KESJULY18

2017-09-28 15:26:43
ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε:  Η Υπηρεσία των Κ.Ι.Ε έχει κάνει ανεπανόρθωτα λάθη

ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε: Η Υπηρεσία των Κ.Ι.Ε έχει κάνει ανεπανόρθωτα λάθη


«Τα οποία έχουν θυματοποιήσει  εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές»

Με ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος  Προσοντούχων Αδιόριστων  Εκπαιδευτικών ΚΙΕ (ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε): 

     «Διαμαρτύρεται έντονα , εκφράζει την  δυσαρέσκεια και την απογοήτευση του απέναντι στους ισχυρισμούς του Υπουργείου Παιδείας  ότι μερίδα καθηγητές καθυστέρησαν λόγω «αναισθησίας» την έναρξη 365 τμημάτων στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης. Είναι ολοφάνερο ότι το ΥΠΠ αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες του ρίχνοντας την ευθύνη στους καθηγητές των ΚΙΕ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προϊσταμένου των ΚΙΕ κ. Αναστασιάδη , 167 δεν προσήλθαν στις υπογραφές των ΚΙΕ για την υπογραφή συμβολαίων, διότι άλλαξαν εργασιακό καθεστώς,  χωρίς να το δηλώσουν στο ΥΠΠ, με αποτέλεσμα 365 τμήματα να μείνουν χωρίς καθηγητή.

        Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια , πολιτική  του  ΥΠΠ  είναι να αναρτά τις αναθέσεις τμημάτων στην ιστοσελίδα και να  ζητά μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες , οι  700 εκπαιδευτές των ΚΙΕ να ενημερωθούν και να προσέλθουν στα επαρχιακά των ΚΙΕ για υπογραφή συμβολαίων αλλιώς χάνουν τη δουλειά τους. Ακόμη, διερωτόμαστε πως είναι δυνατόν 167 περσινοί καθηγητές των ΚΙΕ να έχουν αλλάξει εργασιακό καθεστώς μέσα στους τρεις μήνες του καλοκαιριού; Και εφόσον ισχυρίζεται ότι είναι αυτός ο λόγος γιατί δεν ζητήθηκε  έγκαιρα από τους καθηγητές, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο,   να ειδοποιήσουν σε περίπτωση αλλαγής του εργασιακού καθεστώς.

    Αναφορικά με τις δηλώσεις ότι τα λάθη ήταν μεμονωμένα, καλούμε τον Προϊστάμενο να δώσει στη δημοσιότητα τις καταγγελίες και τις ενστάσεις που δέχτηκε το ΥΠΠ από τους εκπαιδευτικούς των Κ.Ι.Ε. Σύμφωνα με τις δικές μας επιστολές και πληροφορίες που έχουμε λάβει έχουν επηρεαστεί εννιά στους δέκα εκπαιδευτικούς. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα λάθη που παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει αφορούν παραβιάσεις των όρων της προκήρυξης. Έγιναν αναξιοκρατικές αναθέσεις που παραβιάζουν την αρχή κατάταξης με βάση της μοριοδότησης. Αλήθεια ποιος ήταν ο αληθινός σκοπός του ΥΠΠ; Γιατί εφόσον έγινα τόσα λάθη δεν προβαίνουν στην ανακατανομή των τμημάτων; Γιατί, εφόσον νέοι υπάλληλοι στελέχωσαν την υπηρεσία των Κ.Ι.Ε., δεν έτυχαν κατάλληλης  εκπαίδευσης με αποτέλεσμα να ζημιωθεί ανεπανόρθωτα ο θεσμός των ΚΙΕ;

    Σύμφωνα με τους λειτουργούς του ΥΠΠ, πολλά τμήματα που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν δεν έχουν εγκριθεί «λόγω περικοπών» , τη στιγμή που η κυβέρνηση εξαγγέλλει  επιπρόσθετα  κονδύλια και χορηγίες. Το αποτέλεσμα αυτών των περικοπών  ήταν οι μαθητές να μένουν ξεκρέμαστοι  και  πολλοί εκπαιδευτικοί που εργάζονταν επί χρόνια στα ΚΙΕ,  άνεργοι .

    Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως η Υπηρεσία των Κ.Ι.Ε έχει κάνει ανεπανόρθωτα λάθη, τα οποία έχουν θυματοποιήσει τόσο εκατοντάδες εκπαιδευτικούς όσο και μαθητές . Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η συγκεκριμένη υπηρεσία θα ήταν να διορθώσει,  να απολογηθεί για τα τραγικά λάθη και τις παραλείψεις της και όχι να συμπεριφέρεται αλαζονικά και χωρίς ίχνος μεταμέλειας. Σας υπενθυμίζουμε  κύριοι ότι  εμείς  λόγω της μετατροπής μας από μισθωτούς  σε αυτοεργοδοτούμενους,  δεν πληρωνόμαστε κάθε μήνα εγκαίρως, ούτε έχουμε την ασφάλεια της μονιμότητας για να αδιαφορούμε για ένα θεσμό που μας εξασφαλίζει έστω και για λίγους μήνες τα απαραίτητα για να ζήσουμε». 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Aglaia Xeni
Thu September 28, 2017, 17:27:29
Τους έχω αφήσει τόσα μηνύματα, email, πήγα προσωπικά και το μόνο που μου είπαν είναι υπόγραψε το τμήμα σου 50 χλ. μακρυά απο τον τόπο διαμονής σου ενω ένα κεντρο κοντά στο σπίτι μου έχει έλλειψη απο 8 καθηγητές ή δεν θα εργάζεσαι πλέον για μας. Αυτό μου απάντησαν!

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016