KESJULY18

2017-10-11 16:09:01
Γενική Συνέλευση Ομάδας Πρωτοβουλίας για δημιουργία Ταμείου Προνοίας Νεοεισερχόμενων Καθηγητών

Γενική Συνέλευση Ομάδας Πρωτοβουλίας για δημιουργία Ταμείου Προνοίας Νεοεισερχόμενων Καθηγητών


  Σε σχέση με το ψήφισμα που δημοσιεύθηκε πριν ένα μήνα που αφορούσε την Διεκδίκηση των Συνταξιοδοτικών Δικαιωμάτων Νεοεισερχόμενων Εκπαιδευτικών (Paideia-News, 6/09/2017), θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι:

1. Πέραν των 600 εκπαιδευτικών έχουν δηλώσει έτοιμοι να μην παραδώσουν βαθμολογίες Α΄ Τετραμήνου και να απέχουν από συγκεκριμένα καθήκοντα. Ζητούν επίσης άμεσα την έγκριση του Κ.Δ.Σ της ΟΕΛΜΕΚ των πιο πάνω μέτρων σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν λύσει το πρόβλημα αυτό ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 (ΜΕ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ). Την στήριξη και την συμμετοχή στα πιο πάνω μέτρα έχουν ήδη δηλώσει με σχετικές ανακοινώσεις τους στο Paideia-News η Επιτροπή Συμβασιούχων Εκτάκτων και Αντικαταστατών Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, η Επιτροπή Αντικαταστατών Μέσης Εκπαίδευσης Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ και ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης. Το ψήφισμα θα διαρκέσει μέχρι 31 Οκτωβρίου και τα αποτελέσματα θα δοθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας καθώς επίσης και στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ.

2. Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ ΔΕΝ έχει ακόμα απαντήσει στην Ομάδα πρωτοβουλίας για το αν εγκρίνουν ή όχι τη μη παράδοση βαθμολογίας Α’ τετραμήνου από τους επηρεαζόμενους αλλά και για τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

3. Η ΟΕΛΜΕΚ σε συνεργασία με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ προγραμμάτισε συναντήσεις με κόμματα με κυρίαρχο θέμα των συναντήσεων να είναι τα αιτήματα των εκπαιδευτικών για συνταξιοδοτικά και οικονομικά ζητήματα. Πραγματοποιήθηκε ήδη στις 9/19 η συνάντηση με τον Γ.Γ του ΑΚΕΛ, ενώ σήμερα 11/10 η ώρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Νικόλα Παπαδόπουλο. Την Πέμπτη 12/10 η ώρα 11:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και η ώρα 2:00 με την ηγεσία της Αλληλεγγύης. Την Δευτέρα 16/10 η ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την ηγεσία της Συμμαχίας Πολιτών και η ώρα 11:00 με την ηγεσία του ΕΛΑΜ. Τέλος την Τετάρτη 25/10 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιαδη. Ελπίζουμε ότι στις πιο πάνω συναντήσεις οι συνδικαλιστικές μας οργανώσεις θα θέσουν χρονοδιαγράμματα και θα καταθέσουν προτάσεις που θα λύνουν το πρόβλημα ΔΙΚΑΙΑ και ΙΣΟΤΙΜΑ με τους υπόλοιπους συναδέλφους, πριν τις 31 Δεκεμβρίου με ψήφιση νόμου από τη βουλή. Οι υποσχέσεις ΔΕΝ είναι αρκετές!

4.  Ο Υπουργός Οικονομικών ΔΕΝ έχει απαντήσει στην επιστολή για συνάντηση με την ΟΕΛΜΕΚ η οποία στάλθηκε πριν δύο μήνες περίπου!

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, η ομάδα πρωτοβουλίας αποφάσισε ότι:

1.  Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου θα καλέσουμε Παγκύπρια Γενική Συνέλευση στην οποία θα συζητηθούν οι μέχρι στιγμής εξελίξεις αλλά και όλοι οι πιθανοί τρόποι αντίδρασης αλλά και τα μέτρα που έχουν προταθεί από την ομάδα πρωτοβουλίας. Σε αυτή τη συνέλευση θα κληθεί και η ΟΕΛΜΕΚ,

2.  Στις 31 Οκτωβρίου θα καταθέσουμε τα αποτελέσματα του ψηφίσματος σε Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, ΟΕΛΕΜΚ και Πρόεδρο της Δημοκρατίας,

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΕΛΜΕΚ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΜΕΣΑ! ΄Η ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΔΙΚΑ ΦΟΡΤΩΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,΄Η ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟ 2011!

Η νομοθεσία αυτή δημιούργησε τη μεγαλύτερη ανισορροπία μεταξύ «παλαιών» και «νέων» εκπαιδευτικών και από το 2011 (εδώ και έξι χρόνια !!!), η ανισορροπία αυτή δεν έχει αρθεί. Αν και η επίλυση του ζητήματος αυτού είναι αίτημα όλων των παρατάξεων της ΟΕΛΜΕΚ, το ζήτημα δεν έχει λυθεί.

Καλούμε όπως όλοι εκπαιδευτικοί, στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, υπογράφοντας το πιο κάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

 Με εκτίμηση,    

 Ομάδα πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Ταμείου Προνοίας νεοεισερχόμενων καθηγητών:

Στυλιανού Στέλιος (Αλλαγή)

Ματθαίου Κυριάκος (Προοδευτική)

Θεράποντος Θεράπων (ΔH.KI)

Κωνσταντίνου Ρένος (Νέα Κίνηση)

Μουσικός Στέλιος (Νέα Πνοή)  


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Στέλιος Στυλιανού
Fri October 13, 2017, 15:49:15
Mάλλον είστε αδιάβαστος,δεν ειναι θέμα ποιος κυβερνάει.Με το δεύτερο πακετο μετρων που ψηφισε η Βουλή το 2011(Κ.Καζαμίας υπ.οικονομικών ,διακυβερνηση Δ.Χριστόφια),είναι ξεκάθαρο πως το εφαπαξ καταργείται και θα δημιουργηθεί ταμείο προνοίας για όσους μονιμοποιήθηκαν μετά το 2011,αυτό έλεγε.Υπάρχουν μισθωτοί τ δημοσίου που έχουν ήδη ταμεία προνοίας,δε θα γίνει πρώτη φορά.Τα ποσοστά θα είναι αντικείμενο συζήτησης,δεν εφαγαν τα λεφτά οι προηγούμενες γενιές και θα την πληρώσουμε εμείς,ηλίθιοι δεν είμαστε. Δεν τίθεται καν θέμα αύξησης μισθού,άστοχος ο παραλληλισμός

Λοΐζος Σέπος
Thu October 12, 2017, 15:52:06
Στυλιανού, πρώτον: πρέπει να ξυπνήσεις και να καταλάβεις πως η ΟΕΛΜΕΚ δεν κυβερνάει. Δεύτερον: από ποια χρονολογία θα γίνεται η εισφορά σε ταμείο προνοίας και τί ποσοστό επι του μισθού; τί γινεται με αυτούς του δημόσιου τομέα που διορίστηκαν το 2010, 2009, 2008 κ.ο.κ. Η εισφορά του εργοδότη θα είναι μέρος του μισθού και θα θεωρηθεί ως αύξηση μισθού. Ολοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί χωρίς εξαίρεση θα θέλουν να συμμετέχουν στο σχέδιο. Πρώτα Βρες βουλευτές που θα το υποστηρίξουν και μετά το ζητάς από την κυβέρνηση. Το 2% που αποκόπτει δήθεν για μην απολύσει υπαλλήλους δεν το επιστρέφει, και περιμένεις αύξηση μισθού;

Στέλιος Στυλιανού
Thu October 12, 2017, 13:46:25
Με την έγκριση της Οελμεκ όλα γίνονται.Ο νόμος δεν μπορεί να επικρατεί πάντα ,ετσιθελικά και εις βάρος των νεότερων,κάποτε θα πρέπει να επικρατεί και το δίκαιο.Bεβαίως κάποιοι κανουν κριτική εκ του ασφαλούς,με παχουλά πακέτα εφάπαξ,με κρατική σύνταξη,με σύνταξη κοινωνικών ασφαλίσεων κοκ.Με τέτοια ασφάλεια θα μπορούσα να κάνω κ γω κριτική για τα διαστημόπλοια της ΝΑΣΑ που δε με αφορούν ...

Λοΐζος Σέπος*
Wed October 11, 2017, 21:48:15
Δεν μπορείτε να μην παραδώσετε βαθμολογίες και να κάνετε αποχή από κάποια καθήκοντα. Το ΥΠΠ ενδέχεται να κινηθεί πειθαρχικά εναντίον σας και μπορεί να χάσετε τη δουλειά σας. Οι Διευθύνσεις των σχολείων θα βρεθούν σε δύσκολη θέση αλλά στο τέλος θα επικρατήσει ο νόμος και όχι το δίκαιο.

*Διευθυντής Λυκείου

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016