KESJULY18

2017-10-15 11:48:19
Υποστηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς αορίστου χρόνου σε αθροιστική βάση

Υποστηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς αορίστου χρόνου σε αθροιστική βάση


ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ*

Σίγουρα θα ήταν ευχής έργο να μην ψηφίζονταν οι κανονισμοί για το  ΝΣΔ, το οποίο θα ανακυκλώνει τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς ανά διετία και με ίσως  επέκταση της αγορά υπηρεσιών σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Ευτυχώς σε αυτόν τον φαύλο κύκλο έρχεται προς δικαίωση  η κατάθεση της   πρόταση νόμου  που τροποποιεί τους περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Νόμους του  1969 έως (αρ. 2) του 2017 στην ολομέλεια της Βουλής  από τον βουλευτή Πανίκο Λεωνίδου που αποσκοπεί στην τροποποίηση του περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Νόμου έτσι ώστε:

1.Πρωτίστως όλοι οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί ορισμένου χρόνου που συμπληρώνουν τριάντα μήνες υπηρεσίας στη δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία να καταστούν αορίστου και

2.Κατά δεύτερο η αποκλειστική εφαρμογή της πρόσληψης εκπαιδευτικών λειτουργών από τον Πίνακα Διορισίμων να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2029  οπότε, η μεταβατική περίοδος για την παράλληλη εφαρμογή του Πίνακα Διοριστέων και του Πίνακα Διορισίμων να παραταθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2028, αντί για την 31η Αυγούστου 2027, που παρατηρείται σήμερα.

 Στο παρόν στάδιο δικαιώνεται  μεγάλο μέρος των συναδέλφων που θα έπρεπε να καταστούν αορίστου χρόνου αθροιστικά  με αντικαταστάσεις που ξεπερνούν τους ογδόντα μήνες υπηρεσίας, τους περσινούς 10μηνους συναδέλφους που αντικαθιστούσαν τους εαυτούς τους, τους συμβασιούχους αλλά και τους νυν (νεοεισερχόμενους) και μελλοντικούς συναδέλφους με αντικαταστάσεις και  συμβάσεις.

Η συγκεκριμένη πρόταση έρχεται σε αντιπαράθεση με την άδικη τροποποίηση που κατέθεσε το υπουργείο του Περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός ) (Αρ.3) Νόμος του 2017 που αποσκοπεί στην στέρηση δυνατότητας διορισμού σε έκτακτη βάση εκπαιδευτικού με σύμβαση πέρα των 24 μηνών και κανενός η σύμβαση δεν θα μπορεί να ανανεωθεί ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα διεκδίκησης της μετατροπής σε Αορίστου Χρόνου σύμφωνα με τον Περί Εργοδοτουμένων με Εργασία Ορισμένου Χρόνου (Απαγόρευση Δυσμενούς Μεταχείρισης Νόμο του 2013) με αποτέλεσμα χιλιάδες εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους να στερηθούν την εργασία τους και του Νόμιμου Δικαιώματός τους σύμφωνα με ευρωπαΐκούς νόμους τους οποίους παραθέτω παρακάτω:

1. Aπόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (ΔΕΚ, απόφαση υπ’ αριθ. C-596/14 της 14ης Σεπτ. 2016),η οποία για πρώτη φορά εξομοιώνει τις συμβάσεις εργασίας κάθε είδους.

2. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Περί Εργοδοτουμένων με Εργασία Ορισμένου Χρόνου (Απαγόρευση Δυσμενούς Μεταχείρισης) Νόμος του 2003 [Ν98(1) 2003],  οι εργοδοτούμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου που θα συμπληρώνουν συνολική περίοδο απασχόλησης τριάντα μηνών, ανεξαρτήτως διαδοχικών συμβάσεων, θα καθίστανται εργοδοτούμενοι Αορίστου Χρόνου.

3. H περίπτωση της αιτήτριας της στατιστικής υπηρεσίας η οποία έγινε συμβασιούχα αορίστου χρόνου με μικρές διακοπές μεταξύ συμβάσεων και  βασίστηκε στις διατάξεις του περί Εργοδοτουμένων με Εργασία Ορισμένου Χρόνου (Απαγόρευση Δυσμενούς Μεταχείρισης) Νόμου του 2003 (Ν.98(Ι)/2003), εναρμονιστικού με τις διατάξεις της Οδηγίας 1999/70/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρωπαΐκής Ένωσης σχετικά με την υλοποίηση της συμφωνίας πλαισίου για την εργασία ορισμένου χρόνου  την 18/3/1999 από τους Ευρωπαίους Κοινωνικούς Εταίρους (τη CES, τη UNICE και το CEEP).

Οπότε χαιρετίζουμε την συγκεκριμένη πρόταση και ζητούμε από την ΠΟΕΔ και τις παρατάξεις να την υποστηρίξουν και  τους αξιότιμους  βουλευτές να την ψηφίσουν προς δικαίωση των νόμιμων δικαιωμάτων των συναδέλφων εκπαιδευτικών.

Εξάλλου στο τέλος της ημέρας τι ζητούμε ποιοτική εκπαίδευση για τους μαθητές μας, τα παιδιά μας και εμάς τους εκπαιδευτικούς. Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος πραγματοποίησης αυτού του στόχου.

Αντικαταστάτρια Λογοθεραπείας


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Χριστη Βασιλείου
Fri October 20, 2017, 17:01:32
Μακάρι να ήταν η υπομονή το πρόβλημα διότι οι λογοθεραπευτες διαθέτουν περισσότερη από όσο χρειάζεται όπως και πλειοψηφία συναδέλφων εκπαιδευτικών αλλά η αδικία και στέρηση της κατοχύρωσης δικαιωμάτων που υπάρχουν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μέγιστος σκοπός είναι η ποιοτική εκπαίδευση και ειδικά στην ειδική εκπαίδευση.

ΓΙΑΝΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Mon October 16, 2017, 12:52:23
Να περιμείνεις την σειρά σου με βάση τον κατάλογο διοριστεων η και διορισιμων! Υπομονή όπως έκαμνε ο όλος εκπαιδευτικός κόσμος που περίμενε διορισμό!

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016