KESJULY18

2017-10-05 10:18:37
Μήνυμα του προέδρου της Επ. Παιδείας Κ. Χατζηγιάννη στους εκπαιδευτικούς

Μήνυμα του προέδρου της Επ. Παιδείας Κ. Χατζηγιάννη στους εκπαιδευτικούς


 Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικού απευθύνει στους εκπαιδευτικούς το ακόλουθο μήνυμα: 

«Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Τιμούμε σήμερα την ημέρα των εκπαιδευτικών.
Οι εκπαιδευτικοί, καθημερινά, με αυταπάρνηση και πρωτοφανή ενθουσιασμό και ζήλο εκτελούν κατά τρόπο άψογο και υποδειγματικό το ιερό λειτούργημα το οποίο η Κυπριακή πολιτεία τους έχει αναθέσει.
Οι εκπαιδευτικοί μας, είτε αυτοί ανήκουν στη Δημοτική Εκπαίδευση είτε αυτοί ανήκουν στη Μέση Εκπαίδευση, καταθέτουν καθημερινά την ψυχή τους στις σχολικές μονάδες στις οποίες υπηρετούν με ένα και μόνο αποκλειστικό στόχο: να παραδώσουν στις κυπριακές οικογένειες και στην κυπριακή κοινωνία πρώτα από όλα ανθρώπους οι οποίοι σέβονται τους δημοκρατικούς θεσμούς, αλλά ταυτόχρονα και παράλληλα έχουν λάβει την απαραίτητη μόρφωση, είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες και μπορούν να ανταποκρίνονται με επιτυχία στις προκλήσεις ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος.
Οι εκπαιδευτικοί στις σχολικές μονάδες μακριά από οποιεσδήποτε κομματικές τοποθετήσεις είναι στην πραγματικότητα οι πραγματικοί πρωτεργάτες της διασφάλισης του μέλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ παράλληλα πιστεύω ακράδαντα ότι λόγω της υποδειγματικής αφοσίωσής τους προς τους μαθητές αποτελούν για αυτούς τους δεύτερους γονείς τους.
Οφείλω ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας της Βουλής να επισημάνω και να υπογραμμίσω ότι πέραν του γεγονότος ότι το σύνολο των εκπαιδευτικών μας βρέθηκε στη δίνη της οικονομικής κρίσης, η οποία έπληξε τον τόπο μας, η μαχητικότητά τους και ο αλτρουισμός τους ουδόλως επηρεάστηκαν από αυτό το αρνητικότατο για την ανθρωπινή ψυχολογία γεγονός. Αντίθετα, έμειναν προσηλωμένοι στον ένα και μοναδικό τους στόχο, στο στόχο τον οποίο αταλάντευτα πιστεύω ότι έθεσαν από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν την υπηρεσία τους στα σχολεία της ΚΔ: τη μεταλαμπάδευση στις ψυχές των νέων μας, της μαθητιώσας νεολαίας μας τόσο των γνώσεων που αφορούν το αντικείμενο ενός έκαστου όσο και των αξιών της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού.
Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια στην οποία ανήκουμε, αλλά και στην ευρύτερη παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα, με τις άοκνες προσπάθειες των εκπαιδευτικών μας οι νέοι μας θα καταξιωθούν ακόμα περισσότερο στα μάτια των διεθνών εκπαιδευτικών κύκλων.
Τέλος, οφείλω με απόλυτο σεβασμό και με βαθύτατη ευγνωμοσύνη να μεταφέρω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου στους εκπαιδευτικούς μας στο σύνολό τους για το επίμοχθο, πολύμορφο και πολύπλευρο έργο το οποίο επιτελούν, πολλές φορές και εις βάρος του ελεύθερου τους χρόνου, τον οποίο συχνά αφιερώνουν με απόλυτη αγάπη προς τα παιδιά μας και κατ’ επέκταση προς τις οικογένειές τους.
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, να είστε σίγουροι ότι ως Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας θα είμαι πάντοτε δίπλα σας, αφουγκραζόμενος τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας, γιατί πραγματικά το αξίζετε! Και είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για σας.
Σας εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και υγεία τόσο σε σας, όσο και στις οικογένειες σας».         


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
KYPRIA2018
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718