KESJULY18

2017-10-01 22:07:48
Μια πρώτη απάντηση στον «δρα» Μιχάλη Πιερή

Μια πρώτη απάντηση στον «δρα» Μιχάλη Πιερή


ΤΟΥ ΔΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ*

Αγαπητέ κ. Πιερή, ευχαριστώ πολύ για το «μιχαηλιδικό» κείμενό σας στο «Paideia-News».

Πολύ χαίρομαι που δημοσιεύετε γραπτώς τις απόψεις σας γύρω από τα θέματα αυτά (έως τώρα τις εκφράζατε μόνον προφορικά, εν είδει κουτσομπολίστικης κακολογίας), αν και στο κείμενό σας αυτό, και αφού πρώτα παραβλέψω τα λογής συντακτικά κ.ά. ολισθήματα για τα οποία θα ένιωθε ντροπή ακόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής της Νεοελληνικής Φιλολογίας, δεν καταρρίπτετε κανένα από τα πορίσματα της σύγχρονης παλαιογραφικής και άλλης έρευνας, που δήθεν σας θορύβησαν.

Θα απαντήσω κι εγώ, λοιπόν, σύντομα, τόσο για τη φιλολογική συσκότιση που έχετε προκαλέσει εδώ και μία τουλάχιστον εικοσαετία στις έρευνες για τον Β. Μιχαηλίδη και το έργο του, όσο και για την έλλειψη της απαραίτητης πρωτοτυπίας στη διδακτορική διατριβή που εκπονήσατε στην Αυστραλία για τον Καβάφη, σε περίοδο προηγούμενη των cavafistas που τόσο έτσουξαν εσάς και την παρέα σας, αλλά και για διάφορα άλλα τινά και ενδιαφέροντα (θυμάστε, π.χ., πως συνάδελφοί σας πανεπιστημιακοί σάς έχουν ψέξει, επειδή σε διάφορες μελέτες σας αντιγράφετε χωρίς να παραπέμπετε).

Το πότε θα το κάνω, όμως, θα εξαρτηθεί και από τον οίκτο που νιώθω διαβάζοντας το «άρθρο» σας, που αποκαλύπτει έναν θυμωθκιάρη, στεγνό από επιστημονικά επιχειρήματα και εν φιλολογικαίς αμαρτίαις γηράσκοντα άνθρωπο, ο οποίος, εδώ και χρόνια, έβαλε στον γύψο τη φιλολογική του αξιοπρέπεια και φωτογραφίζεται ως «a former Barbarossa posing as Cyprus' Palamas».

Αγαπητέ κ. Πιερή, αν σταματούσα κάθε τόσο για να πετροβολώ τα διάφορα «ψωρόσκυλα που ηθέλανε να μου εμποδίσουνε το δρόμο», σαν τον Διονύσιο ιερομόναχο του Σολωμού, δεν θα έφτανα ποτέ στον προορισμό μου. Σας αφήνω λοιπόν να πράττετε όπως εκείνα, που «εξεθύμαιναν, τα κακορίζικα ψωριασμένα, τη λύσσα τους, το ένα δαγκώνοντας το άλλο».

*Φιλόλογος


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Κυριάκος Ιωάννου
Fri October 06, 2017, 10:13:35
Για όσους δεν γνωρίζουν, να πούμε ότι ο σχολιογράφος Μιχαήλ Φιλιππάκης, ο οποίος με τόσο "ουδέτερο" μένος καταφέρεται εναντίον μου, είναι στο ΘΕΠΑΚ.

Μιχαήλ Φιλιππάκης
Mon October 02, 2017, 01:24:08
Το δηλητήριο του σκορπιού είναι στην ουρά του και η αξία του σονέτου είναι στον τελευταίο του στίχο(Théophile Gautier). Με τη διαφορά ότι στο κείμενό σας δεν υπάρχει ούτε σκορπιός, ούτε σονέτο παρά μόνο δηλητήριο! Δυστυχώς η ενασχόληση με τη φιλολογία και μόνο δεν καλλιεργεί την έννοια του σεβασμού και της κοσμιότητας. Αυτό είναι αποτέλεσμα διαφορετικών και υψηλότερων διεργασιών, οι οποίες λυπάμαι δεν προκύπτουν διαβάζοντας το κείμενό σας το οποίο θυμίζει καφενειακού τύπου απάντηση και σε καμμία περίπτωση δεν τιμά την ιδιότητα του δόκτορος με την οποία υπογράφετε!! Φυσικά το μάρκετινγκ έχει αποδείξει ότι γνωστός δεν γίνεται μονάχα οποίος δημιουργεί, αλλά και εκείνος που πετροβολεί το δημιούργημα, με τη διαφορά πως στη δεύτερη περίπτωση ο κρότος διατηρείται στιγμιαία ως ενόχληση, ενώ στην πρώτη παραμένει ο θαυμασμός για την αντοχή και τη διάρκεια του έργου! Κανονικά θα έπρεπε να αφήσω το κείμενό σας ασχολίαστο, καθώς ο τρόπος της εκφοράς του λόγου σας, σας εκθέτει από μόνος του, ωστόσο εάν σε κάθε κράξιμο χειροκροτούσαμε με τη σιωπή μας τα κοράκια στο τέλος αυτά θα δήλωναν με έπαρση και αλαζονεία ότι είναι αηδόνια!

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016