος Λεωνίδου και στην συνέχεια και άλλων βουλευτών (α)στο να αναγνωριστεί το καθεστώς Αορίστου Χρόνου για τους Συμβασιούχους που έχουν  30 μήνες αθροιστικής υπηρεσίας και β) στο ειδικό καθεστώς των αντικαταστάσεων (εργοδότηση  αντικαταστατών μόνο από τον πίνακα διοριστέων μέχρι το 2027),  ολοκληρώνεται τώρα με δίκαιο και νόμιμο τρόπο η διασφάλιση του αορίστου και για τους αντικαταστάτες. Παράλληλα, η παράταση της μεταβατικής περιόδου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2028 θα δώσει την ευκαιρία στην πλήρη μονιμοποίηση όλων των σημερινών συμβασιούχων και τον διορισμών ακόμη μεγαλύτερου αριθμού αντικαταστατών.  

Ως ΔΗ.ΚΙ. με ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ και κούφιες  κάναμε το καθήκον - υποχρέωση μας για να μειώσουμε όσο περνούσε από το χέρι μας τι αρνητικές συνέπειες της εφαρμογής του ΝΣΔΕ. Αναμένουμε και από τους υπόλοιπους (Κόμματα, Οργανώσεις, Κινήσεις,…) να πράξουν τα αυτονόητα. Την απόλυτη ευθύνη για τη συζήτηση του θέματος την έχει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας  Κυριάκος Χατζηγιάννης (ΔΗΣΥ).  Καλούμε τους εμπλεκόμενους βουλευτές αλλά και την ολομέλεια της Βουλής όπως προχωρήσει άμεσα στη συζήτηση και ψήφιση των σχετικών νομοσχεδίων αλλά και στην καταψήφιση- αποτροπή των όποιων προτάσεων έχουν να κάνουν με την το κλείσιμο της στρόφιγγας παραγωγής 30μηνων («…κανένας δεν θα διορίζεται με σύμβαση πέραν των είκοσι τεσσάρων (24) μηνών και κανενός η σύμβασή του δεν μπορεί να ανανεωθεί πέραν των είκοσι τεσσάρων (24) μηνών...»

Αλήθεια, πού είναι οι δημόσιες τοποθετήσεις των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων- Κινήσεων  πριν από 4 μήνες που έγιναν οι πρώτες θετικές τροποποιήσεις, πριν 2 μήνες όταν είχε ανακοινωθεί η  πρόθεση για κατάθεση των σχετικών Προτάσεων Νόμου, αλλά και τώρα που έχουν κατατεθεί επίσημα; Αν βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο θα έριχναν πυροτεχνήματα. Ξεχνώντας λοιπόν ότι οι εκλογές έχουν τελειώσει και ότι  θα πρέπει να κοιτάξουμε στα μάτια τους συναδέρφους μας και τα προβλήματα τους,  δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να καλέσουν τα υπόλοιπα Κόμματα να στηρίξουν τις  προτάσεις αυτές.

Ενημερώνουμε  πως σύντομα οι ΔΗΚΙ  Δασκάλων και Καθηγητών θα ανακοινώσουν ημερομηνίες για διοργάνωση ενημερωτικών συγκεντρώσεων στις οποίες και στην παρουσία του κ. Πανίκου Λεωνίδου θα παρουσιαστούν οι σχετικές Προτάσεις καιακολουθήσει  συζήτηση.

Ως ΔΗΚΙ τονίζουμε και πάλι πως οι αγώνες κερδίζονται θέτοντας στόχους, σχεδιάζοντας τις ενέργειες σου και διεκδικώντας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και αφήνουμε στους άλλους τα συνθήματα».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016