KESJULY18

2017-10-03 13:17:43
ΑΚΙΔΑ: Επιβάλλεται εντατικός διάλογος με το ΥΠΠ και την ΕΕΥ

ΑΚΙΔΑ: Επιβάλλεται εντατικός διάλογος με το ΥΠΠ και την ΕΕΥ


Για έγκαιρη επίλυση των προβλημάτων και των θεμάτων που εκκρεμούν

Το ΔΣ της Α.Κί.ΔΑ ανακοινώνει ότι στην τελευταία συνεδρία του συζήτησε το θέμα της στελέχωσης της φετινής χρονιάς και άλλα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν τον Κλάδο και προχώρησε στις πιο κάτω διαπιστώσεις και εισηγήσεις:

«Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση της φετινής σχολικής χρονιάς, σημειώνουμε πως ήταν πιο καλή από προηγούμενες χρονιές. Το γεγονός πως μετά από τις εισηγήσεις της ΠΟΕΔ έγινε αλλαγή των χρονοδιαγραμμάτων, βοήθησε σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση. Παρόλα αυτά εξακολουθούν όμως να υπάρχουν ακόμη προβλήματα και μικρά ελλείματα χρόνου σε αριθμό σχολείων. Θα θέλαμε επίσης να γίνουν όλες οι ενδεδειγμένες διαδικασίες και ενέργειες, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο ελλειμμάτων χρόνου στα σχολεία και ιδιαίτερα στα νηπιαγωγεία. Οφείλει το ΥΠΠ να καλύψει αυτό τον χρόνο αντί με διορισμό συναδέλφων για ένα 1/5 και όχι να προχωρεί σε απαράδεκτες και ανορθόδοξες πρακτικές κάλυψης των κενών όπως έχουν ήδη καταγγελθεί.

Πιστεύουμε πως έγινε ένα βήμα μπροστά αλλά υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης σε ότι αφορά την έγκαιρη και σωστή στελέχωση. Ευελπιστούμε πως αυτό θα γίνει κατορθωτό κατά τη διεκπεραίωση της στελέχωσης την επόμενη σχολική χρονιά, αφού ληφθούν από την Επίσημη Πλευρά οι ανάλογες πολιτικές αποφάσεις που θα αφορούν την βελτίωση της καθημερινότητας που βιώνουν  εκπαιδευτικοί και μαθητές μέσα στα σχολεία μας.

Έχουμε έντονη άποψη πως θα πρέπει να εξασκηθεί η ανάλογη πίεση προς το ΥΠΠ και την Κυβέρνηση, έτσι ώστε στον υπολογισμό των αναγκών για τη νέα σχολική χρονιά να ληφθούν υπόψη τα πιο κάτω εκπαιδευτικά θέματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα:

  • ολοκλήρωση του θεσμού του Υπεύθυνου Τμήματος και επέκτασή του στην Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση.
  • παραχώρηση όλου του χρόνου που απαιτείται στην Ειδική Εκπαίδευση, την ενίσχυση της εκπαιδευτικής ψυχολογίας και την άμεση εργοδότηση όλων των σχολικών συνοδών που απαιτούνται.   
  • θεσμοθέτηση του χρόνου για τη διοίκηση των κοινοτικών νηπιαγωγείων και την άμεση δημιουργία νέων διευθυντικών θέσεων στην Προδημοτική Εκπαίδευση για κάλυψη των πραγματικών αναγκών.
  • θεσμοθέτηση του χρόνο για ΤΠΕ στα σχολεία με βάση τον αριθμό των μηχανημάτων που υπάρχει στο κάθε σχολείο και τις ανάγκες του.
  • επαναφορά της ενισχυτικής διδασκαλίας που έχει καταργηθεί.
  • παραχώρηση και θεσμοθέτηση επαρκούς Διοικητικού χρόνου σε όλα τα σχολεία στη βάση των σημερινών αυξημένων αναγκών των σχολικών μονάδων.
  • επαρκής στήριξη των σχολείων για αντιμετώπιση της αποκλίνουσας και παραβατικής συμπεριφοράς.
  • επαρκής στήριξη των αλλόγλωσσων παιδιών.

Σε σχέση με τα θέματα που άπτονται της ΕΕΥ θεωρούμε πως υπάρχουν ζητήματα που χρήζουν άμεσου χειρισμού και επίλυσης. Ειδικότερα, σχετικά με τους αντικαταστάτες πρέπει να βρεθούν τρόποι πλήρους διαφάνειας του συστήματος διορισμού τους και πιο δίκαιη μεταχείρισή τους. Ως Α.Κί.ΔΑ σημειώνουμε το γεγονός πως υπάρχει επιτακτική ανάγκη να γίνει εκσυγχρονισμός του συστήματος. Ταυτόχρονα πιστεύουμε πως υπάρχουν ακόμη και τώρα,

τρόποι για περισσότερη διαφάνεια στα θέματα διορισμών αντικαταστατών, όπως για παράδειγμα η τακτικότερη δημοσιοποίηση λιστών διαφάνειας αντικαταστάσεων.

Εκκρεμεί επίσης αδικαιολόγητα, ο καθορισμός των όρων εργοδότησής τους και των δικαιωμάτων τους. Το συγκεκριμένο πρόβλημα δημιουργεί δυσμενή διάκριση και Θα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα.

Καταθέτουμε ακόμα, την ανάγκη εκσυγχρονισμού της ιστοσελίδας της ΕΕΥ, ώστε να γίνει πιο εύχρηστη, ασφαλής και φιλική προς τους χρήστες.

Επίσης για οικονομικούς και εκπαιδευτικούς λόγους αλλά και λόγους ασφάλειας θα ήταν καλύτερα να τοποθετούνται ή να μετατίθενται συνάδελφοι πιο κοντά στην έδρα τους σύμφωνα με τις μονάδες μετάθεσής τους, με τρόπο που να αποφεύγεται το φαινόμενο να διασταυρώνονται στο δρόμο μετακινούμενοι από το σπίτι τους προς το χώρο εργασίας τους.

Τέλος, εισηγούμαστε, μέσα στα πλαίσια των πιο πάνω διαπιστώσεων μας να επιδιωχθεί η εντατικοποίηση  του διάλογου της Οργάνωσής μας με το ΥΠΠ και την ΕΕΥ, έτσι ώστε να εντοπιστούν και να μελετηθούν σε βάθος τα σημεία που έχουν παρατηρηθεί ελλείμματα ή παραλείψεις και να εξευρεθούν έγκαιρα τρόποι επίλυσής τους με στόχο η επόμενη σχολική χρονιά να είναι πολύ καλύτερη από τη φετινή».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016