KESJULY18

2017-09-20 11:13:24
ΠΟΕΔ: Το ΥΠΠ οφείλει να υπερασπίζεται το Δημόσιο Σχολείο και το έργο που επιτελείται σε αυτό

ΠΟΕΔ: Το ΥΠΠ οφείλει να υπερασπίζεται το Δημόσιο Σχολείο και το έργο που επιτελείται σε αυτό


«Η απάντηση των εκπαιδευτικών δίνεται καθημερινά στις τάξεις και δεν είναι άλλη από την απρόσκοπτη επιτέλεση του πολυδιάστατου έργου τους προς όφελος του κάθε παιδιού ξεχωριστά» 

Η ΠΟΕΔ με ανακοίνωση της σημειώνει τα ακόλουθα:

«Οι εκπαιδευτικοί Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης παραμένουν στοχοπροσηλωμένοι στο πολυδιάστατο εκπαιδευτικό έργο που καλούνται να επιτελέσουν στα σχολεία, προσπερνώντας με ανωτερότητα αναφορές από όπου κι αν αυτές προέρχονται και επιχειρούν να πλήξουν τόσο τους ίδιους όσο και το Δημόσιο Σχολείο.

Η νέα σχολική χρονιά έχει μόλις ξεκινήσει και η μόνη έγνοια των εκπαιδευτικών είναι να διαχειριστούν το κάθε παιδί ξεχωριστά, βάσει των δικών του ιδιαιτεροτήτων, δυνατοτήτων και αναγκών με σκοπό να το βοηθήσουν να επιτύχει  τους στόχους που καθορίζει το Αναλυτικό Πρόγραμμα.

Τα σοβαρά κοινωνικά και άλλα προβλήματα που καταγράφονται όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια, τα οποία, δυστυχώς, επηρεάζουν στο μέγιστο βαθμό την ψυχοσύνθεση των μικρών παιδιών, μεταφέρονται φυσιολογικά και μέσα στα σχολεία όπου οι εκπαιδευτικοί καλούνται να τα αντιμετωπίζουν καθημερινά παράλληλα με τη μαθησιακή διαδικασία.

Η ΠΟΕΔ και ο εκπαιδευτικός κόσμος, όμως, απαιτούν από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας να μην τηρεί σιγή ιχθύος όταν πλήττεται το Δημόσιο Σχολείο και το εκπαιδευτικό έργο που το ίδιο σχεδιάζει, συντονίζει και κατευθύνει δίνοντας τις δέουσες τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Η ίδρυση και λειτουργία σχολείων από οποιοδήποτε οργανισμό διέπεται και καθορίζεται από σχετική νομοθεσία και αντίστοιχους κανονισμούς. Όταν αυτοί τηρούνται, τότε δύναται να λειτουργήσουν, όπως άλλωστε λειτουργούν ήδη, ιδιωτικά σχολεία. Συνεπώς, η λειτουργία ιδιωτικών σχολείων από οποιοδήποτε φορέα, συμπεριλαμβανομένης και της Εκκλησίας, μπορεί να γίνει με βάση τη σχετική Νομοθεσία, χωρίς να πλήττονται, αδίκως, ατεκμηρίωτα και με γενικευμένες αναφορές το Δημόσιο Σχολείο και οι λειτουργοί του.

Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν σε διάφορους τομείς, θεσμούς, κ.λπ. αποτελεί πρακτική που ακολουθείται κατά κόρον τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε, πως η Εκπαίδευση δεν πρέπει να είναι ο εύκολος στόχος για να συγκαλύπτονται είτε οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν τον τόπο στην οικονομική κατρακύλα είτε για να στρέψουν τα βλέμματα της κοινής γνώμης αλλού, για συγκάλυψη σκανδάλων και παρατυπιών. Κάποιοι, αντί να ασκούν σχολαστικό έλεγχο στα ιδρύματά τους προκειμένου να αποφευχθούν σκάνδαλα ολκής, προτιμούν να στρέφουν τα πυρά τους στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, στους συνδικαλιστές, στους εκπαιδευτικούς, στον διδακτικό και εξωδιδακτικό τους χρόνο.

Η ΠΟΕΔ και ο εκπαιδευτικός κόσμος τιμώντας το βαρυσήμαντο έργο που με κόπο και μόχθο επιτελούν προς όφελος όλων των παιδιών του τόπου, θα συνεχίσουν να πορεύονται με διαφάνεια και εντιμότητα για το καλό των παιδιών, της Εκπαίδευσης και του τόπου».   


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016