KESJULY18

2017-10-09 17:33:55
Φυλακτού: Η ΠΟΕΔ ζήτησε συνάντηση με τον Υπ. Παιδείας για διευθέτηση ζητημάτων που προέκυψαν

Φυλακτού: Η ΠΟΕΔ ζήτησε συνάντηση με τον Υπ. Παιδείας για διευθέτηση ζητημάτων που προέκυψαν


Η ανταπόκριση του Υπουργού ήταν άμεση και αναμένεται να εξευρεθούν λύσεις στα θέματα που θα τεθούν ενώπιον του

Με γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού αναφέρει ότι:

«Η ΠΟΕΔ με επιστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Καδή ζήτησε να καθοριστεί επείγουσα συνάντηση με σκοπό να συζητηθούν θέματα που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα, ώστε αυτά να διευθετηθούν με τη δική του καταλυτική παρέμβαση.

Οι πρόσφατες μεταθέσεις και μετακινήσεις εκπαιδευτικών που έγιναν και αφορούν σχολεία της Λευκωσίας, έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις σχολικές μονάδες, στους επηρεαζόμενους εκπαιδευτικούς, στα ίδια τα παιδιά και στους γονείς. Η Οργάνωση ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού ώστε να ανακληθούν αυτές οι μεταθέσεις, οι οποίες είναι αδικαιολόγητο να γίνονται ένα και πλέον μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Θα πρέπει να εξευρεθούν άλλοι τρόποι κάλυψης συγκεκριμένων κενών που εξακολουθούν να υπάρχουν σε κάποια σχολεία, χωρίς να αναστατώνονται άλλα.

Η Οργάνωση στη συνάντηση που έχει οριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, θα θέσει επιτακτικά και το θέμα της εφαρμογής των Δεικτών Επιτυχίας και Δεικτών Επάρκειας στη Δημοτική Εκπαίδευση. Δυστυχώς, εξακολουθεί να υπάρχει, από Επιθεωρήτριες και Επιθεωρητές, παρέκκλιση από τα συμφωνηθέντα, γεγονός που αντιβαίνει στην προσπάθεια που γίνεται για ομαλή ένταξή τους στη μαθησιακή διαδικασία. Η ΠΟΕΔ απαιτεί να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και η όλη διαδικασία ένταξής τους να γίνει αβίαστα και ανάλογα με την εξοικείωση και την ετοιμότητα που αισθάνονται οι εκπαιδευτικοί στη βάση της επιμόρφωσης που έχουν τύχει μέχρι σήμερα.

Τέλος, η ΠΟΕΔ θα θέσει προς διεξοδική συζήτηση το θέμα των καταγγελιών εναντίον εκπαιδευτικών από γονείς, με σκοπό να καθοριστεί και να αποφασιστεί συγκεκριμένη διαδικασία που θα εφαρμόζεται καθολικά και με συνέπεια. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να διασφαλίζει αφενός το κύρος των εκπαιδευτικών και την αξιοπρέπειά τους και αφετέρου τη σωστή και αντικειμενική διερεύνηση των καταγγελιών που γίνονται.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι έχει να κάνει και με πρόσφατα δημοσιεύματα σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, στα οποία χωρίς να έχει γίνει ενώπιον του ΥΠΠ οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία, διασύρεται ένα ολόκληρο σχολείο και καθημερινά δικάζεται και καταδικάζεται δασκάλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να παρουσιάζονται αντικειμενικά τα πραγματικά γεγονότα και κυρίως χωρίς να διεξαχθεί οποιαδήποτε επίσημη έρευνα. Η ΠΟΕΔ θεωρεί ότι το ίδιο το ΥΠΠ θα έπρεπε, ήδη, να παρέμβει και να προστατεύσει το σχολείο, το προσωπικό και τα παιδιά, διασφαλίζοντας πρωτίστως την ομαλή λειτουργία του. Η Οργάνωση παρακολουθεί με τη δέουσα προσοχή όλα όσα σχετίζονται με το συγκεκριμένο ζήτημα και προτίθεται να προχωρήσει ακόμη και σε καταγγελία για το διασυρμό του σχολείου και των εκπαιδευτικών στην Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας».

*Το Paideia-News διευκρινίζει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την ιστοσελίδα στην οποία γινεται αναφορά του προέδρου της ΠΟΕΔ.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Αντρέας Γεωργίου
Tue October 10, 2017, 13:33:10
Η κατάσταση με τις καταγγελίες είτε μεμονωμένων γονιών είτε Συνδέσμων Γονέων, δηλ. συνήθως στελεχών ΔΣ που καταχρώνται τη θέση τους και στρέφουν όσους γονείς μπορούν εναντίον όποιου και όποιας εκπαιδευτικού δεν τους γυαλίσει το μάτι, έχει ξεφύγει εντελώς!
__Πάει μια ας πούμε μητέρα ή τηλεφωνά και λέει πως φωνάζει η δασκάλα/η νηπιαγωγός κλπ. και θα πάθουν ψυχολογικά τα μωρά. Το ακούει ο επιθεωρητής και λέγει:
__ Θα το ερευνήσω. Μόνο αυτό λέει.
__ Μα τι να ερευνήσεις άνθρωπέ μου; Ότι φωνάζει η δασκάλα/η νηπιαγωγός κλπ. Πες το.
__ Το άλλο με τα ψυχολογικά γιατί δεν το διαψεύδεις ως επιστήμονας που είσαι; Θα το ερευνήσεις κι αυτό; __ Στα Γυμνάσια πάλι, άλλες ιδιοτροπίες. Ο έβας έκανε αυτό, ο άλλος ετούτο.
__ Πάντως ο ρόλος του "επιτήδειου ουδέτερου" δεν τιμά το ΥΠΠ κι όσους λειτουργούς του προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να μην πάρουν τη θέση του εκπαιδευτικού.
__Όσο πάλι για τις γραπτές καταγγελίες που έγιναν κι αυτές της μόδας εδώ και χρόνια, άλλο από μια ψευτιά και μια ανοησία συνήθως δε βλέπει κάποιος. Μας τα δείχνουν οι φίλοι μας οι εκπαιδευτικοί και γελάμε! Ήδη άρχισαν να κερδίζονται και οι πιο πολλές αγωγές που κινούνται από εκπαιδευτικούς.
__ Πάλι καλά που έχουμε και Δικαστήριο σε τούτο τον τόπο!

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016