KESJULY18

2017-10-13 15:37:07
Πρόταση για πανεπιστημιακό νοσοκομείο για παιδιά παρουσίασαν Ν. Παπαδόπουλος και Κ. Νικολαΐδης

Πρόταση για πανεπιστημιακό νοσοκομείο για παιδιά παρουσίασαν Ν. Παπαδόπουλος και Κ. Νικολαΐδης


Πρόταση για δημιουργία πανεπιστημιακού νοσοκομείου για παιδιά και εφήβους κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, καθώς και κέντρου προγεννητικής ιατρικής, παρουσίασαν σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος και ο διεθνώς καταξιωμένος Κύπριος επιστήμονας, θεμελιωτής της εμβρυικής ιατρικής και «πατέρας» της αυχενικής διαφάνειας, Δρ. Κύπρος Νικολαΐδης.

Η πρόταση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου στο κεντρικό εκλογικό επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου στη Λευκωσία.  «Τα παιδιά είναι η πιο σημαντική επένδυση της κοινωνίας και η υγεία τους πρέπει να αποτελεί την πρώτιστη προτεραιότητα της κάθε Πολιτείας» δήλωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως δυστυχώς η εν λόγω παραδοχή δεν είναι κάτι που διαπιστώνουμε στη χώρα μας.
Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το Μακάρειο Νοσοκομείο, παρά την αυτοθυσία και τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις πολύπλευρες ανάγκες των παιδιών. «Τριάντα-πέντε χρόνια μετά την ανέγερση του, το Μακάρειο Νοσοκομείο έχει ολοκληρώσει τον κτιριακό και λειτουργικό κύκλο ζωής του. Οι γονείς και τα παιδιά ταλαιπωρούνται καθώς δεν μπορούν να έχουν τις υπηρεσίες υγείας που τους αξίζουν», είπε, και επεσήμανε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης του θα είναι η επίλυση αυτού του πάρα πολύ σοβαρού προβλήματος με την επιστημονική συνδρομή διακεκριμένων επιστημόνων.
«Επιστημόνων όπως είναι ο Κύπρος ο Νικολαΐδης ο οποίος έχει συμβάλει στην ετοιμασία μιας ολοκληρωμένης πρότασης για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας και στην παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων, ξεκινώντας από την πρόταση που παρουσιάζεται σήμερα για την ανέγερση ενός νέου πανεπιστημιακού νοσοκομείου για παιδιά και εφήβους και ενός κέντρου προγεννητικής ιατρικής», ανέφερε και σημείωσε ότι «θα πρόκειται για ένα σύγχρονο αυτόνομο νοσοκομείο το οποίο θα ανεγερθεί κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και θα προσφέρει στα παιδιά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, καλύπτοντας όλες τις παιδιατρικές ειδικότητες».
Σύμφωνα με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, θα πρόκειται για ένα σύγχρονο ιατρικό κέντρο όπου θα εφαρμόζονται οι συνέργειες μεταξύ των διάφορων ειδικοτήτων αλλά και συνέργειες με το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, θα εφαρμόζονται τα σύγχρονα πρωτόκολλα όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αλλά και θα διασφαλίζεται η προσφορά υπηρεσιών πρώτων βοηθειών στα παιδιά κάτι που δεν γίνεται σήμερα στο Μακάρειο Νοσοκομείο.
Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι τα οφέλη από ένα τέτοιο έργο είναι πάρα πολλά. «Τα οφέλη στην Υγεία είναι αυτονόητα αλλά επιπρόσθετα θα έχουμε και άλλα οφέλη καθώς θα μειωθεί η ανάγκη αποστολής ασθενών στο εξωτερικό, κάτι που θα μας επιτρέψει να έχουμε μείωση δαπανών. Θα προσελκύσουμε ασθενείς από το εξωτερικό, από την ευρύτερη περιοχή, κάτι που θα μας επιτρέψει να έχουμε αύξηση εσόδων του κράτους, θα επαναπατριστούν νέοι επιστήμονες, οι οποίοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην Κύπρο, να εργαστούν και να προσφέρουν με αυτό τον τρόπο στην κυπριακή οικονομία» συμπλήρωσε εξηγώντας ότι όλα αυτά τα οφέλη θα καταστήσουν τη δαπάνη για ανέγερση αυτού του νοσοκομείου μη απαγορευτική, νοουμένου ότι θα υπάρχει ένας σωστός σχεδιασμός.
«Για εμάς πρώτιστος στόχος είναι η παροχή των αναγκαίων υπηρεσιών στους πολίτες και η πιο βασική μας ανάγκη είναι η υγεία των παιδιών μας» δήλωσε, καταλήγοντας.
Από την πλευρά του ο Δρ. Κύπρος Νικολαΐδης, ο οποίος αναγορεύτηκε το βράδυ της Πέμπτης σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής του Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, εξέφρασε αμέριστη στήριξη προς την εν λόγω πρόταση εξηγώντας ότι η Κύπρος έχει εξαιρετικούς επιστήμονες, εξαιρετικούς γιατρούς τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.
Ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε ότι υπάρχει απόλυτη ανάγκη για την ανέγερση ενός νέου παιδιατρικού νοσοκομείου δίπλα από το Γενικό Νοσοκομείο το οποίο θα είναι και πανεπιστημιακό. Το επίπεδο των γιατρών που θα εργάζονται στο εν λόγω νοσοκομείο θα αυξηθεί άμεσα καθώς θα προσελκυστούν οι καλύτεροι, Κύπριοι και μη, γιατροί από το εξωτερικό, ανέφερε.
Στο πλαίσια της διάσκεψης ο Δρ. Νικολαΐδης εξέφρασε εξάλλου την πεποίθηση ότι με την πρόταση αυτή ο Νικόλας Παπαδόπουλος αποδεικνύει τις κοινωνικές ευαισθησίες της πολιτικής του αλλά και τη στήριξή του στον τομέα της υγείας, και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το πιο ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού, τα παιδιά.
 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016