KESJULY18

2017-09-22 21:05:16
Καδής:  Αναπόσπαστο μέρος του σχολείου οι μαθητές με αναπηρία

Καδής: Αναπόσπαστο μέρος του σχολείου οι μαθητές με αναπηρία


 Κάθετος όσον αφορά τη θέση του Υπουργείου του στο θέμα τη συμμετοχής των μαθητών με κινητικά προβλήματα στις διάφορες δραστηριότητες της σχολικής μονάδας, ήταν ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, ο οποίος δήλωσε πως έχει διαταχθεί έρευνα για το περιστατικό, σε σχολείο της Λευκωσίας, κατά το οποίο μαθητές με αναπηρία αποκλείστηκαν από εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Ο κ. Καδής ανέφερε ότι, από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, ο ίδιος δεν μπορεί να πει περισσότερα για το τι ακριβώς συνέβη, τόνισε ωστόσο πως "εκεί και όπου υπάρχουν ευθύνες θα ληφθούν τα απαραίτητα πειθαρχικά μέτρα για να δίνουμε και τα μηνύματα".
"Η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού είναι ξεκάθαρη σε αυτά τα θέματα και έγινε σαφής από την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων μας. Κανένα παιδί με αναπηρία δεν πρέπει να μένει εκτός των οποιωνδήποτε μετακινήσεων της σχολικής μονάδας και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της", συμπλήρωσε.
Αυτό που έγινε, συνέχισε, "έγινε αυθαίρετα από το συγκεκριμένο σχολείο, γι’ αυτό δώσαμε αμέσως οδηγίες για να πραγματοποιηθεί έρευνα για το όλο περιστατικό", ενώ υπενθύμισε πως έχει αρχίσει πιλοτική εφαρμογή προγράμματος, στην Επαρχία Λευκωσίας, σε συνεργασία με οργανωμένους γονείς και συγκεκριμένη εταιρεία, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη μετακίνηση των μαθητών με κινητικές αναπηρίες.
Σε σχέση με την εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών, ο Κώστας Καδής είπε πως "όλα τα βήματα και όλα τα στάδια που οδηγούν στην εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών, εφαρμόζονται ακριβώς όπως είχαν σχεδιαστεί, μέσα στα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα".
Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του καθώς, όπως ανέφερε, από τα στοιχεία που έχουν προκύψει και από την ανάλυση των χαρακτηριστικών των υποψηφίων, φαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι στην πλειοψηφία τους νέοι και προσοντούχοι επιστήμονες, "οι οποίοι θα φέρουν την πολυαναμενόμενη ανανέωση του εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία μας και τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης".
Ο Υπουργός Παιδείας κλήθηκε επίσης να αναφερθεί στο πρόγραμμα σίτισης των μαθητών στα σχολεία, λέγοντας ότι το πρόγραμμα έχει διευρυνθεί τα τελευταία χρόνια, για να καλύψει παιδιά που επιλέγονται, όχι μόνο με οικονομικά κριτήρια, αλλά και με κοινωνικά κριτήρια.
"Έχουμε επιλέξει, για παράδειγμα, παιδιά του συστήματος μαθητείας, παιδιά σχολείων απομακρυσμένων περιοχών, που εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανεξάρτητα από τα οικονομικά κριτήρια", είπε, αφού όπως υπέδειξε "έχουμε τη δυνατότητα και λόγω της οικονομικής ανάκαμψης να καλύπτουμε αυτά τα παιδιά και αυτό θεωρώ πρέπει να αντικρίζεται θετικά από την κοινωνία".
Απαντώντας σε επικρίσεις της ΠΟΕΔ ότι το Υπουργείο δεν στηρίζει τους εκπαιδευτικούς, ο κ. Καδής ανέφερε ότι "οι εκπαιδευτικοί μας στηρίζονται ποικιλότροπα και ήδη οι περισσότερες από τις πολιτικές και τις καινοτομίες που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επικεντρώνονται στους εκπαιδευτικούς και στη στήριξη τους".
"Άρα θεωρώ ότι και οι εκπαιδευτικοί στηρίζονται και το δημόσιο σχολείο στηρίζεται και τα αποτελέσματα του βελτιώνονται συνεχώς, στη βάση των μεταρρυθμίσεων και των πολιτικών που εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια", κατέληξε στις δηλώσεις του ο Υπουργός, οι οποίες έγιναν στο περιθώριο περιοδείας του στη Λεμεσό.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718